Талантливите българи покоряват Света със своята красота и възможности!

Автор: Няма коментари Сподели:

Българче смая журито на конкурс в Москва, сравняват го с Моцарт

Малкият Ивайло свири на пиано от 5 години

Българче виртуоз обра наградите в Меката на клавирното изкуство – Москва. Казва се Ивайло Василев и е на 10 години.

Освен че свири на пиано, детето и композира, предаде NOVA.

Преди да замине за един от най-престижните международни конкурси, се е надявал само да бъде чут от светилата в журито.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА МАЛКИЯ ИВАЙЛО В ГАЛЕРИЯТА НИ

Оставя без дъх и тях, и публиката. А свири едва от пет години.

За всяка хипнотизираща година получава по една звездна вечер в Москва.

Как в България 7-годишни деца се учат да програмират

11-годишно момче хакна конференция по киберсигурност

Той е единственият награден на галаконцерта и единственият, извикан на бис. 

Според московското жури, Ивайло е без конкуренция. И, ако не беше заявката му за лични облик и стил, със сигурност всички щяха да го сравняват с Моцарт.

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/10-godishno-bylgarche-e-noviiat-mocart-video-6076029

Тази българка е само на 13, а покорява световните сцени

Александра Иванова осъществява мечтата на много известни и утвърдени музиканти, повече за нея разказва майка ѝ в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg

Image title

Александра Иванова е на 13 години, а ѝ предстои да осъществи мечтата на много известни и утвърдени музиканти – да свири в прочутата Carnegie Hall в Ню Йорк през март тази година.

Радостната новина идва през януари, когато момичето научава, че печели първо място в международното състезание Golden Classical Music Awards“ 2018, където като абсолютен лауреат е поканена да свири на класическа китара в легендарната зала в Ню Йорк.

Александра Иванова
Александра Иванова Източник: Личен архив

„Бяхме много изненадани, когато научихме за успеха на дъщеря ни. Това е четвъртото ѝ отличие на световен конкурс и Александра знае, че,

когато свириш от сърце и душа и даваш всичко от себе, нещата се получават и мечтите се сбъдват“, споделя майката на Алекс – Антония Дончева, в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg.

Александра учи в музикалното училище в София и свири на китара от 5 години.

БГ певицата, която “Ню Йорк Таймс” оцени, идва у нас

Източник: Личен архив

До момента тя има редица отличия като първа награда в конкурса International music competition Salzburg “Grand Prize Virtuozo” 2018, където я канят да свири в  Mozarteum University Salzburg Wiener Saal, като лауреат и млад виртуоз, втора награда в  International music competition Vienna “Grand Prize Virtuozo” 2018, трета награда в XIII Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти април 2018, гр. Перник, специална награда в XIX International Erste Guitar festival 16-21 March, Belgrade, Serbia 2018, специална награда в 22 международен конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов” 2018.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/tazi-bylgarka-e-samo-na-13-a-pokoriava-svetovnite-sceni-6091687

Българката, която очарова света с таланта си   

Алекс Драгова разказва повече за танцовата си кариера в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg

Танцът е особено състояние на духа, в което всичко е подчинено на определен ритъм. Танцът е събирателно изкуство, което съчетава в себе си: театър, музика, хореография, поезия…Танцът е магия!

Алекс Драгова
                    Алекс Драгова Източник: Ivanov.ph – Николай Иванов

Днес Ви срещаме с Александра Драгова a.k.a DRAGON, която е само на 20 години, а вече има сериозен професионален опит като танцьор, хореограф и педагог. Зад гърба си има многобройни участия в международни проекти и състезания, а още повече й предстоят.

“Танцът  за мен е начин и стремеж да преминеш отвъд границите на реалното и възможното. Без необходимостта да се използват думи, той е универсален език.

Чрез движения и емоция, изразяваме вътрешното си състояние и запълваме пълноценно пространството с частици от нашите души”, споделя Алекс Драгова в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”. 

ВИЖТЕ СНИМКИ НА АЛЕКС ДРАГОВА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Българката, която очарова света с таланта си                 6 СНИМКИАлекс ДраговаАлекс ДраговаАлекс ДраговаАлекс Драгова

Алекс започва да се занимава по-сериозно с танци на 14-годишна възраст, като счита, че именно тогава се запалва истинската искра между нея и изкуството. 

Българинът, който говори чрез танца

“Започнах да преоткривам себе си чрез танца и това ми даде вдъхновението да творя своя собствена реалност.

Смятам, че развитието идва с желанието да търсиш, да преодоляваш границите и ограниченията, които си поставяш. Те подържат теб и творчеството ти живи”, разказва тя. 

Българин подобри втори рекорд на Гинес

Алекс Драгова
Алекс Драгова  Източник: Solant Costumes

През годините младата танцьорка тренира усърдно и постигах това, към което се стреми. Има редица национални, европейски, световни титли. 

“Винаги съм смятала, че не са важни толкова наградите, колкото възможностите, които се отварят след всяка постигната цел.
Приемам всяка победа като мотивация да се развивам”, посочва Алекс Драгова. 

Българският талант успява да впечатли и екипа на руското шоу „ТАНЦы“ на ТНТ. 

Алекс Драгова
Алекс Драгова  Източник: Георги Тодоров

Александра успява да се пребори с няколкохилядна конкуренция, за да участва в престижното шоу и да печели адмирациите на милионната аудитория. 

Макар и да не успява да стигне до финала на предаването, Александра показва огромния си танцов талант и ни дава поводи да се гордеем с нейното българско участие.

Бизнес, театър и пътешествия: историята на Велизар Величков

Във видеото по-горе вижте кадри от представянето на Алекс Драгова в Русия

“Бях част от ТОП-34 на „ТАНЦы”, където сред хилядите приети заявки от цял свят и преминатите безброй изпитания, успях да стигна до етапа на живите концерти. Това бе огромен и незабравим опит във всяко едно отношение. Очарована съм от безкрайните коментари и подкрепа, която получих и се гордея, че на този огромен проект представлявах България”, разказва талантливата българка. 

https://www.vesti.bg/vdyhnovenite/tazi-krasiva-bylgarka-shte-vi-izumi-video–6102551

Предишна статия

379 дни с Милен Цветков – Милена Иванова

Следваща статия

Как да се лекуваме, какви са вариантите?

Други интересни