Пеевски е единият от българите от разследването Pandora Papers

Автор: Няма коментари Сподели:
                                                       Делян Пеевски
Името на Делян Пеевски изплува от мащабното журналистическо разследване Pandora Papers. Цунамито от информация за офшорните тайни на хората, разполагащи с власт, заля международните медии и замеси имената на световни лидери като Владимир Путин, краля на Йордания. Участват и двама бивши български политици. Второто име ще стане ясно съвсем скоро.

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е едно от лицата, които са попаднали под ударите на най-голямото журналистическо разследване. По-късно ще бъде публикувана повече информация. Има средства, които не са декларирани, съобщи в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” журналистът Атанас Чобанов от разследващия сайт Bird.bg, който участва в Международният консорциум на разследващите журналисти, който стои зад мащабното разследване. 

“Името на Делян Пеевски е най-корпулентното. Той се наби на очи, когато обсъждахме с колегите. Това е лицето, което олицетворява корупцията в България, санкциониран по “Магнитски”. Досега не е бил притесняван от българската прокуратура, но сега може би ще се наложи най-малко КПКОНПИ, към която той е подал невярна декларация, да образува проверка и да се види що за активи е държал”, коментира още Чобанов.

Делян Пеевски е едно от лицата, които само преди месеци попадна под ударите на американския закон “Магнитски”. Бившият депутат от ДПС е обвинен в корупция. Заедно с него санкционирани по американския закон са още Васил Божков и Илко Желязков, както и свързани с тях фирми.

Сред изнесените имена в Pandora Papers е и това на сръбския министър на финансите и бивш кмет на Белград в периода 2014-2018 г. Синиша Мали, който разполага с тузарски имоти по родното Черноморие на стойност над 6 милиона лева. 

https://frognews.bg/novini/peevski-izpluva-pandora-papers.html

Предишна статия

„Чувствам огромен дълг към хората, които лежат по арести, потискани са и са преследвани, защото защитават свободата и гражданските права“ Андрей Сахаров

Следваща статия

КАЛОЯНОВЦИ НЕ ИЗБРАХА КМЕТ

Други интересни