Президентът Радев неведнъж е споделял, че винаги предпочита истината пред удобни и фалшиви мнения… Още ли е така?

Автор: Няма коментари Сподели:

Случката с президентския съветник Пламен Узунов е гаф

.
                                               Пламен Узунов  Източник: БНТ
Отишъл президентският съветник Пламен Узунов в столично заведение, поприказвал си с бившия митнически шеф, пили по кафе и като си тръгвал, получил плик. По време на разговора телефоните на двамата били на някакъв шкаф, далеч от тях. Снимки от случката излизат първо в една, после в още медии.

От „Дондуков“ коментирали, че това е манипулация.

Ексмитничарят Петко Петков обяснил по Нова тв, че в плика имало бутилка ром и кутия с пури – благодарност за оказано съдействие от Узунов за трансплантация.

Може да е така, но може и да не е.

Ужасно глупаво е подобно поведение от страна на Узунов. Негово задължение, освен да съветва държавния глава по правни въпроси и по борбата с корупцията, е да не дискредитира институцията. За първото не знам, но второто не му се получава.

(Не)знайно защо, но той е наричан в някои кръгове „сивият кардинал“ на предишното и сегашното служено правителство. Говори се, че именно той стои зад избора на голяма част от министрите, както и зад новите лица, които заеха местата на освободени от длъжност кадри на старата власт. Името му се свързва и с пловдивската масонска ложа „Слънце-Ориент“, създадена и лидерствана от бизнесмена Георги Гергов. Гергов бе изключен от БСП, саботира Корнелия Нинова, но в същото време е много близък с Бойко Борисов и Делян Пеевски. Има съмнения, че именно оттам се провокират скандалите при „червените“, но и назначенията на хора в служебния кабинет.

По този начин в МВР не бяха предпочетени някои доказани (по резултати) експерти за сметка на лица, свързвани с т.нар. „библиотекари“. В ръководството на агенция „Митници“ бяха върнати хора със съмнителна репутация, които много наподобяват по манталитет на работа доскорошните шефове, съвсем основателно подозирани в корупция. Говори се за дългогодишен трафик на дрога, както и канал, проверяван чак на митницата в Горубляне по неясни причини.

Пак чрез Узунов главният прокурор Иван Гешев се опита да атакува президента Радев. Добре, че Гешев мина всякакви граници и по този начин предизвика масовите протести през лятото на 2020 година…

Един съветник на президента трябва да знае как да се държи, къде да ходи и с кого да се среща. Ако не е наясно или не му пука, не му е мястото там. Но е недопустимо заради него да се дава лесен повод за атака срещу държавния глава и сформираното от него служебно правителство. България се намира в изключително сложна ситуация, обществото се опитва да отхвърли окончателно модела „Борисов“ и всеки ангажиран в този процес трябва да е на висотата на времето и отговорностите.

Президентът Радев неведнъж е споделял, че винаги предпочита истината пред удобни и фалшиви мнения. Още ли е така?

                                                   Огнян Стефанов

https://frognews.bg/novini/sluchkata-prezidentskiia-savetnik-plamen-uzunov-gaf.html

Предишна статия

Драги колеги (или може би по-точно скъпи колеги), какво още трябва да стане, за да проявите най-после интерес към най-мащабната корупционна афера, свързана с 38 (тридесет и осем) корумпета?

Следваща статия

Като разследващ журналист ще направя това, което мога, а аз мога много!

Други интересни