МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ В ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:
Деветото издание на един от най-престижните младежки конкурси в областта на поп и рок музиката -„Петнадесет лалета“ ще се проведе 16 и 17 юли 2021г. на „Летния театър“ в спа столицата на Балканите – Хисаря.
Събитието е под патронажа на кмета на община Хисаря – инж. Пенка Ганева. И това издание на „Петнадесет лалета“ е част от събитията в календара на Министерството на културата.
И тази година има голям интерес към музикалния форум. В предварителния on-line кръг взеха участие 298 изпълнители, представители на 56 школи от 18 области в страната. До присъствения II – ри етап журито допусна 92 индивидуални изпълнители, 14 дуета и триа, както и 16 вокални формации.
Организатор на събитието е Сдружение “Петнадесет лалета” със съорганизатори: община Хисаря, Народно читалище “Иван Вазов”- град Хисаря, СОУ “Христо Смирненски”- гр. Хисаря и ОУ „Климент Охридски“ – Хисаря.
Младите изпълнители в двете конкурсни вечери ще бъдат оценявани от жури от доказани професионалисти в областта на поп, рок и джаз музиката.
Председател:
• Мими Иванова – една от водещите български поп изпълнителки през последните десетилетия. Участвала в хиляди концерти и телевизионни предавания по целия свят. Изпяла над 500 песни, като по-голямата част от тях са дело на Развигор Попов – неин творчески и житейски спътник. Песенното и творчество е в основата на Националния младежки конкурс „15 лалета“. Почетен гражданин е на община Хисаря.
• Развигор Попов – музикант, композитор и аранжьор. Създател на групите „Стакато и „Старт“. Автор на голяма част от песните, които ще прозвучат в конкурсната програма.
• Надя Тончева– джаз, поп и рок изпълнител, музикален педагог и преподавател в НУМСИ “Христина Морфова”, гр. Стара Загора. Член на легендарната акапелна вокална формация „Траяна“. Участвала в съвместни проекти с най-големите джаз музиканти на България. Инициатор и създател на редица джаз фестивали и конкурси.
• Здравко Петров – музикант, педагог, журналист, музикален критик и анализатор. Член е на Съюза на българските композитори и Съюза на българските журналисти. Преподавател в НМА „Панчо Владигеров“. Старши музикален редактор в БНР, програма „Хоризонт“.
• Д-р Владимир Димов – поп и рок изпълнител, педагог, един от най-разпознаваемите гласове в съвременната българска поп и рок музика. Преподавател по поп и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров“.

• Петър Алексиев – музикант, композитор, аранжьор и тон-режисьор. Една от големите надежди на българската поп и рок музика. Автор на музика и аражименти, както за редица утвърдени изъпълнители, така също и за тепърва прохождащи на поп сцената. 4-кратен носител на наградата Grand Prix в направлението за нови аранжименти „Ние и песента“ в нашия конкурс.

                                   Иван Димов – Музикален директор
За връзка със СНЦ”Петнадесет лалета”:
Иван Димов – Музикален директор – 0898871771
                  laleta15@abv.bg
Предишна статия

ТУК, В БЪЛГАРИЯ, НА КАЛЕН ТЕРЕН…

Следваща статия

Задкулисието – поименно!!!

Други интересни