ОПРАВДАХА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА И „АФЕРА“ ПО ДЕЛОТО, ЗАВЕДЕНО СРЕЩУ НЕЯ ОТ АВЕРА НА ГЕРБ КМЕТА ИВАН ПОРТНИХ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Днес съдия Мария Бончева от Варненски Районен съд оправда напълно Веселина Томова, в качеството и на главен редактор на сайта АФЕРА, по делото заведено срещу Веселина Томова и сайта АФЕРА от лицето Александър Арамов, известно като авер на ГЕРБ кмета Иван Портних. Съдия Мария Бончева отхвърли изцяло и предявения от Арамов граждански иск към Томова и сайта АФЕРА на стойност от 10 000 лева.

Делото, заведено срещу Веселина Томова и сайта АФЕРА от лицето Александър Арамов, бе затова, че Арамов  бил наклеветен и претърпял „болки и страдания“ от две публикувани статии, а именно:

Публикувано на 25.04.2017:

александър арамовВАРНА ОСЪМНА ОБЛЕПЕНА С ПЛАКАТИ: „КОКАИНОВИЯТ КРАЛ ПРИДОБИВАЩ ОБЩИНСКИ ИМОТИ И ОРГАНИЗАТОР НА ФАЛШИВИ ПРОТЕСТИ!!!“

Публикувано на 13.03.2017:

МВР, КАКВО ПРАВИ ШЕФ НА КРИМИНАЛНА С ЛИЦЕ, КОЕТО УМИШЛЕНО НЕ СЕ ПРОВЕРЯВА ЗА КОКА? ЩЕ ПРОВЕРИ ЛИ ОХРАНЕНОТО ЧЕНГЕ КАК СЕ ПРИДОБИВА ОБЩИНСКИ ИМОТ, ЩОТО СИ АВЕР НА ГЕРБ КМЕТА?

В предишно съдебно заседание Веселина Томова подробно и фактологично разясни защо начина на придобиване на общинския имот от Александър Арамов е изключително съмнителен. Обясненията на Томова биха могли спокойно да послужат на КПКОНПИ, както и на прокуратурата, за да бъде направена обстойна проверка, тъй като по делото стана ясно, че по жалба на варненски гражданин варненската прокуратура не е намерила данни за престъпление. В последните си думи пред съда Томова каза, че от 15-20 години във Варна прокуратурата не е завела нито едно дело за корупция по висшите етажи на местната власт, освен да намира „липса на данни за престъпление“, когато стане дума за варненския ГЕРБ кмет Иван Портних.

На днешното съдебно заседание пледираха защитниците на лицето Александър Арамов – младши адвокат Емил Михайлов /бивш шеф на РСБОП – Варна, известен като никак, ама никак и никога корумпиран/, както и адвокат Петър Недков /общински съветник от ГЕРБ в Аксаково/.

Още на предишното заседание съдия Мария Бончева призова страните за прецизност и краткост в пледоариите си по същество, на което младши адвокат предупреди с категоричен тон, че ще пледира „час и половина“.

На днешното съдебно заседание младши адвокат Емил Михайлов започна пледоарията си, като извади предварително подготвени листи и започна да чете от тях бавно и рецитаторски. Съдия Мария Бончева го призова да не чете и да говори по същество, на което младши съдия Емил Михайлов отговори, че законът и НПК му позволявали да чете. „Ако ще четете, ще ви глобя, редът в тази зала налагам аз“, отвърна съдия Мария Бончева.

Въпреки това младши адвокат Емил Михайлов чете дълго и напоително в продължение на 45 минути, като в огромната си част от „пледоарията“ разясняваше членове и алинеи от НК, като че присъстващите в залата и особено съдията не бяха чували за тях.

