Разкриване на сценария с коронавирус – Ернст Волф

Автор: Няма коментари Сподели:

Ернст Волф (журналист, МВФ и финансов експерт) 

Конференция WEFF, Давос, август 2021 г. 

Видео: https://odysee.com/@LongXXvids:c/Ernst-Wolf-speech—summary:3 

Препис на преведения текст. 

Американският президент Франклин Делано Рузвелт веднъж каза: „Нищо не се случва случайно в политиката и когато нещо се случи, можете да заложите, че е било точно така планирано.” 

Когато човек погледне какво се случи през последната година и половина тези думи са особено тревожни. Може ли наистина да е така, че всичко, което преживяваме, е било планирано? 

Не мога да представя никакви доказателства за такъв план, под формата на проверени документи, но след като изучавах подробно тази тема в продължение на 18 месеца, трябва да кажа, че има впечатляващ брой знаци и индикации, сочещи точно в тази посока. 

Днес искам да говоря именно за този план и неговите последствия. Сегашната ситуация, в която се намираме, е уникална в историята на човечеството. Никога досега целият свят не е бил хвърлен под властта на този тип принудителен режим, както сега, в наше време, и никога не са били предпримани толкова много мерки, които на пръв поглед изглеждат толкова неразбираеми, отчасти толкова безсмислени, а в много случаи и толкова противоречиви. 

Официално става дума за най-сериозната здравна криза, която помним, но мерките, които се прилагат срещу нея, не са подобрили ситуацията, а непрекъснато я влошават. Всеки лекар днес може да потвърди, че здравословното състояние на по-голямата част от хората е по-лошо отпреди кризата и дори от гледна точка на властите, които разпоредиха мерките сме в бъркотия. Предполагаемата заплашителна 4-та вълна и обявяването на необходимостта от 3-та, 4-та и 5-та ваксинация показват, че целта на досегашните мерки, а именно предотвратяване на заболяването, се е провалила напълно. 

Но това далеч не е всичко. Вследствие на локдауните имаме тежка глобална икономическа криза. Световното производство виси в пълен безпорядък. Глобалната логистика не функционира, веригите за доставки са прекъснати, реколтата се губи, снабдяването с хранителни продукти е заприщено и на всичкото отгоре има недостиг на полупроводници. Но също така виждаме, че проблемите не се адресират и решават, а се умножават и увеличават чрез прилагането на допълнителни мерки и постоянните заплахи от нови ограничения. 

Най-скорошният пример, в Китай, третият по големина пристанищен товарен терминал в света беше затворен поради един положителен тест на работник там. Или да вземем Нова Зеландия, където съвсем сериозно през последната седмица 5 милиона души бяха поставени в локдаун за 3 дни, защото един-единствен 58-годишен човек имаше положителен тест. 

Кризата засяга и малкия и средния бизнес, който от дълго време осигурява най-много работни места в света и освен това предоставя най-голям дял от данъчните приходи. Малкият и среден индустриален сектор се тласка все по-надолу, чрез непрестанната несигурност и нови регулации и никога досега не е бил в толкова дълбока криза като днешната. 

Но това не е всичко. В момента изпитваме брутално нарастваща световна инфлация, особено на суровините, цените на продукцията и хранителните продукти. Но и тук не се прави нищо за облекчаване на ситуацията. По-скоро обратното. Потокът от новонапечатани пари продължава и дори ще се увеличава. От началото на кризата държавите и централните банки хвърлиха почти 20 трилиона долара в световната парична система. Без да се вижда край! А Международният валутен фонд, като най-мощната финансова организация в света, ще раздаде следващия понеделник 650 милиарда щатски долара под формата на специални права на теглене. 

И положението в обществото не е по-добро. Само един пример. В САЩ, най-силната икономика в света, почти 4 милиона души са заплашени от изгонване, защото не могат да си плащат наема или не могат да покрият разходите си по ипотеката. И повече от 40 млн. в САЩ, най-богатата страна в света, не са в състояние да се изхранват със собствените си доходи. А това, което планираното унищожаване на икономиката и нарастващата инфлация не успяха да постигнат, политиците успяха да направят. 

Пречупване на населението, на което никога не сме били свидетели преди, съчетано с порочни мерки. Преднамерената смяна на властта в Афганистан, управлявана от САЩ. Там на талибаните умишлено са били предадени военни оборудване на стойност 20 милиарда долара, ВВС с 11 летателни бази, което с абсолютна сигурност ще предизвика следващата огромна вълна от бежанци. 

