Олигарсите са те – всеки във политиката, който доведе страната ни до пропаст. Клептокрацията, която от властови позиции реши да остави цялата нация “валат”!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                                                   Мартин Карбовски

Тия дни по улицата върви един крадец, направо тича и крещи : “… реваншизъм, реваншизъм… дръжте реваншизма!…”…

 Гнойният връх на политическото и общественото лицемерие е узурпаторите на демокрацията да се държат като деца в детската градина – наричат ги мутри, те отговарят – “не, вие сте мутри!”.

Гербаджиите говорят за хунта, макар че хунтата току- що беше свалена от власт, за олигархия, макар че по долна и политическа олигархия и клептокрация българската история не познава. Тръбачите на боковизма не слизат от екрана, ехото им сякаш няма да заглъхне, новите управляващи нямат официозна медия, която да ги представи подобаващо.

Но имат социалните мрежи – въпреки тролове и луди фенове социалните мрежи са одобрение и рейтинг за правителството на Радев и това не може да се оспори. Докато Румяна Коларова от екрана нарича служебния кабинет “бойна група”, фейсбук й отвръща с “еничарката на Бойко” – и това ще е така още дълго. Колко може да обърквате народа?

Народът знае ясно – олигарсите сте вие, хората несменяеми във властта повече от десет години. И охраната ви от пост-соц-интелектуалци. Олигарсите са те – заглавието е взаимствано, защото е изразът е добър като слоган. Та кого искате да объркате? За да няма объркване тази политическо-икономическа фракция трябва просто да бъде наричана “белотаджии”. На карти са се правили сделки, на карти са уволнявани жирналисти, на карти и с кибици около карето са взимани “държавни решения”, решавани са човешки съдби и са гонени до затвора хора с възгледи по различни от сантасе и “всичко коз”.

Слава Богу, че в Брюксел не играят много белот, слава Богу! Този кръг са олигарсите. Те дояха богатите хора на България и ги правеха насила свои съучастници, забраняваха цели теми и разследвания на цели журналистически екипи, раздаваха европари по начин по лош от кражба.

Олигарсите са те – всеки във политиката, който доведе страната ни до пропаст. Клептокрацията, която от властови позиции реши да остави цялата нация “валат”. Това ще продължи дълго, имайте търпение.

На новите хора във властта ще се вадят страшни грехове – неплатени глоби за паркинг или неплатени клубни карти за фитнес. А за този, който открадна държавата ще се търси компромис и милост. В момента който Радев покаже такава милост той вече ще се нареди като портрет в дългия коридор на политиците, който никога не разследваха предшестващите ги. Но не това това искат българите и не затова ще гласуват. Кой може да се справи с тази задача? Отговорете си сами.

                                                              https://www.lentata.com/page_22001.html

Предишна статия

Бъдещето днес или какво ни очаква в близките години?

Следваща статия

Хора, които до вчера са били на хранилка при ГЕРБ, сега се изкарват първи борци срещу „тоталитаризма на ГЕРБ“

Други интересни