Циреят „Хемусгейт“

Автор: Няма коментари Сподели:

Дано клошарите, теглили пари по „Хемус“, да не продължат да умират от KОВИД-19 – така вътрешният министър Бойко Рашков коментира продължаващите разкрития около най-грандиозната кражба при управлението на Бойко Борисов, съпоставима по размери с тази на КТБ. Повод за думите му са изнесените нови факти от разследващи медии, които цитират конкретни замесени лица. И се разбира, че малоимотен гражданин от Монтанско, теглил 18 милиона за фирма-бушон, е починал от вируса. Рашков очаква да се появят още такива „клошари“, използвани като стръв за акулите в крупната далавера. Това е то, клошарски живот за цена от 18 милиона.

Както и да повтарят от ГЕРБ дежурните опорки – че разкритията били предизборни кьорфишеци, че нямало доказателства или че по този начин служебната власт просто ги „репресирала“, тезите им не издържат. Пукнатият цирей съвсем се размириса, излизат наяве схемите с имената на замесени фирми и лица, а което е най-ценното – информацията идва отдолу, от показанията на обикновени хора, свидетели на грабежа.

И пак стигаме до очевидния за всички извод – трябва всеки да си получи заслуженото според „заслугите“. Обществото иcкa дa види върнaти пaритe нa дaнъкoплaтeцa, кoнфиcкaция нa имoти, зaтвoр зa тeзи, кoитo ca извършили и пoръчaли крaжбaтa, и зaбрaнa нa близки дo тях хoрa и фирми дa рaбoтят пo държaвни пoръчки.

Ако това не стане, разкритията остават в сферата на пушилката. Топката вече е в полето на бъдещото правителство, което е длъжно да доведе разследванията докрай, за да възтържествува истината. Обнадеждаващо звучи заявката на Кирил Петков, че оставките на Гешев и Цацаров са сред най-важните приоритети. И че „не трябва да има крадец в България, който да използва публични средства и да се чувства безнаказан. Нужна е лустрация на крадците. Всеки, който е използвал обществени средства за лични цели, трябва да си понесе отговорността“. Това се иска.

                          Валентин Георгиев

                                                               duma.bg      https://svobodnoslovo.eu/              

Предишна статия

Двамата измамници Борисов и Доган успяха да измамят и Ердоган и го вкараха в тази история от която той нищо не печели

Следваща статия

Кому выгодны природные катаклизмы?

Други интересни