Младши адвокат Емил Михайлов цитира и решение на съда от 1938 година/!!!/, според което журналистите не можело да задават въпроси, защото чрез задаването на въпроси също обиждали и приписвали престъпление. В последната си дума пред съда Веселина Томова изрази съжаление, че младши адвокат Емил Михайлов не е цитирал решение от времето на Сталин и Вишински по отношение на задаването на въпроси от журналисти“.

Младши адвокат Емил Михайлов, опиянен от изумителните си юридически знания, стигна дотам, че предложи на съдия Мария Бончева, като се отеглела, за да мисли какво решение да вземе, сериозно да размислила „върху следната езикова конструкция: „Варненския съд, употребява ли съдия Мария Бончева кокаин и проверявана ли е?“. Фундаменталната мисловна конструкция на младши адвокат Емил Михайлов обаче остана разбираема единствено за неговия ярък ум, тъй като очевадно никой журналист не би питал подобно нещо съдията, защото няма основание за това, за разлика от въпросите отправени за лицето Александър Арамов, обявен за „кокаинов крал“ от листовки, разлепени из цяла Варна.

Младши адвокат Емил Михайлов се разпостря и какво бил изрекъл в предишно съдебно заседание защитникът на Веселина Томова и сайта АФЕРА адвокат Димитър Димитров, но бе прекъснат от съдия Мария Бончева да говори по същество, а не да обсъжда кой адвокат какво бил казал.

От своя страна другият адвокат на лицето Арамов – Петър Недков пък стигна до заключението, че ако Александър Арамов бил обявен за „крал на рокенрола“ нямало да бъде позорящ израз.

Защитникът на Веселина Томова адвокат Димитър Димитров посочи, че задаването на въпроси не е укоримо, особено, когато институциите, призвани да установяват нарушения, не го правят, а на гражданите не им остава друго, освен да търсят публичност, задавайки въпроси и чакайки отговори от същите институции. Това, че прокуратурата била прекратила проверката за придобиване на общинския имот от лицето Арамов нищо не ознавало, защото е знайно колко престъпления не са проверявани всеобхватно от същата тази прокуратура.

В последната си дума пред съда Веселина Томова каза, че това, че прокуратурата е прекратила проверка за придобиването на общински имот от Арамов не означава, че той е придобит коректно. По същата „логика“ и срещу Емил Михайлов е имало заведено наказателно производство за корупция, но то е било прекратено „поради необходимост“ от прокуратурата.

Томова заяви, че „по необходимост“ не се завеждат проверки за корупция и също така, когато трябва пак „по необходимост“ не се намират достатъчно данни за престъпление. Томова заяви, че не е направила „мишена“ лицето Александър Арамов, както твърдеше младши адвокат Емил Михайлов, „защото имали различни политически и граждански позиции“, както и че с лицето Арамов никога не е имала приятелски отношения, а е попадала в общи компании покрай общи познати. По отношение на това, че младши адвокат изрече, че Томова не била направила проверка на това, което задава като въпроси, Томова каза, че знае и е виждала много ясно, това, за което пише, както и че има куп публикации, в които призовава както лицето Арамов, така и кметът от ГЕРБ Иван Портних да се подложат на тест за наркотични вещества и употреба на кокаин. Правела го е и по време на избори, когато Портних е бил кандидат за кмет, а Арамов – кандидат за общински съветник. Никой от тях не се е отзовал.

След прочитане на оправдателната присъда за Веселина Томова и сайта АФЕРА, съдия Мария Бончева оповести, че мотивите и ще бъдат готови в 60 дневен срок.

                       Afera.bg                                http://afera.bg 

На снимките: Варненският кмет Иван Портних и Александър Арамов и плакатите, с които бе облепена Варна

Предишна статия

…СВЕТЛИН РУСЕВ! ТАКА БЕШЕ, С ОЧИТЕ СИ ГО ВИДЯХ!

Следваща статия

САМО ПАПА НА КАМОРАТА МОЖЕ ДА СЕ МОЛИ ЗА ТАКЪВ ГРЕШНИК

Други интересни