Нидерландия: Ротердам въстана срещу ковид безумието…

Автор: Няма коментари Сподели:

Нидерландия: Ротердам въстана срещу ковид безумието, полицията стреля на месо!
Хиляди хора демонстрираха в центъра на града когато протестът ескалира. Гневните младежи атакуваха силите на властта, бяха подпалени множество полицейски автомобили, полицаите отстъпваха и се защитаваха.
При няколко ситуации се потвърди, че освен изстрели във въздуха е имало директна стрелба срещу хората, тъй като “животът на полицаите е бил застрашен”… двама демонстранти са простреляни, живи са, нямаме данни за състоянието им.
Днес ще има масови демонстрации в цяла Европа. Диктатурата няма да мине!
Следете Без Лого, ще ви информираме, колкото ни позволяват възможностите.
Роттердам, сегодня вечером.
Полиция отступила после демонстраций против блокировки. Есть мертвые люди.
То же самое в Гааге.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 7 души са били ранени при безредици в град Ротердам, съобщиха световните агенции. Според нидерландската телевизия няколко души са пострадали, когато полицията е открила огън, травми са получили и полицаи. Задържани са поне 20 души.

Полицията произведе предупредителни изстрели по време на протест срещу Covid мерките. Местни медии съобщиха, че стотици демонстранти са започнали да хвърлят камъни по полицаите и да пускат фойерверки в близост до тях с викове “Свобода!”. Подпалени бяха автомобили, включително такива на полицията. В отговор силите на реда са били принудени да реагират предупредителен огън и да използват водни оръдия за разпръскване на тълпата. 

Заради насилието беше затворена централната гара в Ротердам, както и няколко спирки на метрото.

Кметът каза, че редът в града вече е възстановен. Градският прокурор от своя страна заяви, че предстои разследване на това какво точно се е случило и предупреди, че се очакват още арести.

Митингът срещу Covid мерките беше организиран в социалните мрежи и от местните власти казаха, че не е имало разрешение за него. Снощи те издадоха спешна забрана за събиране на хора навън, с цел възстановяване на спокойствието след случилото се.

Стотици хора участваха в протеста, който прерасна в безредици. Демонстрантите се обявиха против ограниченията заради коронавируса и против плановете на правителството да започне да признава зелените сертификати само на преболедували и ваксинирани.

 Планираната за днес демонстрация срещу ковид мерките в Амстердам беше отменена.

Във Виена няколко хиляди души се събраха на протест срещу новите ограничения заради пандемията и задължителните ваксини. Властите очакват участниците да достигнат 15 000. Австрийското правителство въведе пълен локдаун от понеделник и обяви, че ваксинацията ще стане задължителна от 1 февруари догодина.

 Хиляди протестираха и в Австралия срещу изискването за задължителни ваксини за представителите на редица професии. По данни на полицията, участниците в демонстрацията в Сидни са били около 10 хиляди.
Предишна статия

В лесах Тверской области находится место, где когда-то проживали и отдыхали люди

Следваща статия

Част I СВЕТОВНИТЕ ВОЙНИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!

Други интересни