Защо бяха предприети мерки в световен мащаб, които причиняват едно бедствие след друго и тласкат по-голямата част от човечеството по-дълбоко към пропастта, вместо да го издигнат от мизерията? 

За да се отговори на този въпрос, трябва да зададем още два въпроса, а именно: Кой има интерес от този глобален заговор и кой печели от това? 

Отговорът и на двата въпроса е ясен. Най-големият печеливш на настоящата криза и най-важният кукловод е цифрово-финансовият комплекс. Тук се включват най-големите ИТ корпорации и най-големите мениджъри на финансови активи на нашето време. ИТ концерните включват: Apple, Alphabet (компанията майка на Google), Amazon, Microsoft и Facebook. Пазарната капитализация само на тези 5 компании в момента възлиза на невероятните 9,1 трилиона долара. Само за сравнение, БВП на Германия, Франция и Италия е 8,6 трилиона долара. Наред с тях са мениджърите на финансови активи, а именно BlackRock, Vanguard, State Street и Fidelity. Те имат значително капиталово участие във всички ИТ компании и не само това, само тези четири компании в момента управляват общо 220,6 трилиона долара. Отново, за сравнение, БВП на всичките 28 държави в ЕС миналата година възлиза на 15,7 трилиона долара. 

Но не само чудовищното финансово влияние на тези компании прави цифрово-финансовия комплекс толкова мощен. 

Нека първо вземем ИТ корпорациите. Те не просто притежават огромна сила. Те също така контролират стотици хиляди други компании, защото управляват цифровите системи на тези бизнеси. ИТ индустрията не е нищо друго освен тумор, който през последните години метастазира във всички останали отрасли на икономиката, за да ги направи зависими от нея и междувременно напълно да ги доминира. 

Не е по-различно и с мениджърите на финансови активи. Те участват във всяка голяма компания и могат да повлияят на всяка популярна марка в света. Най-големият от тях, BlackRock, повече от 40-години анализира финансови данни с „Aladdin Data Cloud“ и е най-големият фонд, който светът някога е виждал. И на заден план, BlackRock използва тези данни, за да съветва най-големите централни банки в света, Федералния резерв на САЩ и Европейската централна банка. Чрез огромното информационно предимство, което BlackRock има е много ясно кой от кого зависи. 

И така, това е свързано с уникална смес от необработена финансова мощ и дискреционна власт върху невъобразим огромен масив от данни. Тази комбинация позволи на тези корпорации да постигнат бизнес подем от началото на кризата, както никога досега. 

И не само това. Предимствата им се увеличават непрекъснатото. Само през второто тримесечие на 2021, тези компании са направили най-големите печалби в цялата си история. 

Изводът е, че точно този цифрово-финансов комплекс е глобален център на властта, който задвижва всичко. 

Цифров-финансовият комплекс стои далеч над всички правителства и е готов по всяко време да постави на колене всеки кабинет в света и да го направи зависим. Все пак човек трябва да се чуди за методите, въведени от цифрово-финансовия комплекс от началото на кризата. Защото изглежда сякаш подкопават самата система, от която се възползват. 

Ето няколко примера: Ако дигитално-финансовият комплекс унищожава малкия и средния бизнес, тогава той наистина унищожава и себе си, защото, както току-що споменах, секторът на малкия и средния бизнес плаща най-голям дял от приходите от данъци и създава най-много работни места. А когато инфлацията се увеличава, това също вреди на цифрово-финансовия комплекс, като разрушава социалния мир чрез увеличаване на неравенството, тогава унищожава и тези, от които прави печалбите си. 

Всичко това са основателни възражения. Но им липсва реалността. 

Дигитално-финансовият комплекс няма друг избор, освен да прави това, което прави в момента. Това, което преживяваме в момента, не е формулиран дневен ред, с който ще натрупат още повече пари и власт и след това ще седнат, за да се наслаждава на плодовете на своя труд. Това, което преживяваме в момента, е гигантски акт на отчаяние, вероятно най-големият, който някога се е случвал в цялата история на човечеството. 

Причината за този акт на отчаяние е, че системата, на която цифрово-финансовата система дължи своето съществуване, вече не може да се поддържа жива с предишния бизнес модел. Беше много близо до смъртта си още по време на световната финансова криза от 2007-2008 г. Ако тогава правителствата не бяха мобилизирали огромни суми пари от данъци и централните банки създадоха огромно количество пари от нищо, системата щеше да рухне веднага. 

