Впрочем – още ли са ви вкусни бананите!?! Заради тях предадохте България!

Автор: Няма коментари Сподели:

Много проблеми в момента се замитат под килима с надеждата хората, увлечени от политическите си пристрастия и спорове, да не ги забележат. Като повишаването на цените на основни храни в магазините. И безумната цена на тока за бизнеса. Която вече стана такава, че много хора се отказват от бизнеса си, защото не издържат финансово. За това обаче се мълчи.

Мълчи се защо, по дяволите, продадохме цял ресор, изключително важен за националната ни сигурност? О, да, държавата си запази един дял, колкото да не е без хич, но на практика не може да направи нищо. Договорите за приватизация пък, малцина са ги виждали. ДКЕВР – впрочем колко хора знаят кои са членовете на тая комисия, която ни определя сметките!?! Същата комисия, която разрешава на чуждите „инвеститори“ /аз ги наричам експлоататори/, да повишават безобразно цените в най-бедната държава в Европа. И която няма никакъв контрол върху ситуацията. Или пък са им запушени устите – с пари и с власт!

Защо държавата не се намесва, когато чичо Гошо и леля Пена с мизерните си пенсии плащат ток, в чиято цена е начислена заплатата на шефа на ЧЕЗ, която е 120 000 лева на месец? Или шефа на ЕВН със заплата от 70 000 лева на месец? И хеликоптерите, които ги разкарват като служебни коли? И екстрите, които си гласуват сами?

Инвестиции в енергото няма. Инфраструктурата е стара, авариите са постоянни, на на държавата не й стиска нищо да каже на великите инвеститори! Защото те са си платили на когото трябва, нали?

В момента Министерство на енергетиката предлага да има пакет мерки в подкрепа на бизнеса заради високите цени на тока – цени, одобрени от ДКЕВР, под страхливото око на държавата, която все още е акционер в дружествата. И докога ще са тези мерки – до изборите, когато други ще му берат дерта ли? И мерките ли са начина, или начинът е проблемите в енергетиката да се решат. Да ви таковам зелената енергия и европростотиите!!!! Всички „демократи“ се нагушиха с фотоволтаични централи, които продават тока за майка си и баща си, че и някой дЕдо в добавка, след което в парламента гласуват промени в Закона за енергетиката, които ги правят още по-богати. Плащаме за вятъра – буквално. Плодородна земя е заета с перки. Малоумие! Абсолютно! Да напомня, че продажната Куневица подписа да затворим блокове на АЕЦ, които ни осигуряваха достатъчно ток и да изнасяме дори. След което, естествено, беше възнаградена богато и щедро. Ама ние плащаме тока, нали?!?

Ние вече нямаме енергийна независимост. Това е проблем на националния суверенитет. Не само на бизнеса и икономиката. То е ясно, че ЕС иска да ликвидира икономиката и селското ни стопанство и го прави много успешно. Въпросът е защо никой български политик от управляващите, не поставя въпроса!?!

Аз съм за пълна ревизия на приватизационните договори на енергийите дружества, яснота за начисляваните в сметките разходи, обществен контрол върху разходваните средства в тези дружество, включително заплати и бонуси. И вместо ДКЕВР, Министерство на енергетиката да се занимава с цените. Няма нужда да хрантутим още кюфтета на държавна хранилка!

„Възраждане“ е за енергиен суверинитет на България. Имахме го и пак ще го имаме. Въпреки тези, които успешно се опитват да ни превърнат в колония и бананова република.

Впрочем – още ли са ви вкусни бананите!?! Заради тях предадохте България!

                             Елена Гунчева              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Златните концесии на ГЕРБ – доживотни и само за олигарси…

Следваща статия

Днес Изпълнителният съвет на политическа партия Възраждане ще обсъжда кандидатурата на партията за президентските избори, която ще бъде обявена на 22 септември 2021 г.

Други интересни