ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА СБОГОМ

Автор: Няма коментари Сподели:

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“
Издание на българите в чужбина
Година 23-та

stoyanovandco1@abv.bg

Tel.: 0899 144 154

                    ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА СБОГОМ, БОРИСОВ!
  Нашето издание и Национално сдружение „Гражданско общество в България те подсещаха, че времето за раздяла идва. Преди повече от две години ти предложиха да се изправиш пред Бога и Народа и да изповядаш честно греховете си. Тежат ли на съвестта ти лъжи, кражби, убийства и ако да, искай прошка. Може пък Бог да се смили над грешната ти душа?! Не вярвам, като знам колко дълбоко си навлязъл в греха…
  На ТВ екраните гледам тъжната ти физиономия и срамния опит да се правиш на патриот, като предлагаш  под наем на опонентите  си 20 твои служители от Парламента. Това са народни представители. Ти попита ли ги дали са съгласни да работят  ангария в противниковия  лагер? Отново твоите  селски хитрини. Много е прозрачно, Бойко!
  Сигурно си спомняш как разгроми т.нар. реформатори. След тях дойде ред на т.нар. патриоти. Всеки който влезе в съдружие с теб изчезва от политическата карта. С тия 20 твои доброволци искаш да вкараш отровата на разложението в противниковия лагер. Не вярвам да сполучиш, хората не са толкова  късопаметни.
  Избори 2021 не ти донесоха желаната победа. Трябваше да го очакваш, но ти липсва интелектът, който да ти подскаже, че е дошло времето за сбогом. Разчиташе отново на старите изборни трикове, но този път сметката не излезе.
  Вярно е, че 90 – 92% от големите цигански квартали гласуваха за теб,но това не свърши много работа. Да добавим  500- 550 хилядния  чиновнически и корпоративен  апарат, казано най-общо,  с неговите семейства, колеги и приятели, от който би трябвало да се очаква едно рамо, не оправда надеждите. Мъртви българи , които са проявявали симпатии към тебе, не се отчетоха така, както преди.
  Рекапитулацията:
  Борисов, ти си сам на барикадата. Това СДС, дето го залепи за ГЕРБ, е бутафория. Никой не го споменава, я са взели 1 глас, я не. Общо ГЕРБ има 837 707 гласа. Слави има 565014, БСП  480146, ДПС 336300,  ДБ 303280, Мая Манолова и сие 150940. Гласовете на анти-бойковистите  са 1 834 680, т.е. над два пъти повече от тези на ГЕРБ. Как виждаш печалба Борисов? Едноличната ти партия   е регистрирала  спад от ок.200 хил. гласа в сравнение с последните избори.Тази загуба на гласове ти я приемаш за печалба ли, по твоята странна  аритметика?
  Нашето издание те предупреждаваше, че от Олимп ще те свалят хората, на които разчиташ най-много. Така и стана. Огъня срещу тебе откриха вашингтонските дипломатически фактори, към тях ще се присъединят и други твои доверени хора.
  Борисов, ти продължаваш да поучаваш, да твърдиш, че няма по-достоен премиер от тебе. Толкова си достоен, че България е на последно място в Европа по бедност, на първо място по смъртност, – детска и на възрастни, отново на първо място по разпад  на всички системи, определящи държавността и националната сигурност. Ти обикаляше безсмислено и безнадеждно села и махали, в очакване на спасителен пояс. Няма го, има я само устата ти, от която очакваш помощ. Твоята самовлюбеност  ти пречи да разбереш, че вече няма да си на трона. Дори Вашингтон  да реши, че си му нужен още, и намери формула за твое временно пребиваване  на поста, ти вече си бита карта. Нито една партия не иска да прави коалиция с теб, а твоята политическа капитулация ще повлече след себе си и ПП ГЕРБ.
  Както по-горе отбелязах, вътрешната ти политика се характеризира с пълен разпад на всички системи – нямаме здравеопазване, съдебна система, образование, сигурност, липсват  нужните условия за нормален човешки живот като чист въздух и питейна вода, здравословна храна, лекарства на нормални цени и др., които принудиха над 2 млн. българи да емигрират. Виждаме, че липсват елементарни условия за нормален човешки живот. Но в замяна на това имаме премиер с чекмедже, пълно с 500-еврови банкноти и кюлчета злато. Испанците го разследват  за двореца в Барцелона, не е само това, защото Бойковото имане вдига кредитния рейтинг на България, иначе накъде без заеми?
  Социологическа агенция „ЕКЗАКТА“ сравни отношението на сънародниците ни към настоящето Народно събрание с 43-тото и констатира, че и тогава и сега одобрението към парламента е към 17-18%, а неодобрението доближава 70%.
  Външната ни политика е подчинена вече 31 години на чужди интереси, които в много случаи противоречат на българските.
  Американският ген. Мартин Демпси, председател на Обединения комитет на началник щабовете (2015 г.) обяви пред военнослужещи  в базата в Неапол: „Истината  обаче е в това, че последното нещо, което искаме да направим (допуснем – б.м.), е да играем на наш терен“, каза генералът. Тази политика на САЩ е в изпълнение и днес. Затова те създадоха и двете  организации – ЕС и НАТО.  Питам нашите управници:  Вие съгласни ли сте да се играе на наш терен? По политиката, която водите личи, че давате съгласие България да бъде унищожена.  Вие българи ли сте?
  Другата „играчка“ на САЩ е ЕС, който видимо е пред разпад.  Ако той не бъде реорганизиран из основи, трябва да го зачислим към архива. Англия не случайно избяга, сега в центъра на Европа планират нов съюз, – Унгария, Полша, вероятно и Италия. Накъде  ще се насочим ние и ще продължат ли новите управници да играят  Бойковата слугинска роля? 
Борисов вероятно ще върне мандата, Трифонов може да го последва, възможно е и третата избрана партия  да откаже мандата и тогава президентът  Радев е на ход с временно правителство и нови избори.  Възможно! 
Борисов е за съд и затвор. Пеевски  ще летува вероятно в Дубай или в съседство, Гешев ще трябва да се разшета по високите етажи на властта, за да не го дисквалифицират.
София, 11.04.2021 г.                                        д-р Веселин Стоянов

Предишна статия

Румен Чолаков е роден на 16 април 1991 г. в София

Следваща статия

„Дайте ми средствата за масова информация и аз ще превърна който й да е народ в стадо свине“

Други интересни