Но спасението беше само временно. Паричното предлагане трябваше непрекъснато да се увеличават в продължение на 12 години и лихвите трябваше да се намаляват няколко пъти. Така че системата беше все по-нестабилна. Дългосрочно това не може да продължи. А миналата година бяхме на прага на следващата финансова криза. И този срив беше отложен с последен отчаян опит, а именно намаляването на лихвените проценти до нула и инжектирането на милиарди и милиарди за последен път. 

С това обаче се получи качествено нова ситуация. По-нататъшно отлагане ще изисква лихвените проценти да бъдат отрицателни и това би унищожило основата на настоящата банкова система. Банките не могат да работят дългосрочно с отрицателни лихви. Това означава, че по-нататъшно отлагане на кризата няма да е възможно. В сегашната ситуация човек може да инжектира милиарди и милиарди във финансовата системата максимум още веднъж. В резултат на това силно нарастващият темп на инфлация ще продължи допълнително и ще доведе до хиперинфлация. 

Ситуацията, в която се намира цифрово-финансовият комплекс, е между окончателния срив от една страна и хиперинфлацията от друга. И така, пълна загуба на стойността на парите. Това означава, че исторически сме стигнали до точката, в която цифрово-финансовият комплекс, в рамките на съществуващата система, все още има избор между две различни форми на колапс. 

И така, какво могат да направят? Съвсем ясно е, че в тази ситуация те са избрали да създадат нова система и имат двойна стратегия. От една страна, на заден план и далеч от обществения поглед, те подготвят новия световен ред. И от друга страна, те използват крайната фаза на настоящата умираща система, за да я ограбят, използвайки всички трикове, с които разполагат. Точно това виждаме от март 2020 г. Съвсем преднамереното и предумишлено унищожаване на световната икономика с цел разширяване на цифрово-финансовия комплекс и изготвяне на нова система чрез централните банки в сътрудничество с ИТ корпорациите. И вече знаем как ще изглежда тази система. Става дума за пълното премахване на парите и банките в предишния им вид и въвеждането на цифрови пари от централните банки. Крайната цел, е всички ние да имаме само една банкова сметка, през която се извършват всички транзакции. И тази сметка няма да се намира в търговска банка, а в самата централната банка. 

Контекстът на този план е следният: Цифровите пари на централните банки са програмируеми и тъй като те могат да създават неограничено количество пари от нищо, наистина могат да работят с отрицателни лихвени проценти, без да се налага да разрушават системата. Но това не е единствената характеристика на цифровите пари на централните банки. Това ще позволи на правителствата да наблюдават всички извършени транзакции. Да ни определят различни данъчни ставки и да ни налагат индивидуални глоби. Правителствата могат също така да поставят срок на годност на част от нашите пари и да изискват да изразходваме определени суми в рамките на определени периоди от време. Но също така може да изискват парите да бъдат използвани за конкретни цели и да изискват специфични суми да се плащат само за определени продукти или те да се доставят само от определени региони. Преди всичко, правителствата ще бъдат в състояние с едно щракване на мишката да ограничат всички наши транзакции и така да ни наложат финансов запор. Цифровите пари на централните банки биха били най-ефективният метод за събиране на данъци от обществото в цялата човешка история, а с това ще се реализира и всеобхватна диктатура. 

Целият план обаче има една огромна пречка. А именно очакваната съпротива от страна на обществото. Човек може да бъде много сигурен, че голяма част от хората няма да приемат тази форма на лишаване от права. Така че се очаква въвеждането на цифрови пари от централните банки да предизвика огромни социални вълнения. И дигитално-финансовият комплекс съвсем очевидно има план да обърне процеса на въвеждане на тази цифрова валута. Така че те няма да се опитват да направят това преминаване към цифрова валута постепенно и по този начин рискувайки огромна съпротива, а ще направят точно обратното. Те ще вкарат обществото в хаос, за да представят въвеждането на цифровите пари от централните банки като решение на всички проблеми. А именно под формата на универсален базов доход. 

