“Дали започва пандемия от ваксинирани?” Бум на ковид в най-ваксинираната страна в света!

Автор: Няма коментари Сподели:

Правителството на Сейшелските острови, където над 60% от населението са ваксинирани срещу ковид-19, връща ограниченията на фона на нарастване на новозаразените. Училищата пак затварят, спортните дейности са отменени, забранява се събирането на повече хора от различни семейства, въвеждат се ограничения за работното време на баровете и ресторантите.

Предвижда се противоепидемичните мерки да продължат да действат в рамките на следващите две седмици.

Коя е най-ефективната ваксина срещу ковид, не е китайска

„Въпреки всички изключителни усилия, които полагаме, ситуацията с ковид-19 в нашата страна е критична в момента, като много ежедневни случаи са докладвани миналата седмица”, заяви министърът на здравеопазването Пеги Видот на пресконференция във вторник.

Турция отменя PCR тестовете за 15 държави, България не е сред тях

В архипелага с население от около 98 хил. души, на 3 май бяха регистрирани рекордните от началото на пандемията 500 нови случая на коронавирусна инфекция. Една трета от новозаразените са ваксинирани с две инжекции срещу ковид-19.

Местните власти реагираха бързо срещу заразата, тъй като островната държава в Индийския океан зависи силно от туризма. Масовата ваксинация започна още през януари с дарени от Обединените арабски емирства китайски ваксини.

Гърция разхлабва мерките, кои ограничения ще отпаднат

До момента са ваксинирани 62,2% от пълнолетното население. Като 59% са получили ваксината на „Синофарм” а останалите „АстраЗенека”, произведена в Индия.

Така Сейшелските острови се превърнаха в най-ваксинираната срещу ковид-19 страна в света, изпреварвайки дори Израел, където ваксина са получили 55,9% от населението.

В Израел плъзна нов щам на коронавируса

Въпреки това броят на активните случаи на коронавирусната инфекция в Сейшелските острови нарасна до 1068 на 3 май от 612 на 28 април. Повече от четири пети от тях са местни хора.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/bum-na-kovid-v-naj-vaksiniranata-strana-v-sveta-6125112

Предишна статия

Стани господарят на парите

Следваща статия

Доктор Майкъл Идън, бивш вице-президент на Pfizer…

Други интересни