Само напред и нагоре по спиралата на успеха!

Автор: Няма коментари Сподели:

Маските падат и нещата започват да лъсват с пълна сила. Новината, че президента на ЕК и самия ЕК подготвят да ни наденат хомота, стигна и до мен (цък, цък). Извода е само един – системата в днешния си вид е изчерпана. Това с опитите за прокарване на тези “зелени” имунизационни паспорти е знак за предсмъртните конвулси на системата. Положителното е, че господарите на Новия Световен Ред и техните пионки са толкова тъпи и с нисък коефициент на интелигентност, че техните сценарии будят вече само смях и закачки. Няма как да искаш да направиш собственото си население затъпяло, за да го контролираш и заробиш, и това да не се отрази и на самите господари – то, всичко си следва по веригата.

Естествено ние не може да сменим текущата система, т.к. не сме в позиция да направим подобно нещо. Но използвам повода да споделя с вас разсъждения, които последните половин-една година ми изкристализираха в съзнанието:

Аз съм спрял да вярвам на държавата или подобни големи структури (ЕС/СЗО и т.н.). Подобни големи структури, са най-отдалечени от хората – следователно, те са най-бездушни, тромави и бюрократични. Следователно, най-малко интересуващи се от проблемите на хората на местно ниво. Тоест, оттам спасението няма да дойде. От психологията е известно, че всеки, който не може да види и да усети твоята болка, трудно може да я разбере и да ти помогне. От креслата си в Брюксел или в София, трудно някой може да види и разбере болките на обикновения човек. Удобствата на управляващите по върховете ги прави изолирани от реалния живот и нечувствителни към болките и страданията на редовия гражданин.

Следователно, единственото място, където човек може да получи истинско разбиране и защита е САМО в общност от съмишленици, които се познават и на които им пука един за друг. Така че ако ще се прави Нова система, първо трябва да си изградим стабилна общност от съмишленици, които си помагат и споделят общи ценности. Само в такава общност може да изградим всички структури на Новата система – училища, болници, банки, бизнеси и т.н. Така при необходимост, имайки такава силна общност, може дори да се откачим от матрицата, както и при катаклизми да имаме защита. 

Малко примери от математиката на организираността, за да илюстрирам по-добре по-горната постановка. Значи, стотина добре организирани души са равни на милиони дезорганизирани единици. В живота печелят добре организираните общности – биологичните организми са един пример за това. Какъв би бил човешкия организъм ако просто беше насип от всички клетки, без връзка и организация помежду им? Вземете пример от мафията – тя е една такава общност. Главните членове на една мафия са не повече от 100 човека – няколко водачи плюс тези под тях. Но те са толкова добре организирани, че в крайна сметка могат да контролират цели градове, региони и в редки случаи и цели държави. Тоест сто човека ако са добре организирани могат да победят седем милиона, т.к. по всяко време те могат да създадат локална концентрация на сила – тоест, локално, могат да съсредотачат достатъчно хора, че да могат да победят всеки един или няколко десетки човека, и така на части (разделяй и владей) да победят и контролират милиони неорганизирани единици.

Та, когато се покаже, че новите структури на общността, които замисляме, работят, то когато му дойде времето ще заместят остарелите съществуващи (неработещи) държавни структури. В ерата на Водолея (любов и свобода) всичко, което се прави без любов, вдъхновение и в служба на общото ще бъде обречено на разпад. Вече се вижда на всяко едно ниво в обществото, а и моите наблюдение показват, че ако вършим нашите дела (било то работа, семейство или мечти) без любов и вдъховение, без да се стремим да даваме най-доброто от себе си, то ние в крайна сметка се проваляме и ставаме нещастни. Най-видимо е това в самата държава и нейните структури. Мнозинството от работещите там бюрократи са некомпетентни да вършат каквото и да е било друго и избират държавната работа като пристан за нищо праване и лесна издръжка. А не малко са там, за да крадат и рушат. 

Достигнали сме точка в развитието на цивилизацията, в която вече трудно ще може да се лъже и манипулира, т.к. в ерата на незабавните комуникации нещата излизат наяве много бързо. Така че към днешна дата имаме един остарял и самонадеян елит, който не ги осъзнава тези неща, което значи, че е обречен на изчезване.

Та, общност свързана с други подобни общности в един момент ще е достатъчно силна структура, която да излъчи (като завършващ етап) нов елит, който да вземе властта, т.к. ще е станала достатъчно мощна структура. Най-малкото ще се вземе властта на местно ниво. Тоест, трябва да обърнем нещата с хастара нагоре – първо ние, хората отдолу, се организираме и започваме да си решаваме проблемите сами вместо да разчитаме на държавата и като завършващ етап, след спечалването на много малки каузи, по естествен начин ще стигнем и до смяна на системата.

Така че НИЕ ще се движим в тази посока – създаване на подобна общност така, както го прави предприемча Ивелин Михайлов, създателя на “Исторически парк” в с. Неофит Рилски. Хващаме едно село, облагородяваме го и ни става база за следващи проекти и т.н. 

Image title

В момента готвим един такъв туристически проект в Българево за къщите на бъдещето (виж снимките), в който ще се търсят съмишленици и малки инвеститори. Когато му дойде времето ще бъдете уведомени и тук. След това ще следват други проекти и така оправяме едно по едно различните места в България. Тук се включва и системата от частни училища и болници – където нещата ще се случват така, както трябва и така, както ние решим. Не е нужно ние да оправим всичко – когато дадеш добрър пример и хората на други места сами ще започнат да го възпроизвеждат. Постигнал си едно нещо, станали са сто други подобни.

