БОЖЕСТВЕНИТЕ КАРТИНИ НА НАТАЛИЯ (Едно интервю на Ирина Кирилова)

Автор: Няма коментари Сподели:

 Понякога красотата те връхлита внезапно. Завърта те, подема те и човек изпитва радост, блаженство, или му се отваря пътя към изкуството. Така стана и с една красива балерина от Узбекистан, която подреди свои картини в изложбената зала в град Балчик.
Хората влизат, гледат, мъчат се да проникнат в дълбочината на изкуството и и се потапят в красотата на цветовете на нейните необичайни картини. Така ги смайва Наталия Ровенская.

– Наталия, вие имате две висши образования, пеете добре, свирили сте във филхармонията в Ташкент на цигулка, можете да свирите и на пиано, били сте и в балетна школа, завършили сте и филология. Разкажете на всички нас как на 71 години дойде у вас вдъхновението да вземете четка и бои и да започнете да рисувате?

– Аз мисля, че именно сега вдъхновението може да ми донесе нещо много важно. В град Балчик има много уникални места и едно от най – чудесните е Ботаническата градина, където живеят безгрешни същества – това са цветята. Повярвайте ми, цветята ме вдъхновяват със своята божествена красота. Най – силно ме вдъхновяват светците и тяхната йерархия, те ме хранят с тяхната безкрайна енергия, с която аз пълня всички свои картини.

— Казвате, че това е божа работа. Никога ли преди това не сте рисували?

– Разбрах въпроса ви, аз съм рисувала преди като любител, но това бяха пейзажи и картини с плодове или животни. Сега ме вдъхновява друга тема, всяка моя картина притежава непонятна дори за мен енергия и сила. Във всяка моя картина има скрит дълбок смисъл. На посетителите аз разказвам какво означава всяка една моя картина подробно…

— Когато гледам картините ви, виждам, че рисувате преди всичко цветя, бели брези, борове… В тях има много символизъм. Разкрийте ни какво послание изпращате на хората с тези ярки цветове, които идват сякаш от безкрайността на небето!

– Да, така е в това има нещо необикновенно.

— Белият лебед символ на чистотата, на верността, на бялото в живота ни ли е?

– Белият лебед не влиза в темата на изложбата “Райските градини”, но той е символ и много бих искала той да бъде заедно с моите райски цветя и не бих желала той да е сам. Лебедът идваше цяла зима при мен в Балчик всеки ден и аз го храних с хляб. Той за мен е един красив спомен…

https://www.youtube.com/watch?v=zjzBwPe8-5g

https://www.youtube.com/watch?v=-nXw__u2_TM

https://www.youtube.com/watch?v=dF8QKHCxWpQ

https://www.youtube.com/watch?v=ESy6bjl-_hU

— Смятате ли, че този талант се е съдържал дълбоко във вас и е чакал подходящо време, за да стане ваше настояще?

– Да, всичко се случва по Божията воля…

— Ако Арахангелите са ви дали този начален тласък към изкуството, дали стоят до вас и ви направляват ръката, когато рисувате?

– Да, петимата най – силни Архангела ми помогнаха да намеря нов смисъл в своя живот.

— А ще ги видим ли тях в една ваша картина?

– Не, Архангелите живеят в духовния свят на превъплащението.

— Изложба в Балчик, а по – нататък ще търсите ли други изложбени зали?

– Аз реално оценям работата на професионалните художници и считам своите творби твърде скромни, сравнени с творбите на професионалистите.

— Промени ли се духовния ви свят, след като започнахте да рисувате?

– Това е естественно, след като ме вдъновяват Архангелите, а те са безгрешни, то и моят вътрешен свят се промени.

— Вашия стремеж в изобразителното изкуство? Продължавате да търсите нови форми в картините си, или запазвате стила на размисъл, който предизвикват те?

– Мисля, че вече отговорих на този въпрос, по друг начин няма как да се получи.

— Благодаря ви, Наталия! Разбирам, че ярката звезда в другата ви картина е пътят ни към ново духовно извисяване! Дано пътят ни към него да е по – кратък!

– Благодаря за вниманието към моите скромни заслуги в областта на изкуството! Надявам се, че моите Райски градини ще помогнат на хората да открият Света по щастлив начин, и от това аз ще бъда най – щастлива. Благодаря Ви!

                                                                           Тракийски Свят

Предишна статия

РВД – СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ИЛИ РАЗГРАДЕН ДВОР!

Следваща статия

ПРЕДИЗБОРНО! РЕЖИСЬОРИ И РЕЖИСИРАНИ!

Други интересни