Легнала е Руфинка болна… Какво се случва в България?

Автор: Няма коментари Сподели:

ТРЯБВАЛО ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО?

РАДЕВ, ЩО НЕ ГО ОБЯВИ ОТСЕГА, НАЛИ ХЕРО МУСТАФА ВЕЧЕ ВИ ГО ПРОДИКТУВА?!

КОГА ЩЕ ИЗДАДЕШ УКАЗ, ЧЕ СМЕ ЩАТА „БАСИМАМА“?!

  Румен Радев:

В условията на наложените американски санкции държавата трябва да защити финансовата си сигурност, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Пловдив.

Няма ясна нормативна база за страна съюзник, страна член на ЕС и НАТО, попадаща под такива тежки санкции, точно как да се действа, каза още държавният глава и категорично подчерта, че служебният кабинет е длъжен да предприеме мерки в законовите рамки и те вече се вземат, за да минимизират риска за държавните институции и за българските граждани във финансово отношение. „Такива мерки се вземат. Разбира се, много внимателно, много прецизно в рамките на закона. Мисля, че ще бъде противоконституционно, ако държавата не може да защити своята финансова сигурност, както и тази на българските граждани“, подчерта Радев.

Според него тук трябва да се действа много внимателно, спрямо гражданските права. „Помислете си, ако държавни, бюджетни организации, държавни дружества по някакъв начин на свързване при бъдещи необмислени действия попаднат под тези санкции. Какво правим тогава? Това означава, че не сме си свършили работата“, категоричен бе държавният глава.

По повод коментарите, че могат да се нарушат конституционни права на лица и фирми, попадащи в т.нар. черен списък, Радев заяви:

„Аз мисля, че ще бъде противоконституционно, ако държавата не може да защити своята финансова сигурност и финансовата сигурност на българските граждани. Защото помислете си, ако държавни бюджетни организации, държавни дружества, по някакъв начин на свързване при бъдещи необмислени действия, попаднат под тези санкции. Какво правим тогава?!“.

Законът „Магнитски“ е прецедент за ЕС. Виждате, че 10 години уж вървяхме към европейско развитие на България, а се озоваваме в един момент редом с Уганда, Судан и Саудитска Арабия, коментира още  президентът Румен Радев във връзка със закона „Магнитски“.

… България трябва да има правителство след тези избори, категорично. Пожелавам успех и една открита и разумна кампания.

Нека политическите партии не се нападат необмислено, защото след това ще се срещнат в парламента и ще трябва да съставят правителство, коментира президентът.

„На политическите партии ще повторя предишните си призиви – да бъдат много внимателни, да търсят обединение около ценности, около приоритети, да не бързат да се нападат необмислено един друг, защото след това ще се срещнат в парламента и ще бъдат изправени пред най-трудната и важна задача за България – да съставят правителство.

България трябва да има правителство след тези избори. Категорично. Затова нека винаги, когато партиите вземат отношение една спрямо друга, да мислят през тази призма как като влязат в парламента ще правят правителство заедно. Как ще се обединят около тези най-важни за страната приоритети. Пожелавам успех и една открита и разумна кампания“, заяви Румен Радев.

„Възвръщането на доверието в изборния процес е основна задача както на ЦИК, така и на служебното правителство. Вярвам, че тук ще се предприемат всички необходими стъпки, така че това доверие да се възвърне, да се направи така, че да имаме честни, прозрачни и свободни избори“, каза още Румен Радев.“

Първо. След изборите трябвало на всяка цена да има правителство? „Категорично“. Ама, Радев, що не го обяви отсега правителството, нали Херо Мустафа вече ви го продиктува и то е ясно, само от ехалето още го пазите в „тайна“?! „Категоричното“ ти от Мустафа ли е продиктувано и кой си ти, аджеба, че да нареждаш „категорично“ да има НА ВСЯКА ЦЕНА правителство?! За какъв се изживя, а?

Второ. НЯМАЛО НОРМАТИВНА БАЗА, ама „много внимателно“ трябва да СЕ ЧИСТИ ПО ЧЕРНИЯ СПИСЪК, щото „финансовата сигурност“ трябвало да бъде запазена? Че какво и е финансовата сигурност? Или Херо Мустафа може утре и банките да събори, щото тука руини не трябва да останат, освен вас – със зелените чорапи!

Трето. Възвръщането на доверието в изборния процес, било основна задачата на службашите ти. Аре, бе! С НИЩОНЕПРАВЕНЕ В МВР ОТ РЕЦИТАТОРА ТИ ДЖАНДАР СУРАТ РУШКОВ? С овладяване на паричните потоци в Митниците от ВАШИТЕ посредством върнати пробити гербаджии? С немръднатите шефове на ОД на МВР и РПУ?

Бляботи, бляботи, Радев, кухи общи лафове. Херо Мустафа те харесва. Коленичил най те обича. С наведена глава. „Натовски генерал“. По американска поръчка, иначе родом от България.

Апропо, кога ще издадеш указ, че сме щата „Басимама“?

                           https://afera.bg/                                                       Afera. bg

&nbsp

https://www.youtube.com/watch?v=s2q6iDMHSjk

Предишна статия

ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ – И НАГРАДЕНИ, И ДАДЕНИ НА ПРОКУРОР!!!

Следваща статия

Чудим се още Азис к’во чака…

Други интересни