Само напред и нагоре по спиралата на успеха!

Автор: Няма коментари Сподели:


В диалектите има запазена огромно знание за древните думи, т.к. често древни думи са си останали, както са били преди хилядолетия (но пък в офиц. език вече са в друга, понякога коренно различна, форма).

Няма как да няма приемственост между различните цивилизации живели по нашите земи – както по генетичен път се стига до този извод, така и материалната и духовна култура. Само да си спомним, че знакът на рода Дуло IYI присъства в материалната култура от поне 5 хил. години. Първообраза на всички азбуки се намира в Магурата. Знаците в българските шевици, килими и т.н., които се срещат в предмети откривани по нашите земи от хилядолетия преди Христа. Самото име българи съдържа ариите, т.е. бълг-ари = сияещите/големите/божествените/благите арии. Древното име на Балканите/Тракия/България = Ария беше показано в древен документ от Павел Серафиов. Така че приемственост има и никога не е спирала връзката между различните цивилизации. Може само да се говори за различни етапи от развитието на една и съща древна българска цивилизация, но за прекъсване или изчезване, не.

Така че е време професионалните световни и БГ историци да си отворят очите, и да спрат да повтарят едни и същи лъжи, и манипулации. Всяка една такава манипулация пада при елементарен логичен анализ на общоизвестни факти (като това, че траките били изчезнали, както и за тюркския произход на древните българи). Другия мит е за безписмените траки, от които гърците се учат и преписват като ненормални, като преписвач в училище, на които 90% от боговете са им тракийски, но някак си траките ги водят безписмени – цивилизацията на цивилизациите да е бесписмена е меко казано смехотворно твърдение само по себе си.

Ако физиците правихме наука, както историците, щяхме още да вярваме, че Земята е плоска. Нивото на съвременната историческа наука е някъде там… Тепърва новите Галилеевците трябва да влизат и да поставят здравите нейни основи и да махнат праха на заблудите и лъжите.

Сега се сещам и за изказване на Проф. Дамян Попхристов, който е започнал своите изследвания на богомилите от факта, че изследвайки ранното християнство по нашите земи попада на източник, в който се твърди, че когато император Константи Велики пристига в Сердика (дн. София) се среща с видни местни БЪЛГАРИ, като на срещата присъствали и други ЧУЖДЕНЦИ. Тоест още в 3-4 век в Сердика местните са описани като българи, като сред тях са живели и разни други чужденци…

Друга увлекателна следа за изследване е, че кирилицата е въведена от великия цар Симеон, за да интегрира гърците в очертаващата се огромна империя, т.к. кирилската форма е по близка до гръцката азбука и оттам по-лесно би се усвоила от гърците. Тоест кирилицата се пръква като резултат от имперските амбиции на нашия велика цар. Иначе няма как да си обясним нейното внезапно възникване. Довода, че била по-лесна от глаголицата е граничещ с наивността, да не казвам и с глупостта… Ако беше така още от самото начало щеше да стане на кирилица, а не да се чака половин и повече век и т.н.

За тракийския език излезна труд на Павел Серафимов в два тома, който може да ти е полезен в търсенията, т.к. твоя подход е доста добър и новостен:

https://www.book.store.bg/p275480/tajnite-na-trakijskia-ezik-pavel-serafimov.html

Има и други неща, които може да се кажат – цели 500 години (13 век до 8 век пр. Хр.), в Европейската история, се говори за Орфеев период в световната литература – от Орфей и траките са се учили всички народи:

– от Орфей: “Кръв не проливай” за пръв път прозвучава от химните на Орфей. – от Орфей: “Повика за себепознание: Познай себе си и ще познаеш Вселената и боговете!” – Питагор и Платон ползват орфеевата книга “Посвещение” със заклинания и очистващи формули. – В орфеевата космогония Космоса е блестящо яйце – тази идея ползват Ратостен, Питагор, Галилей, Коперник. – От книгата на Орфей “Теогония” Хезиот създава своето учение за боговете. – От орфеевата “Магична ботаника” са се учили Хипократ и Гален. – От Родопа слизат към Тракийско море (Средиземно море) поезията, изкуствата, свещените правила за живот. – Думата “Европа” е тракийска. – Гърците усвояват тракийската култура и слагат железен обръч, да не излиза нищо за това откъде са се учили (приватизират достиженията на трако-българите)

Ще изнеса източника на тези твърдение скоро, тука само нахвърлям върхът на айсберга и още:

– Четвърта духовна вълна (българска) – учението на учителя Беинса Дуно (Петър Дънов). Според Учителя, във всички духовни вълни участват българите и имат специална роля (като избран народ) има и молитва (молитвата за България).  – Културата на Шумер и древен Егип са предадени от север, от Тракия (от трако-българите).

– Трако-българите са първите носители на факела на божествената любов – затова те първи приемат християнството.

– Българския език е най-точният език, с който могат да се предадат философските истини понеже това е най-древния език и българите са най-древния народ на Земята.

– Нашия народ е дарил света с безпрецедентните 400 000 народни песни.

Извода е само един: българи събудете се за величието и бъдете на нивото на вашите предци ако искате да вървите нагоре!

Само напред и нагоре по спиралата на успеха!

Един за всички, всички за един!

За съвършенството няма граници!                                     Stoyan Yordanov

Предишна статия

Жалко е, че институцията, която трябва да бди за нас и за нашето безопасно хранене, точно тя разрешава да се изсипе забранената отрова в земята ни

Следваща статия

И след тези избори, ако някой не е разбрал, в България има нова политическа реалност!

Други интересни