НА ВРЪХ ИЛИНДЕН – СЕСИЯ В ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:
Надиплили са дневен ред за съветниците в Общинския съвет и всичките докладни само от кмета – инж. Пенка Ганева. Нея съветниците трябва да я попитат защо продължава да продава общински имоти, като справката показва, че от продажба на земя са получени 440 хил. лв., а от наем на земи – 110 хил. лв.
Какво излиза? Че ако земята беше останала общинска, за четири години тези пари щяха да бъдат събрани и да продължават да се се събират. А сега – пари има, земя няма.
Но г-жа Ганева е от жените, които вървят напористо към изпълнение на целите си.
Само че трябва да се запитаме целите и винаги ли съвпадат с тези на народа?
Частен танцов състав, ръководен от Мария Шаралиева, трябвало да отиде в Италия, на остров „Сардиния“, защото е отличен за най – високо майсторство. Чудесно! Нека се прославя Хисаря, нека децата танцуват народни танци, нека разнасят красотата на българския фолклор!
Но защо 15 хил. лв. трябва да се дадат от общинския бюджет? Колко фирми бяха попитани за каква цена ще закарат децата до Италия? Защото един мой познат провери и цената може да бъде много по – ниска.
Пляскаме едно число и съветниците гласуват – кой от морето, кой от дивана, кой от офиса…
Абе хората направиха цяло европейско първенство по фугбол с публика на стадионите, ние 17 души не можем да съберем в една зала. Хайде, засрамете се вече! Новото народно събрание ще се събере в зала, а вие – онлайн.
И сега за несъвместимостта на Куковски. Има официална докладна до Общинския съвет от Пенчо Шапков – общински съветник и член на постоянната комисия по икономика, бюджет, финанси, антикорупция и конфликт на интересии от 17 юни 2021 година с вх. № 255. Той пише, че до комисията има сигнал от КПКОНПИ за наличие на несъвместимост на Атанас Куковски и предлага на съветниците цялата преписка по въпроса. Мога да ви запозная само с документите, но не и с тяхното съдържание.
Пенчо Шапков предлага:
Доклад на ЗПКОНПИ от 1 .04. 2021 г.
Доклад с вх.№ 255 от 17.06. 2021
Отговор на инж. Пенка Ганева №121 от 31 .03. 2021
Писмо с вх. № 101 от 15.03-2021
Писмо с вх. № 102от 15.2021
Писмо с вх.№ 77 от 19-02.2921
Протокол с №86 ог 24-02-2021
Следват три протокола на Постоянната комисия
Решение №268 от 19.01-2021
Следват още три решения
Справка от ПИД – Хисаря вх.№ 1 от 5 .05-2021
Справка от Общинска служба „Земеделие“ № 678
Справка от ТППРЮЛНЦ /търговски регистър и регистър на
юридическите лица с нестопанска цел / от 2.04. 2021
Становище от инж. Атанас Куковски – 1.04-2021
Писмо № 84
Следва протоколи, решения и справки.
Защо написах всичко това? Защото в протоколното решение на Общинската избирателна комисия пише, че комисията трябва да изпрати в ОИК пълно окомплектована и заверена преписка по извършената проверка,становище на разследвания и акт на Общинския съвет.
Какво повече искате, г-жо Дишлиева – председател на Общинската избирателна комисия? Вече два пъти се оплакаха от вашето решение в Централната избирателна комисия. Сега, докато се занимаваха как да измислят няколко стотни за чалгаджиите, за да са първи, нямаха време за вас, но все пак изпратиха първото писмо до КПКОМПИ. Вие чакате решение на Общинския съвет. Да не би Общинският съвет да е дал удостоверение на съветниците, че са вече народни избраници?
Вие направихте това и вие трябва да се занимавате с техните правомщия. Какво ще ви даде Общинския съвет? Че са приели доклада. И това какво ще ви помогне? А и не е сигурно дали доклада ще бъде приет. Нима не знаете, че съветниците на ГЕРБ, СДС и ВМРО правят девет човека? И ако Куковски този път няма право да гласува и останат осем, толкова, колкото са и от БСП и тримата – Недевски, Султанов и Костов какво ще стане? Чуват се гласове, че общинската съветничка от ВМРО този път ще изневери на мнозинството, защото е юрист и ясно съзнава, че разглежданият въпрос е справедлив.
Но да се върна на сесията. Като внесе Пенчо Шапков този доклад, Общинският съвет не е разследващ орган. Шапков предлага просто да приемат информацията. А несъвместимотта в чии ръце остава? Не е ли във ваши, г-жо Дишлиева? Пък и нали сте член на адвокатската колегия, където са най – справедливите юристи?
Тогава се надяваме ръководената от вас Общинска избирателна комисия в Хисаря да си свърши работата безпристрастно.
Върху тези неща се спрях за сесията, която ще започне онлайн в 13 часа на 20 юли 2021 година.
                                                            Ирина Кирилова за Тракийски Свят
Предишна статия

Не бих препоръчал на никого да ваксинира децата си за Covid!!!

Следваща статия

Светът между политическия и медицински експеримент

Други интересни