Готови ли са прокуратурата и тайните служби да пролеят кръв заради Борисов?

Автор: Няма коментари Сподели:

България е в критична ситуация. Обществото се опитва да се отърси от едно нежелано управление и да поеме по нов път. Старата власт обаче не признава загубата и опитва да контролира положението по всякакъв начин. Страхът от пълното разкриване на невиждания грабеж на доскорошната власт тласка нейни представители и присъдружната им прокуратура и ексшефове в тайните служби към крайности.

Те и досега са работили срещу държавата и гражданите, биха направили и последната крачка – предизвикване на сблъсъци.

Кошмарът на Борисов, върхушката в ГЕРБ и прокуратурата на Гешев, че служебното правителство ще извади на светло техните престъпления се сбъдна.

И ето ви скандално нахлуване на прокурори в МВР и ГДБОП. Те вероятно са си давали сметка, че някой по-емоционален служите може да се възпротиви на безчинството, да се извади оръжие и да се случи мечтаната от Борисов ситуация. Кръв! Тези хора искат кръв, с която да прикрият зловещите си действия срещу държавата и българите.

Поп-фолк говорителката на Гешев – Сийка Милева рекла: „Прoкурaтурaтa нe мoжe дa cпрe дa рaбoти, caмo зaщoтo нa някoй (визира вътрешния министър Бойко Рашков, б.р.) нe му хaрecвa тoвa. Прoкурaтурaтa нямa дa пoзвoли дa бъдe въвлeчeнa в пoлитичecки битки“.

Фолк дивата на държавното обвинение Сийка е права: прокуратурата не спира да работи, но само срещу неудобни на диктатора Борисов лица. А нейният шеф не е „инструмент на Господ“, както сам се нарече, а е инструмент на Борисов и Пеевски, тоест – на мафията. Права е също, че обвинението няма да бъде въвлечено тепърва в политически битки, защото отдавна води такива на страната на политическата мафия.

Помним големият шум по нахлуването на прокурори и въоръжени гавази в Президентството. Иззеха се папки, документи, преровиха се кабинети, каси, шкафове. Задържани бяха съветници на държавния глава. Задържани в тази демонстрация на сила бяха и братята бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови. Няколко месеца по-късно съдът отсече, че всички задържания са били незаконни.
Обяснението на прокуратурата, че действала по задържането на началника на сектор „Културно-исторически ценности“ в ГД „Национална полиция“ Ангел Папалезов, който е разследван от месеци заради контактите с бизнесмена Васил Божков, е смешно и тъпо.

Истинската причина е да се попречи на вътрешния министър Бойко Рашков да продължи с разобличенията на мафиотския модел на управление на службите досега и да смени поне основните „калинки“ на Борисов и Пеевски в системата.

Чевръстият Гешев не обелва и дума за потъналите (не)ясно къде милиарди на българските данъкоплатци. Не реагира на тоталния произвол и мутренско поведение на членовете на УС на ББР спрямо принципала. Нито за батака в „Автомагистрали“, енергетиката, ВиК холдинга, НАП – не могат да се изброят всички ужаси.

По теория на вероятностите, а не на конспирацията, е много възможно бившите да стигнат до крайност – сблъсъци, гражданска война или етнически конфликт. Всичко, което би отклонило вниманието от разкритията за грабежа на хилядолетието.

Ще припишат кръвта и хаоса на служебния кабинет и президента Радев и ще го разтръбят. Усещането за настъпващия край ги влудява, което ги лишава от задръжки. За здрав разум и морал и дума не може да става. Борисов, Гешев, Цацаров и Пеевски са върхът на това мафиотско съзаклятие, а под техен контрол са все още част от тайните служби и МВР, прокуратурата и олигархичният кръг, който от години паразитира върху държавата.

Лошите новини за тази престъпна конструкция обаче са неумолими и неизбежни. Много скоро от САЩ ще обявят разкритията за Пеевски по законите РИКО и „Магнитски“. Те ще засегнат Борисов, Цацаров и Гешев.

Възмущението от бандитския им сговор обхваща все повече българи и това в един момент ще ги помете като ураган. В крайна сметка върховенството на правото ще си пробие път и у нас, което означава да видим немалка част от тези хора на подсъдимата скамейка.

Жестокостта и безумието, както знаем още от Луи Верлен, са присъщи на всяка отиваща си власт.

                            Огнян Стефанов

Frognews.bg                          https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Следваща статия

Исторически парк (ИП): Фестивал ,,Ново начало” (18-20 юни)

Други интересни