ДЪРЖАВАТА: И ГАЩИТЕ ТИ ЩЕ ИЗУЕМ, БЕ!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

ДЪРЖАВАТА: И ГАЩИТЕ ТИ ЩЕ ИЗУЕМ, БЕ!
*** КЕВР -„регулативни“ апаши ни се надсмиват

КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 декември 2021 г. в размер на 102,33 лв. За предходния месец ноември утвърдената от регулатора цена беше 93,19 лв./MWh. За септември беше 69.40 лв..

Поредното повишение е с 9.8%.
В цените не са включени добавките към тях за достъп и пренос, както и мита, акциз и ДДС.

Решението се аргументира с нарасналите цени на газа на международните пазари.
Дръжки!
Защото е вярно, че цените обезумяха на борсовите пазари. Но на пазарите на договорите с дългосрочни доставки се повишиха само с десетина-петнадесетина до двадесет % най-много.
Но родните корифеи навремето избраха формула, по която цената на газа да се формира на 70% от фючърси – борсовите цени, в които основният компонент е спекулативен. Затова вносът у нас на газ дори и при нормални пазарни условия излизаше по-скъп спрямо другите държави в ЕС с повече от 100 долара за 1000 кубика.

От друга страна държавата си прави оглушки да внася договорения азерски газ, който на евтиния се продава още в Гърция на разни компании на наши хора, за да го препродадат те скъпо.
Освен това трябва да се спасява фалиралата енергетика заради Турски поток, други такива безумни проекти и заради многомилиалрдната корупция в нея.
.
Кой ще я спаси освен джоба на българския гражданин?
– Никой!
Така че сега той си плаща и ще плаща глупостта да не протестира масово срещу разни газови потоци, срещу тоталната ни енергийна зависимост от чужда държава, срещу кражбите в енергетиката, които и сега си продължават.
.
Ще резюмирам с текст, който помествам на няколко пъти от март насам

Тази нова цена и следващите нови през следващите месеци е платата на населението за
– примирението, с което посрещна вече надхвърлилия 4 милиарда стойност „Турски поток”;
– за примирението да зависим изцяло от един доставчик на газ;
– за примирението, с което търпи и дори гласува „за” корумпирани партии и лидери, за корумпирани кандидат-депутати, за разни копейкини-„възрожденци”, които искат ептем да клекнем пред руската държава и олигархия;
– за примирението, с което си чака поредният му Спасител.

Да си знаете, че дори и да се появи, дори наистина да се окаже Спасител, ситуацията е такава, че ще не ще, Спасителят ще трябва първо да ви изуе дори гащите, за да може после да ви спаси.

                               Григор Лилов                        https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

НЯМА ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ И ДЕМОКРАЦИЯ ТАМ, КЪДЕТО МНОЗИНСТВОТО Е ОТ КОНФОРМИСТИ

Следваща статия

ТОВА Е ИСТИНАТААА…

Други интересни