В разрез с българския национален интерес е страната ни да бъде поставяна като страна в конфликт между две велики сили!

Автор: Няма коментари Сподели:

На 10 май 2021 г. Румен Радев и президентите  на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словашката република са провели среща в платформата за консултации и диалог Букурещ 9.  Присъствали са още президентът на Съединените американски щати Джоузеф Байдън и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

На срещата са обсъдени:

 • развитието на сигурността в евроатлантическата зона;

 • развитието на НАТО до 2030 г. и след това;

 • Русия е определена като агресор, застрашаващ евроатлантическата сигурност;

 • осъждат се руските актове на саботаж на територията на Алианса, като конкретизират експлозията в Чехия и забележете, изразяват загриженост относно съобщения за подобен модел на поведение на територията на България, както се вижда от съобщението за продължаващото разследване в София;

 • обсъждат, че глобалният възход на Китай и това че има отражение върху евроатлантическата сигурност и се обединяват за това, че трябва да се справим заедно с тях като съюз.

 • остават ангажирани със сигурността и стабилността в Западните Балкани;

 • потвърждават твърда подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Грузия, Украйна и Република Молдова, в техните международно признати граници.

Държавните глави са  подписали и  декларация, която съдържа  всички решения, около които са постигнали съгласие  на срещата, чиито пълен текст може да намерите на сайта на Президентството на Румъния:https://www.presidency.ro/en/media/press-releases/joint-declaration-of-the-heads-of-state-bucharest-9-meetingНа сайта на президентството на Република България няма публикувана информация за срещата, в българските медии също. Във връзка с това Възраждане пита президента Румен Радев:

 • Защо българският народ не е получил информация за провелата се среща?

 • Защо не е оповестено какви решения са взети?

 • Защо българският Президент, който днес има още по-отговорна позиция в държавата, не само като президент, но и като човек, който към момента носи отговорност и за Изпълнителната власт, подписва декларация, в която Русия е посочена като агресор?

 • В съответствие с българския национален интерес ли е подписаната декларация?

 • В съответствие с българския национален интерес ли е поставянето на България между две велики сили?

Ръководството на Възраждане категорично заявява, че Русия не ни е враг, България е страна със стратегическо значение, която би могла да бъде свързваща сила между Изтока и Запада, а не да бъда насила превръщана във фронтова територия. 

В разрез с българския национален интерес е страната ни да бъде поставяна като страна в конфликт между две велики сили.  

За връзка с Възраждане за коментар по темата – 0878 98 68 91 – Й. Димитрова – връзка с медиите

Предишна статия

Добре дошли в реалността и ако ви прилича на септична яма – заслугата е ваша

Следваща статия

ИМА ИЗПЕЧЕН КРАДЕЦ В ДОМА ВИ!!!

Други интересни