“Всеки слух става истина в мига, в който бъде официално опроверган!” – Стив Джобс

Автор: Няма коментари Сподели:

Главният прокурор Иван Гешев е звънял на експремиера Бойко Борисов по повод разкрития и публикуван документ от Стефан Гамизов, сързан със съмнителни договори и разплащания с Москва по линия на АЕЦ-Белене и Турски поток.

Шефе, какво да правя, – питал разтревожен главния прокурор Борисов.

Не знам, трябва да се измисли нещо. Тези документи може да са фалшиви, а Гамизов да си съчинява…- гласял отговорът на Борисов.

Говори се също, че от Москва ядосани персони на свой ред звъняли на Борисов. Не можели да повярват, че лидерът на ГЕРБ и ексминистър Теменужка Петкова са спипани „по бели гащи“, както се казва.

Такива слухове доситигнаха до Фрог нюз. Съобщаваме за тях, защото упорито се разпространяват в политически и бизнес кръгове, които претендират за добра информираност.

Въпросът дали Гешев е търсил Борисов да умуват как да реагират, е от изключителна важност. Ще отрекат ли двамата публично или ще си замълчат. Всеки слух става истина в мига, в който бъде официално опроверган, – казвал Стив Джобс. Не твърдим, че случаят с Борисов и Гешев е такъв, но става дума за милиарди, за тайни сделки, което нажежава ситуацията до крайност. Засягат се националните интереси – особено чувствителна материя.

По-рано днес Гамизов публикува текст, в кото се казва:

Поради изключителната наглост на Бойко Борисов с изявленията му вчера, че “национални предатели”, искали различни неща да е вършел, каквито всъщност реално бяха участващите (истински национални предатели) в неговата диктатура, утре ще публикувам част от документ, който Теменужка Петкова скри и е свързан с манипулирането на арбитражното дело в Женева за АЕЦ “Белене”.

Този документ е достатъчно доказателство да се направи обосновано предположение, че това дело е било манипулирано с цел да бъде загубено умишлено от правителството на Борисов и това правителство да има така основание да заплати 1.2 милиарда лева за неизползваеми от икономическа гледна точка ядрени реактори и съпътстващи ги други съоръжения.

Колко рушвети са заплатили руснаците от тези 1.2 милиарда лева е загадка, но най-вероятно са били не по-малко от 200 милиона лева.
Борисов лъже рецидивиращо, безогледно и нагло за АЕЦ “Белене” и Турски Поток.
След този документ ще последва името и адреса на фирма в Цюрих, която е реално руска собственост и в която са отклонени поне 1 милиард лева и по-вероятно 1.5 милиарда лева от строителството на Турски Поток в нейна и на Лукашенко полза. Няма никакъв реален Аркад – той е само фасада! Няма да има и никаква печалба от този газопровод, а загубите от старите транзитни такси вече се трупат!

Ще посоча и името на руският олигарх, който заплати имота на служителката в кабинета на Бойко Борисов, която надзираваше действията по Турски Поток с мъжа си в полза на диктатурата в Кремъл“.

Силни думи. По-късно Гамизов публикува един от документите и стана още по-напечено.

В социалните мрежи избухнаха стотици коментари, но от прокуратурата – нищо. Няма го Гешев с каскета, не се чува и гласът му Сийка… Не чуваме маршовата стъпка на гвардията от черноризци край главния прокурор, няма ги камерите на верните му медии, нито Стъки и шепата защитници на „инструмента на Господ“, както сам се нарече Гешев.

Затова питаме още веднъж: Обсъждали ли са Гешев и Борисов какво да се прави в създалата се ситуация?

Най-добре е обаче, да излезе Борисов, но не пред комсомола на ГЕРБ, а пред всички и да обясни, какви са ги вършили с Теменужка и как руснаците са „намазали“ милиард и нещо. Ако не е вярно – да разобличи с факти съмненията.

Д-р Димитър Попкутуев

              Frognews.bg                        https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Ако Бог не е в теб, всички храмове са безполезни!

Следваща статия

Ръководената от Лаура Кьовеши европейска прокуратура ще приема сигнали от всеки и на всички езици на ЕС

Други интересни