Къща за 4000лв, строи се за 2 часа и издържа цели 300 години, най- големият хит в момента…

Автор: Няма коментари Сподели:

Днешният забързан начин на живот диктува условията и кара всеки да се адаптира. Много архитекти, опитвайки се да отговорят на новите изисквания, търсят начини за по-евтино и по-бързо изграждане на жилища, но при това с не по-малко качество.

В Япония строят къщи само за 2 часа. И могат да издържат поне 300 години.

Японската компания “Japan Dome House” се занимава със строителството на куполни домове от пяна. Интересът към тях се увеличил след земетресението в Кумамото през април 2016 г. с магнитуд 7 по скалата на Рихтер.

Тогава много сгради се срутиха, хиляди хора останаха без дом. Прави впечатление, че курортът “Aso Farm Land”, състоящ се от 480 къщи, построени от полистирол, остана невредим.
Такива жилища имат редица предимства, основното от които е скоростта на тяхното изграждане.

Изграждането на една такава куполна къща отнема само 2 часа! Пеноблокове се обработват с огнеупорен разтвор, а след това от тях се прави конструкцията на къщата. След това е необходимо да се изрежат отвори за прозорците и вратите. В заключение получената структура се покрива със слой замазка. Формата на купола също е избрана с причина. Изследователи и учени твърдят, че къщите под формата на полукълбо перфектно издържат на земетресения.

https://action-newsbg.eu/

Предишна статия

Нужен ли “Зелёный сертификат” для поездки за рубёжем?

Следваща статия

Нова вълна на боцкане против ковид-19

Други интересни