Докато Трифонов  се бори да влиза в еврозоната, ние ще организираме референдум

Автор: Няма коментари Сподели:

Възраждане: Докато Трифонов  се бори да влиза в еврозоната, ние ще организираме референдум

Днес се проведе  първата пресконференция на Възраждане след изборите на 11 юли 2021 г.

На нея д-р Костадинов, председател на партията, определи нейния резултат като добър, но не  отличен.  Добър е, защото Възраждане е една от трите политически сили, които повишиха своя резултат като процент и като брой гласоподаватели.  Възраждане се утвърди и като лидер в патриотичния сектор, като явявайки се сама на изборите, постигна резултат, какъвто постигнаха и останалите патриотични партии, но в коалиция.

„Вратите на Възраждане са отворени за разочарованите избиратели на останалите патриотични партии. Ние ги разбираме чудесно, защото и ние сме били разочаровани като тях. Разочарованието им си проличава от многобройните заявки за членство, които получаваме ежедневно от симпатизанти на така наречените „патриотични партии“ , които се бяха обединили на последните избори.“, съобщи д-р Костадинов.

Опитът една част от партиите да бъдат пакетирани и да бъдат рекламирани като партии на протеста и на промяната не се случи и не доведе до успех. Въпреки огромния медиен и финансов ресурс в техните кампании, те не успяха да оформят стабилно мнозинство заедно. Това е показателно, че българското общество не им вярва.

Оценката ни за номинирания за премиер Николай Василев е, че той е едно от най-емблематичните лица на институционализирана корупция в две правителства.

„Това да говориш за грандиозна промяна и накрая да сложиш за премиер човек, който е бил в омразната “Тройна коалиция”, наистина е някакъв уникален парадокс. Слави Трифонов има чувство за хумор, но си прави голяма шега с избирателите. В приоритетите, които Трифонов  обяви, няма нищо сериозно  и съществено, което да говори за истинските проблеми. Проект „Има такъв народ“ очевидно започва да ерозира и много трудно ще бъде в рамките на няколко месеца задкулисието да изкара нов месия. Тогава българите ще имат възможност да избират между разрухата и Възраждане“, добави д-р  Костадинов.

Възраждане остава на позицията си от преди изборите и няма да се коалират с другите назоваващи се „патриотични организации“. Няма как да участваме в коалиции с когото и да било към момента“, добави д-р Костадинов.

В близко бъдеще осъзнаваме, че Възраждане ще трябва да се пребoри със статуквото,  подкрепата за нас расте, все повече хора застават зад идеите ни и ние осъзнаваме, че нямаме друг избор освен да поемем политическата отговорност за промяната в България. Ние сме партията, която категорично заявява, че решенията за страната ни трябва да се вземат в България без чуждо вмешателство и поставяме на първо място българския национален интерес.  И ако наречем случващото се – битка, то ние нямаме друг избор освен да я спечелим.

„В близко бъдеще Възраждане ще насочи усилията си към защита на българския лев. Докато Трифонов  се бори да влиза в еврозоната, от Възраждане ще организираме референдум по този въпрос.“, каза в заключение д-р Костадинов.

Цялата пресконференция може да гледате тук: https://www.facebook.com/watch/live/?v=185618800121995&ref=watch_permalink

 С уважение,

Екипът на Възраждане

Предишна статия

СТЕФАН ЯНЕВ ИЗРЕЦИТИРА СЛЕДВАЩАТА ЧАСТ ОТ „СЦЕНАРИЯ“

Следваща статия

Омерзена съм от безчестието ви, неуважаеми политици. И стари, и нови. Вие сте поганци. Вие сте позор за България. Не ви ща ни новото, ни старото, ни служебното правителство!

Други интересни