В ОТГОВОР НА ЧИТАТЕЛИ

Автор: Няма коментари Сподели:

Получихме писмо,в което жители от улица „Петрович“ се оплакват, че дърветата по улицата имат нужда от подкарстряне и изрязване на изсъхналите клони. Според тях това не е правено двадесет години. 

Наистина изсъхналите клони на такива огромни дървета могат да създадат доста неприятности при една буря или силен вятър. Те могат да се откършат, да паднат върху къщите,

върху паркираните коли, а най – опасно е, ако в това време минават хора и дебелите клони паднат върху тях.

Проверката показа, че кметът на общината – инж. Пенка Ганева е издала заповед тази улица да бъде оправена, що се отнася до дърветата. Заповедта е в общинското предприятие

„Чистота, озеленяване, ремонт и строителство“, които чакат удобен момент, за да се настанят на улица „Петрович“. С не дотам качествената си вишка, с човек, който може и разбира от подкастряне на дървета от вишка, те ще почистят всички стари клони и ще намалят обема там, където разрешава законът. Има, обаче, една трудност. По улицата има паркирани коли, които са на хора, дошли на почивка и лечение. 

Всички знаем, че тази улица води до санаториума на Медицинската академия и до други частни хотели. Всички коли трябва да бъдат отстранени в деня, в който вишката ще бъде на улица „Петрович“. А това не е толкова лесно, както някой си мисли, защото хората не са си написали имената на предното стъкло на колите и трябва да се издирват един по един, да бъдат предупредени, че в определената дата на улицата не трябва да има паркирани коли.

Но и това ще бъде направено – уверяват изпълнителите, които ще работят по предписание на еколога на общината. 

Надяваме се, написаното да успокои хората, живеещите на ул. „Петрович“ в град Хисаря.

                                                     ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

ВСЕ ОЩЕ ИМА ИСТИНСКИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ!

Следваща статия

Топлофикация – Франция: Как шефка на “топлото” в Перник даде 6.5 милиона заем на тъста на Ковачки за вила на Лазурния бряг!!!

Други интересни