Костадин Костадинов: „Възраждане“ е гласът на здравия разум, няма да отстъпим от идеалите си

Автор: Няма коментари Сподели:

https://www.youtube.com/watch?v=f9i9SKzS16M 

Костадин Костадинов, председател на ПП „Възраждане“, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 19-ти ноември 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Какво ще прави „Възраждане“ в 47-то Народно събрание?

     „Връчвам Ви здрава, българска, червена ябълка в знак на успех, влязохте в парламента! Какво ще правите там?“, попита водещата Илиана Беновска. Костадин Костадинов отговори, че ще работят за България. ПП „Възраждане“ ще внася законопроекти, които досега не са намирали място в българския парламент. Не се знае обаче дали те ще бъдат приети, защото това зависи от останалите субекти„Това, което зависи от нас, ще го правим, такава е волята на нашите избиратели, от които ние зависим, защото „Възраждане“ е единствената партия в България, която зависи единствено от своите избиратели. Не зависим от чужди олигарси, родни олигарси и каквото още се сетите!“, категоричен бе той.

   „Поставихте условие, че ще работите с политическите партии мандатоносители, ако те приемат вашата програма!“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че ПП „Възраждане“ си има програма, написана още преди 7 години, работи за нейното осъществяване и избирателите на партията няма да ѝ простят, ако тя не я следва. Според него българската политика е пълна с измамени надежди на избиратели„Ние нямаме право да ги лъжем и точно по тази причина съвсем откровено и честно казваме какви са нашите искания. И сме готови да ги обсъдим с всеки един, защото ние сме диалогични, можем да водим разговори, но не можем да правим безпринципни компромиси. Има неща, с които не можем да направим компромиси, като например политиката за налагане на дискриминация в обществото, която очевидно ще се засилва!“, категоричен бе той.

Очаква ли да се състави редовно правителство?

    Костадин Костадинов заяви, че правителство очевидно ще се състави с мандата на партията победител в изборите. Политическата обстановка у нас обаче в момента е доста динамична. През лятото ИТН са спечелили изборите, а в момента са четвърти. Нищо чудно само след няколко месеца рейтингът на ПП да е значително по-нисък, отколкото е в момента. Според лидера на „Възраждане“ бъдещото четирипартийно правителство няма да издържи дълго и няма да е стабилно, защото е създадено под американски натиск и американският посланик реди кабинета. Това е унизително за България. Българите скоро ще започнат да го виждат. „И аз съм бил мамен и подвеждан, но винаги, след като съм разбирал грешката си, съм правил всичко възможно, за да я поправя! Много скоро българските граждани ще могат да се обърнат към „Възраждане“ и тогава ще дойде времето, когато ние, здравомислещите българи ще определяме реда в нашата родина. Не чужди партии, американски или турски, защото това са двата вида в България, без значение дали влияят американски българоезични медии, да не им споменавам сега имената, но всички знаем за какви „капитални кръгове“ говорим, така че на нас буквално ни предстои да водим война за отвоюването на България! Защото над нас тегне едно информационно робство, което е префинено, в стила на 21-ви век, те се опитват да ни лишат от бъдеще, но това няма да стане! Категорично го казвам!“, заяви  Костадинов.

     „Навремето лидерът на „Атака“ Волен Сидеров също постави условие, че ще подкрепя правителство само ако изпълнява неговата програма, плана „Сидеров“. Аз тогава му казах на една среднощна пресконференция, че планът му е хубав, както и Вашият, но „малка Ви е лодката!“, продължи Беновска. Костадинов заяви, че политиката е непрекъснат процес, който не спира нито за момент и никой не знае дали след година или година и половина „Възраждане“ няма да е първа политическа сила. Той добави: „Ние искаме това, което е записано в нашата програма, да бъде осъществено, това е причината ние да се занимаваме с политика. Политиката е начин да решаваш проблеми, а не да ги създаваш. Точно затова не правим компромиси. Ние имахме много предложения за коалиции. Не направихме, защото знаехме, че нашите избиратели няма да ни го простят, ще го изтълкуват като жажда за власт и желание за влизане в парламента на всяка цена. Както виждате упорството, търпението и най-важното – принципното и последователно поведение се възнаграждават!“.

