Сорос и Гейтс изкупуват топ компанията за Ковид тестове на Великобритания

Автор: Няма коментари Сподели:

/Поглед.инфо/ Група инвеститори, ръководени от Фонда за икономическо развитие на Сорос (SEDF) и фондация “Бил и Мелинда Гейтс”, финансираха изкупуването на британската фирма за диагностични технологии Mologic, която разработи 10-минутен тест за коронавируса.

За да направи придобиването, групата стартира Global Access Health (GAH), социално предприятие, чиято цел е да разшири достъпа до достъпни медицински технологии.

Според съобщенията членовете на GAH са инвестирали над 41 милиарда долара в сделката за придобиване. Сделката ще включва изкупуването на всички съществуващи акции на Mologic, включително тези, държани от двама частни инвестиционни мениджъри, Foresight Group LLP и Calculus Capital.

„Пандемията на COVID-19 болезнено демонстрира основните неравенства в глобалното обществено здраве и по-специално решаващото значение на достъпа до…… животоспасяващи диагностични инструменти”, зяави Шон Хинтън, главен изпълнителен директор на Фонда за икономическо развитие на Сорос.

“В тази уникална транзакция филантропските фондове и инвеститорите работят заедно…., за да се справят с поне една част от този провал, като позволяват на авангарден търговски бизнес да фокусира всичките си ресурси върху решаването на един от най-належащите проблеми на общественото здраве в света”, каза той.

Mologic е основана през 2003 г. от Марк Дейвис и баща му професор Пол Дейвис, един от създателите на първия в света тест за бременност у дома, ClearBlue.

Mologic разработва тестове за различни заболявания на достъпни цени и наскоро получи маркировка CE (Conformité Européenne) за своите тестове за Covid-19, които компанията планира да продаде само за 1 долар на парче.

Тестът за Covid-19 обаче все още не е одобрен за употреба както в Обединеното кралство, така и в САЩ. Mologic наскоро получи 1 милион британски лири (1,4 милиона долара) от властите в Обединеното кралство за разработката на тестовете си за Covid-19, но по-късно обвини правителството, че подлага подводни камъни в използването на тестовете в страната.

Главният изпълнителен директор на Mologic Марк Дейвис приветства сделката за придобиване, заявявайки, че това означава трансформация на неговата компания в социално предприятие, което той нарече „умишлена, логична и естествена стъпка, фокусирана върху предоставянето на достъпна диагностика и биотехнологии на места, които са останали недостигнати от безмилостното преследване на печалба. “

Превод: СМ

https://pogled.info/svetoven/soros-i-geits-izkupuvat-top-kompaniyata-za-kovid-testove-na-velikobritaniya.132054

Предишна статия

Ей, смешковци жалки, които хрантутим години наред, не знаете ли, че и без петел съмва

Следваща статия

Всичко това, което готвят сега, рано или късно ще изчезне сякаш не го е имало! QR кодове, карантини, зелени коридори и пропуски – всичко това ще изчезне!

Други интересни