Така че нищо радостно не се е случило!

Автор: Няма коментари Сподели:

ЕДНИ МАФИОТИ БОРЯТ ДРУГИ МАФИОТИ. БОЙКО БЕШЕ СПАЗАРЕН КАТО КИЛО ДОМАТИ СРЕЩУ НЯКАКВИ САНКЦИИ. ПРЕДСТОИ ДА ВИДИМ КАКВО ТОЧНО СПАЗАРИХА.

В общи линии от димката, която законът Магнитски пусна, първото, което стана ясно е, че българските общественици разбраха, че в България имало тежка корупция и ужасяващо нагли олигарси. Досега не знаеха.

Второто нещо, което се изясни е, че и ЕС разбра това положение, досега никой там не знаеше, че тук при Бойко и ГЕРБ има корупция. И въпреки, че вчера ЕК се изказа, че не взема отношение към вътрешни проблеми, също така се изказа, че очаква съд над олигарси и политици по високите етажи на властта. Е, меси ли се или не се меси, че не ми става ясно? Или всичко живо си приказва обилно общи приказки?

Нещата с ГЕРБ са ясни. Обаче понастоящем изобщо не е ясно кой и как ще ги съди, за какво и въз основа на какво, а в тези въпроси е скрит основния проблем. Точно по тази причина, както многократно съм казвала, изоставям огъня по ГЕРБ и го насочвам по тези, които го чегъртат, защото точно там се преместват всички опасности и безобразия. Винаги при смяна на един авторитарен режим, а в случая си имаме работа СЪС СВЕТОВЕН МАФИОТСКИ РЕЖИМ, най-големите опасности се оказват там, откъдето идва спасението и тук историята е безкомпромисен пътепоказател. Няма случай да не са станали още по-страшни варварства от ръцете на спасителите. А в сегашните условия на елементарна информационна война,на елементарно създаване на илюзии и контрол върху съзнанието чрез технологии още повече е опасно какви хора ще дойдат на власт. Това го казвам за всички, които се чудят какво точно правя с критиките си.

По същество всякакъв вид санкции са ТЕЖКО НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, НАРУШЕНИЕ НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НЕ СА ОТОРИЗИРАНИ ОТ НИТО ЕДИН ГЛОБАЛЕН МЕЖДУНАРОДЕН ОРГАН. Санкциите са форма за постигане на бърз ефект при липсата на желание и време за съобразяване с основно демократично право на съд и присъда.

Естествено, нещата със съдебните системи в целия „демократичен“ свят са доведени до абсолютна диктатура на Дълбоката държава, така че тук е страшно блато кое е право и кое не. Така например никой не помисли да налага санкции по Магнитски за педофилския остров и грандиозен скандал със световни политици и сина на английската кралица.

И това е само един пример от милионите примери за корупция и нарушаване правата на човека, злоупотреба на власт и влияние по цял свят, които не намират ни най-малко място в този закон. Както фейсбук колегата, чиито пост споделих снощи, правилно отбелязва и аз много кратно го казах, точно законът Магнитски е бухалка срещу Русия, Китай и някои други държави, които си позволяват да не слушат Дълбоката държава. ОПГ. Това е в общи линии явлението, което наблюдаваме на много места в управлението на най-демократични в кавички държави. ОПГ. Заявявам го напълно сериозно и отговорно! Санкциите по същество са грубо нарушение на правото на живот!

Абсолютно никакъв спор не провокирам за лицата обект на санкции по този закон. И точно тук е уловката, драги хора!!!

Изглежда така, сякаш някой добър и светъл чичко ще помогне на клетите изтерзани от собствената си глупост българчета да изгонят лошите тъмни чичковци от пързалката. Да, така изглежда и така се представя до най-висшето ниво на обществото.

Дори вчера един българин адвокат от някъде си в Америка, в интервю каза, че сега като вземат парите на Божков и Пеевски, ще има най-после пари за болниците и детските градини. Тук оставам безмълвна! Как не сме се сетили по-рано, че толкова било просто!?!?

 Такова ниво на абсурден наивитет е супер опасно и огнено червено сигнал за тежка патология.

Законът Магнитски е незаконен в България и на територията на ЕС. За някои това може да няма значение щом са ударени любимите лоши герои и хората да се опиват в еуфорията на спасението, обаче истината е, че за мен това не е никакво спасение, а пореден ход за утвърждаване на корупцията и злоупотребата с власт и влияние, превръщайки ги в политическа и обществена норма.

И аз никога няма да се съглася, че мафията ще я борим успешно така – Едни мафиоти борят други мафиоти и вземат имуществото им. В момента точно това става – Бойко беше спазарен като кило домати срещу някакви санкции. Сега предстои да видим какво точно спазариха – Дали ще има Бойко 4, разбира се без него за премиер или ще го сложат за президент. Предстои също да видим кои политически субекти ще бъдат допуснати до властта, от това ще съдим за параметрите на уговорката по този Магнитски. Това първо.

Второ, борбата с корупцията у нас очевидно се обвърза още по-тясно с геополитическата роля, която американската Дълбока държава ни е отредила. И Магнитски е потвърждение, че втвърдяваме антируската политика и се ангажираме с изпълнение плановете на САЩ и НАТО. Това нямаше нужда от Магнитски, то стана ясно от управлението на Радев и хората, които той назначи за министри по списък, спуснат от Козяк. Както и се видя по всички назначения при това правителство.

Така че нищо радостно не се е случило. Има сега един цял слой общественици, които превзеха голяма част от медиите, които говорят за сваляне на ГЕРБ и край на модела Борисов, една част от тези хора си и вярват убедено. Нямам против. Но истината е, че това са тежки заблуди. Освен това съм забелязала, че в нашето общество почти липсват хора, които да могат да свържат родните процеси с международните. Без това нещата никога няма да могат да се видят правилно. Уви.

                                                          Анастасия Гешева                https://afera.bg/

Предишна статия

„БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“ Издание на българите в чужбина

Следваща статия

Какво ни очаква утре. Идеите на Илон Мъск и бъдещето днес!

Други интересни