“Да бъдеш”: събеседване със Зор Алеф

Автор: Няма коментари Сподели:

ЗОР АЛЕФ (мистично име на Анатолий Александрович Руденко–Зор) е роден през 1976 г. в Москва в семейството на руския поет Александър Руденко и известната българска целителка Иванка. Ранното си детство прекарва в старопланинското село Раковица в дома на прабаба си Мара, знахарка и лечителка.

Чува духовното си име на 6-годишна възраст, но започва да го използва на 14 години след първите му статии в списания и вестници и издаването на първата му книга. На 14 г. започва да се занимава и с лечителство, като помага на майка си, която не смогва да лекува болни в Москва. Бързо осъзнава, че може да е полезен в по-голяма степен и на повече хора, ако създаде система за самостоятелно духовно обучение и лечение. На 15 години става известен като духовен учител, но той никога не се нарича такъв. Това определение му е дадено от неговите ученици.

През 2000 г. основава Школа на Единното учение, която предлага стройна система за обучение и развитие на личността. Под негово ръководство работят отделения в Русия, България, Башкирия, Казахстан, Беларус, Кипър и Финландия.

Написва първата си книга на 14-годишна възраст „Кръстът на посветения. Методи на висшата магия“, с предговор в българското издание от проф. Гаро Мардиросян. Следва книгата „Бог и Сатана“, с предговор от проф. д-р Андрей Пантев, която Зор написва на 16 години. Днес Зор Алеф е издал 18 книги – 9 едновременно и на двата родни езика, между които фундаменталния тритомен труд „Свещена терапия“, двутомника „Отговори за непосветения“, „Йога на Словото“, „Да бъдеш“, „Метод на неуязвимостта“. В момента работи върху ръкописа на книгата „Наука за безсмъртието“.

Със Зор Алеф си говорим за истински важните неща в живота.
– Какво означава „Да бъдеш“? Кога човек може да каже, че е живял истински, че е изпълнил своята мисия в живота? Как да открием своята мисия?
– Как да се научим да живеем съзнателно?
– Какво място заемат парите в ежедневието на духовно насочен човек?
– Как да съжителстваме пълноценно с близките си и да учим заедно уроците си?
– Съществува ли истинско щастие?
– Как да живеем в мир и любов, когато светът около нас се разпада?

Предишна статия

Росица Божкова: Голямата Промяна, кармата, смъртта, свободата и призванието на всяка душа

Следваща статия

Писмо до един Ролс Ройс, задомил се в сем. Домусчиеви, Bulgaria, първи коридор

Други интересни