За всеки, който смята, че това е „теория на конспирациите“, препоръчвам още веднъж да разгледате отблизо всичко, което преживяхме през последните 18 месеца. Под претекст за борба с болестта са нанесени опустошителни и непоправими щети на здравеопазването, икономиката и финансите, чиито пълни последици отчасти започват да се проявяват. Успоредно с това системно се задълбочава социалният разрив в обществото, като непрекъснато се забиват нови клинове между хората. Всичко това ни насочва целенасочено в една единствена посока, социални вълнения до степен на гражданска война, и то в световен мащаб. Точно това предстои според цялата налична информация, с която разполагам. 

Използвайки всички възможни средства, се опитват да създадат максимален социален хаос, а след това в най-високата точка на този хаос се въвежда панацея с името „Универсален базов доход“ и по този начин ще се премине от максимален хаос към максимален контрол. Има и втора причина, поради която универсалният базов доход ще бъде наложен. Ние сме точно в средата на Четвъртата индустриална революция и в предстоящия период ще има загуба на милиони и милиони работни места поради въвеждането на изкуствения интелект. Това означава, че милиони потребители ще изчезнат. Търсенето на потребителски стоки все повече ще се срива и тъй като настоящата икономическа система е насочена към потреблението ще трябва да се предотврати низходящата спирала. А това може да стане само ако на всички тези безработни потребители, които не могат да си намерят работа, се осигури доход. 

Виждаме, че това, което се случи през последните 18 месеца и продължава до днес, очевидно следва подготвен план. И името на този план е: „Разрушаване на настоящата икономическа система в полза на елита”. Генерирането на максимален икономически и социален хаос и създаването на нова система, под маската на желание за оказване на хуманитарна помощ. Този план обаче е достъпен за четене и го има и в двете книги за Четвъртата индустриална революция и Голямото зануляване от Клаус Шваб, президент на Световния икономически форум, организация която играе ключова роля в целия този план. 

През последните 50 години Световния икономически форум успя да се превърне в най-важния контролен център на цифрово-финансовия комплекс. На първо място бяха събрани бизнес лидерите, след това всички политици и още по-късно собственици на медии, всички работещи едни с други. 

Освен това през 90-те години имаше целенасочена програма за обучение. Днес знаем, че от 1992 г. „Глобалните лидери на утрешния ден“ и от 2005 г. „Младите глобални лидери“ винаги са получавали систематично обучение от Световния икономически форум и точно същите хора в момента заемат позиции с политическа сила и влияние. Независимо дали става дума за Бил Гейтс, Джеф Безос или Джак Ма от ИТ сферата. Независимо дали става дума за главния изпълнителен директор Лари Финк от BlackRock, шефът на МВФ Кристалина Георгиева или бивш шеф на Bank of England Марк Карни от финансовия сектор. Или Емануел Макрон, Себастиен Курц или Ангела Меркел от политиката. Всички тези хора или са били обучени от Световния икономически форум, или са в неговия управителен съвет. 

И не само 1300-те членове на тази тясно свързана елитна лидерска група дърпат конците по целия свят. От 2012 г. насам има още десет хиляди така наречени „глобални шейпъри“ под 30 години, които също бяха събрани от Световния икономически форум и оказват влияние върху хода на световните събития. И ние знаем как трябва да изглеждат тези събития. За да видите това, препоръчвам да разгледате книгите на президента на Световния икономически форум Клаус Шваб. 

За тези, които все още не могат да повярват, че всичко, което преживяхме следва план, трябва да проверят датата на публикуване на книгата на Шваб, „Голямото зануляване”. Тази книга се появи на 20 юни 2020 г., 4 месеца след световния локдаун и вече дава точни инструкции как трябва да се използва Covid-19 за да се унищожи света и да се изгради нов свят по образа, който  Шваб е изготвил. Това напомня за най-мрачните времена на националсоциализма. 

Знам, че всичко това звучи шокиращо, като внимателно подготвен апокалипсис. Наистина дневният ред, който се следва очевидно не само е планиран, но и трудно може да бъде надминат по отношение на злоба и измама. Кой някога би подозирал, че под прикритието на защита на човечеството от последиците от болестта световната икономика ще бъде доведена до пълен колапс? Да се ​​отнеме свободата на хората да пътуват, техните права на сдружаване и свобода на словото, свободата им да изразяват мнение и освен това да осъдят повече от 100 милиона души на глад, и всичко това уж „за тяхна собствена защита“! 

