ИСКАМЕ  ЛИ  ПРОМЯНА, И  КАКВА  ДА  Е  ТЯ?

Автор: Няма коментари Сподели:

в. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“
Издание на българите в чужбина
Година 23-та
stoyanovandco1@abv.bg
tel.: 0899 144 154

https://www.youtube.com/watch?v=09mMN7-x4Pw

   Веселин Стоянов е роден през 1932 г. в гр.Варна. До 09.09.1944 г. учи в немското училище в града, а след това в българско. Като ученик в гимназията е изключен за вражески и реакционни прояви завинаги от двете варненски гимназии и за две години от всички гимназии в страната. Завършва като частен ученик в град Провадия. Постъпва на работа като цигулар във Варненския градски симфоничен оркестър, но е уволнен заради това, че е изключен от гимназията за вражески и реакционни прояви. Явява се на конкурс и е назначен като цигулар в Добричкия симфоничен оркестър, но и от там е уволнен по споменатите причини.

Завръща се във Варна, но е арестуван и осъден на 18 месеца затвор. След излизането от затвора заминава за София и завършва като частен ученик Софийската духовна семинария – гара Черепиш, а след това завършва Духовната академия – София. През 1956 г. е приет за студент в СУ „Св. Климент Охридски, специалност класическа филология, но още в I курс е изключен във връзка с унгарската революция.

През 1965 г. завършва СУ „Св.Климент Охридски“ , специалност немска филология и втора специалност философия, след което защитава дисертация на тема „Естетическото възпитание на децата от 7 до 11- годишна възраст.
Работи като преподавател по немски език, като отговорен секретар и зам.главен редактор на сп. „Проблеми на културата“, а след 10.11.1989 г. е назначен за гл.редактор на сп. „Библиотекар“.

През 1992 г. е назначен за пълномощен министър и ръководител на дипломатическата мисия в Берлин, където работи до 1993 г.
От 16 години издава в. „България без граници“ Има много публикации и 5 издадени книги.
Председател е на Национално сдружение „Гражданско общество в България“.
Женен е, има две деца и трима внуци.                     

 ИСКАМЕ  ЛИ  ПРОМЯНА,
                                                             И  КАКВА  ДА  Е  ТЯ?
     През ноември 1989 г. българският народ излезе  на улици и площади с искане за промяна. Тези, които му я обещаха, имаха предвид нещо различно от очакваното и се стигна  само до смяна на караула.
На 11 юли 2021 г. народът отново искаше  промяна, която да демонтира порочния Борисов модел на управление. Изборното надбягване показа, че българинът е изгубил доверие в партиите и техните коалиции. По-малко от половината от имащите право на глас отидоха до изборните секции.

Това ни дава основание да кажем, че резултатите не дават право на нито една партия да говори от името на българския народ.
Все пак, както при всяко състезание, накрая има класиране. Челното място получи партията на шоумените на Трифонов. Те не представиха нито преди изборите, нито след тях стройна програма за бъдещо управление на страната, нито споделиха вижданията си за бъдещ премиер и кабинет.

На въпросите на политици и журналисти, зам.председателят на партия ИТН отговаряше с изразни средства на Симеон Кобургготски: „Ще кажа, когато му дойде времето“! Следваше дълбоко мълчание, също по Симеоновски. Във въздуха витаеше въпросът, има ли връзка между двамата шоумени?
Все пак дойде време за казване на нещо. Поднесоха на втрещения български народ новината, че партия ИТН е определила за кандидат-пре-
миер бившия „царски“ министър Николай Василев, който пък заяви, че е
горд загдето е бил министър от Симеоновата партия и неин член. Това не беше казано случайно.
Завесата започна да пада. По информация на наш източник , планът е бил Василев да измъкне от сянката и да назначи в„кабинета на промяната“ „специалисти“ на Симеон, Доган и Бойко. Замисленото не се осъществи благодарение на острата  обществена реакция. Но това  не означава, че тримата посочени по-горе, със съдействието на ИТН, няма да спрат преследването на поставените цели. Логично, като познаваме назованите герои, тяхната жажда за власт, пари и светски блясък.
Изброените три фактора – изразни средства, мълчание поради незнание и изчакване на указания, предлагането на Николай Василев за кандидат-премиер дават основание да допуснем политическа близост между ИТН и Симеон Сакскобургготски.
Какви са връзките с ДПС – има ли ги или ги няма? ИТН заяви категорично, че няма да провежда никакви разговори с ГЕРБ и ДПС. Сега, също така категорично обясни защо трябва да проведе такива с ДПС.

Непоследователност, типична за Симеон и Бойко. Появиха се съобщения, че ДПС чрез Делян Пеевски е поел финансовите разходи по лечението на Трифонов в чужбина. Както се появиха, така и изчезнаха, без коментар!
ИТН осъжда все още управленския модел на Борисов. Не провежда разговори с него или с членове на неговата шайка (Антон Тодоров). 

Ако осъждат този модел, трябва да разформироват сегашния ВСС, да уволнят Гешев и да започнат разследване срещу него, казано най-общо. По познат модел, ИТН отива към еднопартийно управление – председател на НС, премиер, а вероятно и всички министри ще бъдат от една партия. Тошко Йорданов забравя, че обеща безпартийни специалисти за министри. Има ги в служебния кабинет, покани ги, а след това ги отхвърли, неясно защо?!
Нинова, в стремеж да омаловажи партийните си неудачи заяви, че Кандидатът за премиер показва компетентност и диалогичност, но това не е достатъчно. „Съществена част сме от разговорите за този кабинет“. Не лети ли много нависоко?
От деня на встъпването си в длъжност, служебното правителство показа как трябва да се работи. Разкрития за финансови нарушения и престъпления бяха обявявани всеки ден. В здравеопазването бяха установени и документално доказани криминални трансплантации и източване на Здравната каса.

Вътрешният министър беше безпощаден с разкритията, свързани с подслушвания на политици, протестиращи и  граждани, купуването на гласове при избори и др.

Лондонският кръг е бил натоварен, според  нашия източник, да търси някакви  недостатъци на двамата Харвардски  възпитаници, а  канонадата срещу вътрешния министър беше безогледна, защото престъпниците се виждаха вече в затвора.
Професионалната работа на служебния кабинет бе оценена с 60% одобрение от българския народ.

Това впечатли и ИТН и те предложиха на трима министри – на финансите, икономиката и образованието да запазят своите постове и в новия кабинет. Скоро смениха позицията си.
Президентът на България Румен Радев се ползва с 64.3% доверие на българските граждани. Това уплаши убийците на България. Атаките срещу служебното правителство са преди всичко атаки срещу президента Радев.
Участник ли е ИТН в тях?
София, 31.07.2021 г.                                                         д-р Веселин Стоянов

Предишна статия

Калмыкия: безнадега, бедность и буддизм! Мирная Тыва или русский Тибет?

Следваща статия

Стихия 2 и лудите в действие!

Други интересни