Image title

Най-големия проект, който съм предвидил го нар. “Научен парк” – градче на науката, технологиите и иновациите. Там се предвижда да развиваме, освен всичко друго, и космическа програма. Така, когато постигнем контрол над различни области от бита, живота и бизнеса ще станем мощен незаобиколим фактор в живота на държавата. За тази цел, трябва да се изземат определени важни функции от държавата – да не е монополист, т.к. една грешка горе (грешния управляващ) и всичко се срива. Отделно, че ако за всичко се разчита на държавата, който я контролира, дефакто контролира всичко – както виждаме “Великите сили” лесно взимат контрола над властта чрез местни продажни политици. Следователно, трябва допълнителен защитен рубеж, който да омекотява и обезсилва този колониален контрол.

В образованието това се изразява в система от частни училища, така че там ние да контролираме какво и как се учи, а не някакъв некомпетентен бюрократ да спуска чужди, анти-човешки и анти-български идеологии, с които пълнят главите на нашите деца. Тази идея, ние да може да решаваме и да контролираме какво ще учат децата ни, много ми допада. Трябва в тези училища да произведем армия от супермени, които да могат да се включат в оправянето на бакиите завещани ни от 30 години грабеж и разруха. Голяма глупост направихме, ние българите, че сдадохме цялата власт на държавата – тя да прави всичко, тя да решава всичко – виждаме плачевния резултат от всичко това.

Дълго време бях с мисленето, че всичко трябва да минава през държавата и тя трябва да се грижи за всичко – да, ама както виждаме това не става и не става. Щом за 30 г. не е станало, няма да стане и за следващите 30 години. 

Откакто навлезнах в предприемачеството, разбрах, че всичко зависи от нас и ние може, и трябва да сме главната движеща сила – само хора + общност от съмишленици имат силата да променят нещо. Държавата обслужва винаги и на първо място интересите на тези, които я управляват – колкото и да са добронамерени, няма как да хванат и да оправят всичките ни проблеми, както и да тръгнат да уреждат живота на всеки един от нас. 19-ти век беше векът на революционерите, 21 век е векът на предприемачите. Който го разбере това ще успее в живота, който не, ще си умре с надеждата държавата да му уреди живота, да го спасява и други подобни, което са приказки за наивници. Най-малкото, това е задача на всеки един човек, да си уреди сам живота, а не работа на държавата да огрее навсякъде. 

Бягайте като дявол от тамян от партии и политици, които ви обещават много и говорят сладко, че ще ви оправят, че те са надеждата за спасение. Не вярвайте на партии и политици, които искат вашета свобода, за да ви помогнат, които искат вашата свобода те да решават вместо вас. Както и не вярвайте на партии и политици, които нямат никакъв опит и достижения в реалния живот – хора, които не са управлявали дейност с поне пет човека на кръст, хора, които нямат видим резултат и не са дали от собствените си ресурси за общото преди да са докопали до властта. Не вярвайте на партии и политици, които преди да са влезнали във властта не са дали нищо съществено за народа си и за общото – партии, на които програмата и успеха им минава единствено през държавата и вземането на властта са възможно най-вредните и с предсказуем нулев резултат, а често и отрицателен. Ние ще вървим по точно обратния път – ние създаваме първо общност, която да върши полезна работа и без да е във властта – ще търсим постоянната полезност независимо дали сме във или извън властта. Единственото, което може и ще обещаем на хората е – труд, пот и сълзи, както за нас, така и за тях. Единствения изход от кризата, в която сме е скъсване на задника от работа на всеки един българин. Ние вече сме тръгнали да изпълняваме нашата визия и ще оставим нашите дела да говорят вместо нас. Знам че това няма да се хареса на повечето българи, които са свикнали някой друг да ги обгрижва, да им дава и да ги спасява, но е време да скъсаме напълно с илюзиите, че поредния месия ще дойде и ще свърши тежката работа вместо нас. Има само един изход и той е да се стремим да даваме поне 2-3х повече отколкото получаваме.

Наскоро разбрах разликата между социализъм и социално: социализъм = държавата мисли за всичко, прави всичко и осигурява прекален комфорт на всички (дефакто форма на робство), социално = държавата помага само на най-нуждаещите се (което е приемливо). Социализмът поставя гражданите в тежка зависимост от държавата – прави ги лениви и ги навиква да разчитат, че някой друг ще се погрижи за тях и ще мисли за тяхното благо. Следователно, това е изключително опасно за свободата – който се грижи за вас, вместо вас, ви е взел свободата… А щом ви е взел свободата, вие сте роби. 

В България все още искаме да сме роби (на държавата), затова сме на това дередже – мързи ни ние да си решим проблемите, да търсим съмишленици и да даваме нещо за общото. Всичко, което не е свързано с директна лична облага или изгода е много далечно за масовия българин. 

Както и да е, спирам до тука – скоро мисля да започвам да правя видеа да образоваме народонаселението, т.к. нещата са назрели и изкристализирали как нещата могат да се променят. Отделно, всяка промяна минава през мощна просвета и споделяне на знание, и опит.

Та, да обобщим: предприемачество + общност(и) от съмишленици = прогрес и спасение, както са го правили нашите предци по време на Възраждането, когато дори и държава не сме имали. Но поради това, че са го правили, когато сме се освободили новата държава е имала добра база и затова сме станали чудото на Балканите и най-бързо развиващата се държава в региона.


Част втора: цък


Само напред и нагоре по спиралата на успеха!

Един за всички, всички за един!

01 март 2021 година

Д-р физ. науки Стоян Йорданов

Предишна статия

Armenia: Protesters storm government building in Yerevan

Следваща статия

Повтаряйте си всеки ден какво искате и действайте в посоката, която искате!

Други интересни