Държавата на „Слънцето“

Автор: Няма коментари Сподели:
Прочутият италиански философ Томазо Кампанела създава своето произведение „Градът на слънцето“ в началото на XVII век, което се превръща в Библия на утопичната идея за идеалното, хармонично, просветено и морално общество тип комуна, под контрола на Висшия квестор. Оттук нататък през столетията тази концепция бива използвана и извращавана от всевъзможни похитители на Времето – царе, папи, патриарси (б.а. – по гениалния Христо Ботев), вождове, фюрери, дучета и … Бащици…

И ние си имаме един подобен мераклия за Месия, макар че едва ли творчеството на Кампанела е изучавано редом до изкуството на маркуча в Пожарникарския ПУЦ на МВР-Симеоново. Тази материя вероятно е преподавана на курсантите от Първи факултет – Държавна сигурност, за където е била необходима по-различна диплома от числото Пи-3,14? Нейсе, по-важно е с днешна дата да си дадем сметка каква „Държава-слънце“ ни нагласи нашенският Луи XIV от Банкя, споделящ без превод максимата на френския крал: „L’etat, c’est moi!“. Кратко и ясно – държавата, това съм Аз…

И така – модерната, демократична и евро-атлантическа държава според Бойко Борисов означава:

1.  Абсолютна, феодална, средновековна власт на Началника, номиниран за почти монарх, патриарх и Господ. Едновременно – цезар, консул и генсек…

2.  Пълно сливане на всички възможни власти, като изпълнителната ликвидира на практика парламентарната, а съдебната се превръща във функция на прокуратурата, превърната в преторианска гвардия и ЧК в защита на ГЕРБ.

3.  Тотален контрол върху медиите, 80 процента от които са на издръжка или на подаяния от Властта. По тази причина „мисирките“ от всички джендъри продължават да обслужват ББ даже след неговото поражение.

4.   Контрол върху финансовите потоци от бюджета и ЕС чрез специално назначени за целта тлъсти „калинки“, като тези във фонд „Земеделие“, ББР, АПИ, „Автомагистрали“, „Напоителни системи“, „Информационно обслужване“ и т.н.

5.  Контрол върху МВР и специалните служби, използвани като бухалки при избори и граждански вълнения.

6.  Контрол върху социалната среда – от телевизията през учебните заведения до спорта. Създаване на Чиновническа партия, угоявана с парите на данъкоплатците, като електорален контингент на ГЕРБ.

7.  Монопол върху местната власт, натоварена със задачата да възпроизвежда държавата Му. Манипулация върху кметовете от други цветове чрез избирателно финансиране.

8.  Използване на бизнес-клиентелата по две направления: за осигуряване на „правилни гласоподаватели“ и за попълване на Черната каса на ГЕРБ с ресто по „обществени поръчки“ и  евро-проекти.

9.  Гавра с плурализма чрез парламентарни „патерици“, а когато се наложи и чрез пазаруване на депутати от други партии, не само от пишман опозицията ДПС, но и от БСП.

10.    Монопол върху отношенията с Брюксел чрез корпоративно-фамилно-партийни схеми по линия на ЕНП и примитивна гео-политическа демагогия.

11.   Контрол върху неформални структури от типа на ММА-бойците и нарко-групировката „София запад“, използвани като наказателни шпицкоманди срещу противници на режима и по време на масови обществени брожения. Например – протестите срещу правителството на Борисов и избора на главния прокурор.

Списъкът може да продължава до безкрайност, но смятам, че тези няколко пункта са достатъчни като огледало на диктатурата. А едноклетъчните ни събратя, свикнали с тинята на блатото, искат доказателства и се смущават от опитите за разплитане на паяжината. Нима не са наясно, че Мафията е разполагала с повече от десетилетие, за да облече престъпленията си в юридическо алиби? И затова единственият начин за промяна е да се разбие „Държавата на Слънцето от Банкя“. За това обаче е необходимо време. Виждаме каква Сталинградска битка за всяка ведомост водят креатурите на Борисов в централната и местната администрация, в агенции, ведомства, МВР и къде ли не. С подкрепата на Прокуратурата и подопечните Му медии.

И ето защо Бойко Рашков не трябва да им се плаши, а да изкара цялата полиция и жандармерия още преди 11 юли, за да неутрализира „контрата“ на Бойковата Система. Най-вече в циганските гета и в малките населени места, където безнаказано върлуват кметове и местни феодали. Анализатори вече изчислиха, че едно подобно действие ще редуцира контролирания вот в полза на ГЕРБ и ДПС с 2-3 процента.

Предполагам, че на мислещите българи е пределно ясно каква е причината за смешния плач, отново по великия Христо Ботев, на „легитимистите“ и формалистите, чакащи доказателства срещу Борисов и Ко. На тях им препоръчвам да се обърнат към магистратите от сюжета „WC-Банкя“. И още – една хунта първо се сваля, а после се предава на разкаялата се Темида…

Георги Атанасов, журналист и публицист

https://frognews.bg/novini/darjavata-slantseto.html

Предишна статия

Deep Sleep Music 24/7

Следваща статия

АФГАНИСТАНСКАТА АВАНТЮРА

Други интересни