КАКВИ КАНДИДАТИ, КАКВО ЧУДО

Автор: Няма коментари Сподели:
                                 Ирина Кирилова
Сегашният президент и кандидат за втори мандат – Румен Радев иска списък на всички, които ще излязат на дебат с него. Интересно като в този списък го няма Бойко Борисов на кого ще излива гнева си Румен Радев, койтo продължава с държавна кола да обикаля страната? Нали беше за честни и почтени избори? Точно сега ли му хрумна да се показва пред народа? Имаше на разположение пет години.
Кандидатът за президент Лозан Панов не иска да става главен прокурор. Вече са му предложили този пост от новата партия „Продължаваме промяната“. Кирил Петков му казал, че е най- добре Румен Радев да остане президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор. Кирил Петков вече се е вживял в ролята на бъдещ министър – председател и раздава постове. Кандидатката на Лозан Панов за вицепрезидент – Мария Касимова иска да бъдат озаконени еднополовите бракове. Накъде сте тръгнали, Мария? Нали сте журналистка и писателка? Нима не знаете колко консервативен е нашия народ? Как ще позволи едно дете да расте между двама мъже? На кого ще каже МАМА? А как ще расте между две жени? На коя от двете ще казва ТАТЕ?
Цвета Кирилова – кандидат за президент показва в интервютата, че не харесва Румен Радев и смята, че неговият юмрук, издигнат пред протестиращите, е знак на тоталитаризъм и на диктатура. Умен мъж си е избрала за вицепрезидент Цвета – начертал е цялата си стратегия, ако спечелят изборите.
Това е Георги Тутанов, завършил Военна академия и геостратегически науки в Париж. Е, той ако застане на диспут срещу Радев, може да му покаже от къде изгрява слъцето.
Проф. Анастас Герджиков – кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет смята, че един президент не бива да бъде като Румен Радев – да е против една личност и против партията, която тази личност ръководи.
Той не познава Ахмед Доган, не познава г-н Карадайя, не познава Пеевски и не се е виждал никога с тях. Не е поискал и подкрепата на ГЕРБ, това е сторил Красимир Вълчев. Не знам Румен Радев от кого се страхува повече – от начетения Герджиков или от полковник Невяна Митева от Военно – въздушните сили, която се кандидатира за вицепремиер на Герджиков. Става страшно.
Певицата – кандидатка казва, че българските политици превърнаха политиката в едно шоу, но не бива да забравят кой е главният герой в това шоу. Не слушам нито нея, нито който и да е друг от поп – фолка. Слушам Димаш Кудайберген. Впрочем поп – фолк е един измислен термин, който нищо не означава, защото в този тип песни няма нито поп, нито фолк. Тя, Луна Йорданова сама каза, че кандидатства, за да се предизвика да гласува сама за себе си.
Да погледнем към Костадин Костадинов! Какво ще възражда той?
Той е против еврото, иска референдум за членството ни в Европейския съюз, против епидимиологичните мерки е и самия факт, че е кандидат, показва, че „Възраждане“ не харесва Румен Радев – казва Костадинов. Още повече, че Радев е отказал да разговаря с тях.
Че Волен Сидеров от АТАКА е кандидат – президент не се учудвам. Все пак той беше на втори тур с Първанов за този пост, но тогава времената бяха други, пък и той беше друг. Сега има хубава жена, малко дете, което трябва да отгледа. Ама човекът казва, че някой трябва да окаже съпротива срещу „ здравния фашизъм, срещу колонизирането на страната, срещу икономическия геноцид“ .
Ами кандидатът на НФСБ – Валери Смеонов? Има пари, има телевизия, има хотел, имаше голяма власт – заместник – министър – председател, какво още ви трябва г-н Симеонов? Небето ли искате да стигнете?
А Александър Томов? Член на БКП, БСП, ГОР, Евролевица, Социалдемократическа партия, колко години депутат, скандали с Кремиковци, скандали в спорта, водещ в телевизия, професор, преподавател в университети и сега – кандидат за президент. До кога?
                                                                    Безсмъртен ли сте?
                                    Спирам до тук. Кандидати още ще има!
                                                                                                                                Тракийски Cвят
Предишна статия

Виновните да бъдат подведени под отговорност за Геноцид по чл. 416 от НК и за престъпление срещу Родината и Човечеството

Следваща статия

Dimash – Карағым Ай (Qaragym Ai) 2021

Други интересни