Международно признание за България, Виктория Главчева от гр. Хисар!

Автор: Няма коментари Сподели:

Маестро Енцо Кампаньоли – директор на фестивалния оркестър на Сан-Ремо, председателства журито на „Микрофоно д`оро“, а Виктория Главчева – с първа награда в Италия.

18-годишната Виктория Главчева от гр. Хисар бе единственият участник от България на престижния международен фестивал „Микрофоно д`оро“ в гр. Сперлонга, Италия. Честта да представи страната ни тя получи лично от неговия музикален директор Роко Палацо като лауреат на конкурса „Сребърна Янтра“ 2017.

Виктория Главчева, която е дългогодишен член на „Клуба на успелите деца на България“ на Фондация „Бербатов“ и нейн финалист за голямата награда, се представи отлично на сцената в Сперлонга. В категория „Младежи“ – 16-36 години, тя спечели убедително първото място с песента “Губя се в залез” на младия български композитор Петър Алексиев и хита на Stivie Wonder – “Don’t You Worry ‘Bout The Thing”. Към този приз, Вики спечели и продуциране на песен и видеоклип от “Diva`s production” и “Cat Music”, както и право на участие в „Х Фактор“ – Румъния през 2019 г.
Председател на авторитетното международно жури в Италия бе самият диригент и гл. директор на Фестивалния оркестър на Санремо – маестро Енцо Кампаньоли. Честта да журира под негово ръковоство имаше и директорът на МК „Сребърна Янтра“ – Румяна Начева.

„Изключително съм впечатлена от маестро Кампаньоли. За първи път виждам толкова съпричастен и с отношение към случващото се на сцената член на жури. Той нито за миг не откъсна очи от певците, независимо от възрастта и качествата им. А в Сперлонга видяхме и чухме изпълнители от 5 до 62 години! Към всеки един от тях той се отнасяше като към звезда, на която акомпанира със своя оркестър наживо. Много впечатляващ беше и неговият мастерклас, който някои сполучливо определиха не като уроци по музика, а „уроци за живота“. Щастлива съм, че съдбата ми даде този шанс – да работя три дни под ръководството на такъв професионалист и на такава харизматична личност. Не случайно той е носител и на престижната награда „Личност на годината на Европа“. Разбира се, че маестро Кампаньоли получи сувенири с логото на „Сребърна Янтра“, а към историята на Велико Търново прояви определено голям интерес“ – разказа след завръщането си от Италия г-жа Румяна Начева.

Така, само дни преди старта на 16-то издание на международния конкурс „Сребърна Янтра“, от Италия дойде поредното признание за високото ниво на великотърновския конкурс и неговите лауреати, представящи България на големи музикални форуми по света.
„Благодаря на Вики за отличното представяне, на нейните вокални педагози – Алис Боварян и Теодора Чернева, както и на младия композитор Пепи Алексиев за прекрасната песен, за личния съпорт и подкрепа в Италия“ – допълни още г-жа Начева.

От 27 до 30 септември в МДТ „К. Кисимов“ във В. Търново ще си дадат среща 80 млади таланта от 5 до 25 години, разпределени в 4 възрастови групи от 8 държави. За първи път състезателно ще видим и чуем и 16 „пеещи семейства“ в новата категория „Family group“ от България, Румъния и Италия. Входът е свободен, нека търновци и гости на града не пропуснат удоволствието да се насладят на гласовитите певци от близо и далеч.

http://veliko-tarnovo.net/novini/dni-predi-vsrebarna-yantrav-v-novo-mezhdunarodno-priznanie-za-balgariya.html?fbclid=IwAR3CnFqAPgzjdLg0cCIyNH6M4 rzPbBS14rBocDD2Xazc9wHmkxhx68KDNM

Предишна статия

ПИСЪМЦЕ ДО ХРИСТО БОТЕВ

Следваща статия

Невероятно талантлив художник!

Други интересни