ХАЙДЕ, ЧЕСТИТО ПРАВИТЕЛСТВО!

Автор: Няма коментари Сподели:
                Автор: Ирина Кирилова
Според това, което гледах, май България не е толкова бедна страна. Пет човека ще има заместник – министър – председатели. Не стигат седем заместник – председатели на Народното събрание, а и сега дават на заместник- министрите отделни министерства, та да се окопаят там и да няма кой да ги мръдне.
Пък и отгоре на това откриват и две нови министерства. ГЕРБ – СДС, ДПС и ВЪЗРАЖДАНЕ останаха извън властта.
Първите две партии са опитни и знаят как се срутват комини, а последната е наивна да смята, че със защита на народните интереси се стига далече. Обаче, да си го кажем, най – добре се нареди Корнелия Нинова. Почти разплакана подаде оставка като председател на НС на БСП, а тайничко е знаела този акт до къде ще доведе. Нищо, че не я искат в селото, тя направо се настани в поповата къща.
Кирил Петков – новият министър – председател обеща да ядем чисти зеленчуци, да влизат на работа в Министерския съвет със зелен сертификат, да има 5 % растеж на вътрешния брутен продукт, да построи тунел под Шипка и мостове над Дунав…
Нямал да дели кметовете кой от коя партия е, на всеки щял да дава, за да построим една нова България.
ДПС не подкрепиха новото правителство, защото с тях не били водени разговори.
От ГЕРБ определиха четворната коалиция като дипломна работа на завършващ студент и предупредиха, че се задава нова вълна на репресии. Корнелия Нинова им отговори, че ГЕРБ вече с нищо не може да изплаши българските социалисти.
– Седем месеца се подготвяше този проект – каза Йордан Цонев – заместник- председател на ДПС и напомни, че новата коалиция не бива да забравя, че и преди тях е оставено нещо, че има хора, които са допринесли за тази страна. Цитира Жельо Желев, Георги Първанов, Иван Костов , Симеон Сакс Кобург-Готски, Ахмед Доган…
Любен Дилов от ГЕРБ – СДС с ирония сподели, че когато един социалист ви каже, че нещо ще е безплатно, значи ще има увеличение на данъците. После се обърна да пита Кирил Петков как едно министерство ще влияе на климатичните промени и му каза, че много яко се е отбил в лявото платно на г-н Радев.
Костадин Костадинов – лидер на ВЪЗРАЖДАНЕ категорично отрече неговата партия да подкрепи правителство, в което има човек от ГЕРБ 2, че за всичко трябва да има референдум, че в програмата на това правителство няма нищо за защита на българските интереси, че ще се затворят ТЕЦ- овете, без да е посочено какво ще става по – нататък, че има дискриминация към българските ученици.
Най- ядосан беше Румен Христов от СДС, който викна на репликиращите го от ляво:
„ Аз ви оправях зърнената криза, при вас фалираха 17 банки, доларът стана 3 лв. и половина, заплатите бяха по 30 долара. Когато вие идвате, след вас винаги остава катастрофа.“
– Разчленяването на министерства, за да паснат на коалиционните партньори е грешка – каза Томислав Дончев от ГЕРБ. – Да обещаваш на българите всичко е грешка. Когато всички мислят еднакво, значи някой не мисли.
– Как се обединиха десните от Демократична България с левите от БСП? Как се обединиха Продължаваме промяната
с Има такъв народ, когато точно ИТН повдигна въпроса за нарушение на закона от човек на ПП?
Спирам до тук с изказванията, защото има гласувано от четирите партии правителство. В него има 19 приложения към политическата програма, 21 министерства. Честито, ще имаме дирекция „Добро управление“. И още една – на иновациите и растежа. Храните и горите минават към Министерския съвет.
Продължаваме промяната имат 10 министерства, БСП – 4, Има такъв народ – 4 и Демократична България – 3.
А народът го интерисува ще продължи ли да яде замразено месо от десет години, ще му намалят ли цената на тока, ще спре ли да купува пласмасови зеленчуци и плодове, колко ще струва хлябът, каква ще е пенсията на хората с голям стаж, майките ще получават ли по – голямо заплащане за второ дете като майчинство, ще бъдат ли задължени всички български граждани, независимо от етноса им, да си пращат децата на детска градина и на училище…
Може би ще разберем за тези неща в процеса на управлението, а може би избраните днес да управляват ще се променят, както казва един полковник от НСО, властта ще ги промени. Според него суетата и сексуалността при хората във властта е различна от на останалите хора. Ако е така, да забравим всичките си очаквания за промяна.
Ако обобщя всичките изказвания на опозицията, излиза, че министър – председателят Кирил Петков е човек на президента Радев.
Асен Василев – министър на финансите е човек на Румен Радев.
Стефан Янев – министър на отбраната е човек на Радев.
Бойко Рашков – министър на вътрешните работи е човек на Румен Радев.
Това пък означава, че войската, полицията, храните, горите, парите и министър – председателят са в ръцете на Президента. Честито – нещо ново, нещо не ставало до сега, нещо променено, нов път, но за къде води той?
                                                                                       Тракийски Cвят
Предишна статия

Юрий Рубинович, авио-инженер, масово ни поливат отгоре с “небесна радост”!

Следваща статия

“Истината за ваксините” 🛸 Лекция на Джорджия Николова

Други интересни