Представянето му на президентските избори.

   „Вие обаче не станахте президент на България, имате ли шанс в следващия мандат?“, попита Беновска. Костадин Костадинов отговори, че това ще решат българските избиратели.

Целите пред „Възраждане“.

    Костадин Костадинов обясни, че при създаването си от „Възраждане“ са си поставили 3 цели. Първата е била на следващите парламентарни избори да получат минимум 1%, за да бъдат забелязани. Втората цел е била на следващите избори да получи поне 4% и това също се е осъществило. Сегашната цел е на следващите избори „Възраждане“ да стане най-голямата парламентарна сила в България.Това, че на последните избори ние сме получили резултати, които са задоволителни от гледна точка на сегашната ситуация, но незадоволителни от гледна точка на амбициите на „Възраждане“, не е нещо, което трябва да ни притеснява. Напротив, показваме, че сме на прав път. Това ни задължава да продължаваме да работим последователно и упорито в насочената от нас посока!“, категоричен бе Костадинов.

Зеленият сертификат и ваксинацията.

   „Казахте, че ще работите против дискриминацията, какво имате предвид – Истанбулската конвенция, 38-те пола или нещо друго?“, попита Беновска. Костадинов отговори, че за Истанбулска конвенция изобщо не може да става дума повече в България, защото Конституционният съд се е произнесъл по въпроса. Той продължи, че в момента в българското общество се налага разделение чрез фашистката политика за налагане на зелени сертификати.Зелените сертификати се различават от жълтите звезди на евреите преди 80 години само по цвета и формата! Говорим за това, че вероятно до края на годината се предвижда задължителна ваксинация, говорим за това, че се очакват много тежки ограничителни мерки. Само преди дни аз видях в Австрия домашен арест за неваксинираните!“. Водещата добави, че от понеделник Австрия въвежда пълен локдаун. Събеседникът ѝ отговори, че това прилича на концлагер и попита на базата на какво. Беновска отговори: „На база желанието на една върхушка да забогатее неимоверно и същата тази върхушка да подчини абсолютно всички народи!“. Костадинов заяви: „Тук България може да се превърне в световен пример, защото за разлика от Вас, повечето Ви колеги абсолютно безкритично защитават пропагандната теза, че ако не се ваксинираме, просто няма как да го коментираме, това не е проява на здрав разум!“.

    Костадинов обясни, че в телевизионни студиа често са го питали чий пример трябва да следваме. Той заяви, че имаме златния шанс ние да бъдем пример и да се превърнем в световен лидер. Просто трябва здравият разум да надделее. Журналист от „Индипендънт“ го е попитал, след като целият свят следва една и също политика по отношение на ковид, то защо България трябва да прави нещо друго. Костадинов му е отговорил, че ако целият свят е решил колективно да полудява, това не означава, че и ние трябва да го правим. „В момента България има шанс да се превърне в остров на стабилността и на здравия разум!“, категоричен бе той.

   Костадинов заяви, че според „Възраждане“ ваксините по принцип са едно от най-големите достижения и блага на човешката цивилизация. Но в момента на нас не ни се предлага ваксина срещу ковид, а експериментална субстанция с неясно съдържание. Затова са изпратили писмо до МЗ с въпрос дали са изследвани от сертифицирана българска лаборатория ваксините, които се внасят. Отговорът е бил отрицателен, но това не се коментира от повечето медии. Затова от „Възраждане“ са категорични, че ваксинацията в никакъв случай не трябва да бъде задължителна.

     „Днес министърът на здравеопазването заяви, че отпада подписването на информирано съгласие при ваксинация. Това означава, че ти отиваш вече абсолютно на свой риск доброволно и се ваксинираш. Никой няма отговорност за твоето бъдеще, здраве и каквото искате още!“, обясни Беновска. Костадинов отговори, че това се нарича медицински фашизъм. Според него обаче мерките вероятно ще бъдат затегнати. „Разликата след изборите от 14-ти ноември е, че за първи път от 32 години в българския парламент влиза българска организация, такава, която защитава само българските национални интереси и зависи само от своите избиратели. Аз нямам други началници, освен тези 128 000 българи, които са гласували за мен! Така че ние ще направим всичко възможно и ще използваме всички разрешени и ако трябва неразрешени средства, за да се борим с това и няма да го допуснем! Досега в Народното събрание имаше пълен ваксинационен консенсус, който вече се наруши. Ние успяхме да отвоюваме 13 места на здравия разум в българското Народно събрание“, категоричен бе той.

