ЛЕТЕЦЪТ КАЦНА, ИДВАТ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:
Имах един познат, който беше офицер от Военно – въздушните сили. Беше хубав, интелигентен, представителен и кариерист.
Казваше ми, че когато спрат да летят, тези мъже са съсипани физически. Президентът Радев най – добре може да каже дали това е истина, защото неговите лупинги са известни във военните среди. Аз мога да кажа, че горе може да е бил смел, но долу се сащиса, като разбра, че ГЕРБ ще подкрепи проф. Анастас Герджиков. Цялата му стратегия кандидатът на ГЕРБ да бъде Бойко Борисов, за да го смаже от критики, защото го ненавижда, рухна. Ами сега? Миналият път беше хубаво, че Москва се намеси, че изпрати ген. Решетников в оня хотел на среща с Нинова, че БСП беше по – силна от сега, че на втория тур ДПС му даде стотици хиляди гласове. Сега нещата се промениха.
Насреща си нямаш жена с пола, а един професор – ректор на най- големия, признат в Европа университет – Софийският „Св. Климент Охридски“.
Да ги погледнем двамата! Радев завършва математическа гимназия в Хасково, висше военно образование получава сред мъже в Долна Митрополия, специализирал е във военна база в САЩ, знае английски и немски език.
Герджиков – ученик в Националната гимназия за древни езици и култура в София и после завършва класическа филология в университета, който сега ръководи и в прочутия в света – Хумболтов университет в Берлин.
И докато Радев е правил лупинги в небето и подготвял докторат, за да ръководи Военно- въздушните сили, Анастас Герджиков е специализирал в Австрия и в Герм-ания, познава отлично философията на Аристотел, преподава фонетика и фонология, морфология, синкасис и римска литература. Знае английски, френски, немски и руски език. Говори умно, разумно, интелигентно, без партийни шаблони и изглежда добре външно.
Един познат ми каза, че профескор Анастас Герджиков бил кариерист – казвали колегите му. А Радев не е ли кариерист?
След като обърка държавата до така степен, че да гласуваме четири пъти в годината, сега се е втурнал да печели втори мандат. Нека го спечели и да видим кой ще му крепи егото! Сега той живее и работи, само защото има Бойко Борисов. Борисов си отива, ха да видим Радев с кого ще се заяжда, кой ще му дава храна за пред журналистите, как ще обедини разиденения народ, ще излезе ли със стиснат юмрук пред бъдещите стачкуващи, ще спи ли спокойно като се убеди, че дойде времето на интелектуалците. Самолетът на Радев трябва да кацне. Ако кацне на „Дондуков“ – добре, ами ако излезе извън траекторията? Не дойде ли време там пеш да влезе културата, начетеността, интелектът?
Ах, народе, защо вечно грешиш? Защо вкара в политиката чалгата, защо вкара невъзпитани, неуки, безпросветни хора там, където трябва да има разум и разбирателство? Или вече забравихме какво е смелост? Тогава да си припомним Аристотел, който е казал: „ Никога няма да направиш нищо в този свят без смелост. Тя е най- доброто качество на ума след честността.“
Само че Аристотел не е могъл да надникне в днешно време и да види, че всичко и всеки се купува.
                              Ирина Кирилова         за           Тракийски Cвят
Предишна статия

Пеевски за президент

Следваща статия

30 факта, които трябва да знаете за „пандемията“…

Други интересни