И кой би си помислил, че един неизвиняващ се евгеник на име Клаус Шваб ще бъде поставен в положение не само да разпространи по целия свят своята ужасяваща визия за сливане на човека с изкуствения интелект (AI), но и тази визия да бъде прокарана от десет хиляди помощници. Всичко това са дълбоко разрушителни факти, с които сега живеем и трябва да страдаме, и са достатъчни, за да смразят кръвта във вените на всеки нормално мислещ и чувстващ човек. 

Но сега стигам до най-важното послание, което трябва да дам днес. Има и една друга страна. Съвсем различна страна и преди всичко такава, която ни дава огромен тласък и голяма сила за бъдещата ни работа. 

Планът на елита и визията на Клаус Шваб са обречени на провал и това е по няколко причини, най-важната е, че сценарият за смъртоносен вирус, който представлява екзистенциална заплаха за човечеството, не може да бъде поддържан дългосрочно, вече виждаме как торбата с лъжи се къса от всички страни. 

Виждаме как в опитите да се легитимира, се прибягва до все по-абсурдни аргументи и яростни клевети. Тук е важно да се признае, че яростта, която медиите показват в наши дни, свидетелства не за тяхната сила, а за тяхната слабост. Разпространяват се все по-гротескни лъжи, като пандемията на неваксинираните и обявяване на здравите хора за обществен враг номер едно. На базата на един позитивен тест затварят цели държави. Те правят това само защото са изчерпали аргументите си и в отчаянието си се нахвърлят на всички. 

Ейбрахам Линкълн веднъж каза: „Можеш да заблуждаваш част от хората през цялото време или всички хора понякога, но не можеш да заблуждаваш всички хора през цялото време”. 

Истината ще се появи в нашето време и това естествено има огромно значение за нас, защото по ирония на съдбата тя отваря за нас това, което Клаус Шваб нарече „уникален прозорец от възможности“, но в точно обратната посока на това, което той възнамеряваше. 

А именно, чрез разпадащия се сценарий доверието на тези, които ни доведоха до това положение се срива с всеки изминал ден и поради това за всички нас се отвори уникален прозорец от възможности за обширно и всеобхватно просветление. Да просветим хората за предполагаемата „пандемия“, за реалния баланс на силите в света и реалните заплахи, пред които сме изправени. Никога възможностите не са били толкова добри, колкото сега и те стават все по-добри от ден на ден, защото другата страна се заплита във все по-невероятните си лъжи и дори цифрово-финансовият комплекс да успее да въведе новата валута, това също няма да е краят на света. Цифровите пари на централните банки могат да функционират само като основа на цялостна система за принуда. Винаги ще се въвеждат нови контроли на цените, непрекъснато ще се увеличава универсалния базов доход и ще се създава постоянна инфлация с категоричен натиск, което от своя страна ще доведе до непрекъснато обедняване на населението и постоянен конфликт с държавата и властта. 

Това, което трябва да разберем е следното: без никакво съмнение сме пред бурни и опасни времена, но държим в ръцете си исторически коз. То се състои във факта, че другата страна не действа според правилата на разума, а от подбуди на алчност и власт и следователно не може да направи нищо друго, освен да затъне във все по-големи трудности. Трябва да използваме точно тази слабост и винаги да имаме предвид, че другата страна обича повече парите, повече имуществото и всички оръжия на света. Но тяхната сила не се основава на парите им, нито на притежанията им, нито на оръжията им, а разчита единствено на един фактор: А това е невежеството на мнозинството от хората. т.е. мнозинството не разбира злата игра, която това малцинство играе с тях. Колкото и ужасно да е всичко което цифровият-финансов комплекс и неговите помощници са съградили през последните 18 месеца и продължават да градят, те се поставени в ситуация от която не могат да излязат и в която от отчаяние трябва да пресичат все повече „червени линии“. 

За всички нас това означава, че в тази изключителна ситуация трябва съвсем просто, да запазим мир, последователно да разобличаваме всички лъжи и да показваме на хората малко по малко защо и от кого са измамени. Когато направим това и по този начин разсъждаваме върху силата на нашите аргументи, тогава ние можем не само да решим настоящия проблем, но и евентуално да постигнем нещо много по-голямо, а именно да използваме една от най-дълбоките кризи на човечеството, за да обърнем посока на човешката история и така да отворим вратата към нова и по-добра ера. Благодаря Ви.

https://slovoto.info/

Предишна статия

Режимът на Радев и режимът на Борисов по нищо не се отличават и нищо не се е променило, освен че се сменят лицата на статуквото

Следваща статия

Откровения на Истината: Второто пришествие на Христос

Други интересни