Северна Македония.

    „Говорите, че ще има четирипартийно правителство, но две от ярките лица на Слави Трифонов напуснаха депутатските места, това са Филип Станев и Ивайло Вълчев. Вътре тлее някакъв процес. Днес пък Нинова направи изявление, че докато тя води преговори, Северна Македония няма да влезе в ЕС, докато заличава историята ни, с което направи намек на ПП каква ще бъде позицията им за Северна Македония!“, продължи Беновска. Костадинов отговори, че на всички вече е ясно, че Кирил Петков може добре да познава Канада, но няма никакво понятие от Македония. Той продължи: „Разбира се той, като човек, който отскоро живее в нашата страна и говори български с отчетлив англосаксонски акцент може да му бъде простено това неразбиране и точно затова ние от „Възраждане“ обяснихме ясно и категорично, за да е ясно на хора като Петков, които отскоро живеят в нашата държава, че ние няма да простим такова нещо. Ние нямаме проблем с хората в Македония, Македония е втората българска държава на Балканския полуостров. Почти няма град или село, което да не съм посетил там, имам приятели навсякъде, бил съм на сватби, на кръщенета, за мое съжаление и на погребения. Обиколил съм и Беломорска Македония, която е в Северна Гърция, където живее половин милионно българско малцинство, за което ще положа неимоверни грижи, защото то е забравено вече повече от 100 години. Ние, възрожденците, няма да направим предателство и компромис и се радвам, че Корнелия Нинова споделя нашето виждане! При българския национален интерес има само две положения – или си с него, или си национален предател!“.

Репликата на Румен Радев, че Крим е руски.

    „Как оценявате репликата на Радев, че Крим е руски?“, попита водещата Илиана Беновска. Костадинов отговори: „Руски е, да!“. Беновска попита: „Но как оценявате този завой, нали сме евроатлантици, нали сме натовци?“. Събеседникът ѝ отговори: „Оценявам го като опит да върне една част от своя електорат, който загуби. Защото нека да не забравяме, че президентът Радев участва в една от най-антируските инициативи „Три морета“. Да не забравяме, че президентът Радев многократно е изявявал своята подкрепа за териториалната цялост на Украйна. Това е негово право, но да не забравяме, че по начина, по който Крим стана част от Русия, Източна Румелия стана част от България. И не бива да забравяме че историята и геополитиката са разтегливи понятия и неща, които се случват сега, може да са повторения на събития от преди повече от век!“.

  Костадинов заяви, че за съжаление голяма част от българските политици са ужасно неграмотни хора. Той припомни думите на английския посланик в Истанбул към османския везир по време на конференцията в Топ Хане, който е казал – „победителите не ги съдят“. Лидерът на „Възраждане“ заяви: „Това мога да кажа за ситуацията, в която се намираме, нашите собствени политици не познават историята, не знаят по какъв начин могат да тълкуват случващото се около тях, те мислят, че историята е нещо, което вече е минало и няма да се повтори, но напротив!“.

От какво няма да отстъпи в 47-то Народно събрание?

   „Носите тениска с надпис „българин“, от какво няма да отстъпите в 47-то Народно събрание, като българин?“, попита Беновска. Костадинов отговори „От принципите си и от идеалите си, никога и за нищо на света!“. Така завърши разговорът между Костадин Костадинов и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 19-ти ноември 2021 г.  

https://www.youtube.com/watch?v=f9i9SKzS16M

Предишна статия

Накъде в неделя или как се манипулират изборите в България!?(…има над 1 062 238 мъртви души)

Следваща статия

Они готовят приход королевской семьи Драко на Землю… Алекс Кольер… Эрих фон Дэникен… Величайшая Революция в истории человечества

Други интересни