За българските национални интереси ли работят Прокуратурата и ДАНС?

Автор: Няма коментари Сподели:

Уважаеми колеги,

Възраждане иска да бъде разпоредена проверка на ДПС

Политическа партия Възраждане подаде сигнал до ДАНС и Прокуратурата с искане да бъде разпоредена проверка на ДПС. Причината е наличието на данни за извършени деяния срещу Републиката и равенството на гражданите, които могат да представляват престъпления по Наказателния кодекс.

На 06.06.2021 г., Мустафа Карадайъ, председател на партия „Движение за права и свободи“ (ДПС), се е срещнал в Република Турция с Председателя на турския парламент Мустафа Шентоп, пред когото, по сведения на медиите в България и Турция, е заявил следното:

Борбата ни е да защитим турската си идентичност”, казал Карадайъ пред Шентоп, цитиран от Анадолската агенция. Той напомнил, че предците му са дошли от Турция преди 100-150 г. “Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там. Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си”
           

Председателят на ДПС е заявил и че очаква 300 000 български граждани от Турция да гласуват на изборите в България, насрочени за 11.07.2021 г., като е допълнил, че турците, които досега били в българския парламент, защитавали партията (ДПС), а не самите турци.

Изказването на човек, който не говори в качеството си на отделна личност, а от позицията на председател на българска партия, и то пред официални представители на Република Турция, относно намерението му за борба за турската идентичност, желанието да се наложи турската идентичност в България, това, че тук била тяхна земя, а Турция е тяхна родина, представлява според нас сериозна заплаха за националната сигурност и вероятно е престъпление по Наказателния кодекс.

Напомням, че съгласно Конституцията на Република България, чл.11, ал.4, е забранено да има партии на етническа основа в България. Опасение буди и обстоятелството, че в чужда държава председател на българска партия договаря и коментира подкрепа за участие в парламентарните избори на хора с чуждо самосъзнание, по самите негови признания. Без съмнение всички български граждани имат правото да участват в политическия живот в България. Но също така без съмнение никой български политик няма правото да призовава за гласуване на етническа основа, както и да иска българските депутати да работят за турската идентичност на български граждани! Силно притеснително е и това, че български депутати имат намерението и са защитавали определен етнос в българското Народно събрание, а не са работили за националното ни единство и за българските национални интереси. Това буди съмнение,  че биха могли да се поставят в услуга на чужда държава, която, по думите на председателя на ДПС, е тяхна истинска родина.

Чрез подобни изказвания се подклажда етническа омраза, както и се нарушава Конституцията, тъй като председателят на ДПС настоява за използването официално на турски език в България, предизборна агитация на турски език, а иска и българската държава да помага за раздаването на турски учебници в училищата.

„Считаме, че има редица извършени закононарушения, които  могат да представляват престъпления и заплаха за националната сигурност на България, поради което смятаме, че трябва да бъде извършена проверка, за резултата на която да бъде  уведомен българският народ. Всички знаем, че Възраждане беше обект на заличаване от страна на прокуратурата, и то напълно неоснователно. Делото беше спечелено от Възраждане, а прокуратурата бе осъдена да плати разноски на стойност 6200 лв. Сега обаче, когато е на лице нарушение на наказателния кодекс, Прокуратурата и ДАНС мълчат. Искаме да бъде разпоредена проверка, защото в противен случай не само аз, но и всеки българин ще си зададе въпроса: За българските национални интереси ли работят Прокуратурата и ДАНС, или за Турция, Ердоган и ДПС“, каза д-р Костадинов, председател на Възраждане.

За контакт с Възраждане: + 359 878 98 68 91

С уважение,

                                 Екипът на Възраждане

Предишна статия

Образование, смелост, поемане на риск и отговорност – четири кита на успеха!

Следваща статия

Это подводная ДАЧА за 1,5 МЛРД рублей! СУПЕР-яхта за МИЛЛИАРД рублей — обзор!

Други интересни