Скоро няма да се върне загубеното уважение към българския учител, смята известният учител! Теодосий Теодосиев…

Автор: Няма коментари Сподели:

“Не се е върнало и скоро няма да се върне загубеното уважение към българския учител. Тези неща не стават с разпоредба и с еднократно действие, а с много години работа и смяна на скалата на ценностите, което не е толкова проста работа”, каза пред БНР Теодосий Теодосиев, по известен като учителят Тео, преподавателят, който е подготвил най-много златни медалисти от олимпиади по физика.

5 октомври е Международен ден на учителя

И без пандемия се отчитаха ужасни резултати в образованието на децата ни, България е на последно място в Европа по образователни резулатати и по икономика. Нещата са абсолютно свързани. Германия е пример за една от най-добрите икономически и също образователно силно развити държави.  Ако някой поиска моят глас в политиката, той трябва да предложи желязна дисциплина в училище. Защото е доказано, че тя води до резултати в училище. Това не се ли въведе, нищо няма да се случи.

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Има една изключително вредна книга на Бенджамин Спок за малките деца, където се казва, че на малкото бебе трябвало всичко да му се дава, за да не му се повреди психиката. Но има едни вечни ценности, от времето на Питагор и Сократ, педагогически, които с векове са задържали света. Че трябва да се даде яснота на малкото дете, че има неща които бива, и които не бива. Така се прави работещо общество, а не общество от кресльовци, които само много искат, а нищо не дават на обществото. За да се спазват правилата на цивилизованото общество”, каза още Теодосиев.

По думите му пандемията не е причина да се спира икономиката и образователния процес. Затова според него и учителите не бързат да се ваксинират.

“Останалото е планиран хаос и планирана световна икономическа криза”, смята учителят.

“Не съм спирал присъствените уроци, но съм казал, че ако някой се почувства зле, може само мен да ме зарази, защото децата леко прекарват. Да, сега съм под карантина с Covid-19, но това стана извън учебните занятия.

Да, получих и покана за кандидат вицепрезидент, но аз съм далеч от политиката, искам школата ми да работи, за да не пострада тя от политически уклони, отказвам постове”, разказа още известният учител.

Преподавателят посочи, че когато ученици в 9 клас, в математическа паралелка, не могат да смятат дроби, това ни дава нулев шанс в конкурентна борба с останалия свят.

“Идея си нямаме как работи конкурентия свят – японци, китайци и корейци…Затова на моите ученици им давам задачи, които не могат да се намерят в Гугъл. За да могат те да разсъждават със собствената си черепна кутия и съответно да решават проблемите си”, каза още пред БНР Теодосиев.

https://bnr.bg/post/101536519

Предишна статия

The White Hulk (Russia) vs Mondragon (Brazil) | MMA fight, HD Highlights

Следваща статия

Теодосий Теодосиев: За образованието, учениците, обществото и изходът от кризата

Други интересни