ПАК СЕСИЯ ОНЛАЙН

Автор: Няма коментари Сподели:


На 16 февруари от 13 часа съветниците от Общинския съвет в Хисаря ще заседават по най- важната част от работата на общината – приемането на  бюджет 2021. Ще разгледат ремонтната програма и инвестиционната  програма. От втората най- важните неща са да се закупи техника на  „Чистота, озеленяване, строителство и ремонт“, битова и дъждовна  канализация в Старосел, изграждане на санитарна охранителна зона на  извор Красново, прекарване на водопровод от Красновски бани до село  Красново, закупуване на автомобил за Общинското  предприятие“Общински гори“ и много други.

Ще бъде разгледан въпроса за вземане на 5 милиона лева от ФЛАГ за  техника на ЧОРС и за реконструкция и модернизация на старата Момина  баня, на която на втория етаж кметът предлага да се изгради  рехабилитационен център. По този въпрос имаше публично обсъждане и  вероятно инж. Ганева ще покаже на съветниците мненията на  населението. През 2021 година се предвижда да се вложат 1 800 000 лв.
Колко човека ще работят в администрацията? Ето предложението на  кмета:

1. Общински съвет Хисаря увеличава с 2 щата числеността на общинска  администрация Хисаря в частта на дофинансирана щатна численост,  считано от 01.02.2021 г., като същата става 21 щата.

2. Одобрява предложената от кмета на община Хисаря промяна, като  общата численост на общинска администрация става 70 щата.
Администрацията, организирана в Обща администрация от 21.5 щата и  Специализирана администрация от 30.5 щата, съобразно приложение № 2, което е неразделна част от настоящето решение .

3. Определя обща численост на общинската администрация в размер на  70 щатни бройки, в т. ч. 49 щата – делегирана от държавата отговорност и  21 щата – дофинансирана държавна дейност.

В една от докладните инж. Ганева предлага на съветниците да и  разрешат да използва временен безлихвен заем от бюджета за  разплащане на европейски проекти на стойност 33 858 лв.
Съветниците ще разгледат състоянието на общинските гори, ще  изслушат отчет за спорта, за културата, за приходите от туризма.

Пак ще се продават общински имоти. Този път това са общински земеделски земи, които се намират в Хисаря, в Михилци, в Черничево, В Ново Железаре, в Старосел, в Беловица. 

Заявленията за закупуване са от граждани на Сопот. Ангел Желев иска земите в Черничево и в Ново Железаре. Боян Рангелов си е харесал земите в Старосел и в Беловица, а Миро Луков в Михилци и четири имота в Хисаря. Ще има публичен явен търг.

Съветниците ще одобрят и заплатите на кметовете и на кмета на общината за 2021 година. Предложението на кмета е за 2360 лв. за общинския кмет, 1180 лв. за кмета на Старо Железаре – Илия Тонов, 1200 лв. за кмета на Паничери – Веска Пашкулова, 1220 лв. за Матея Гудев – кмет на Старосел и 1200 лв. за кмета на Красново- Цвятко Истилянов.

Ще разгледат и писмото от Областния управител, с което той връща решението им от 19 януари 2021 година за продажба на „Банчето“ в квартал Мироми и го обявява за незаконосъобразно.

Защо, можете да прочете в статията „Голяма бърканица стана с „Банчето“.

Това е по – важното от дневния ред на февруарската сесия, която вие, читателите не ще можете да видите, нито да присъствате на нея, тъй като ще се порвежда по интернет.

                                                ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Това са протестиращи на митинг във Виена срещу COVID ограниченията

Следваща статия

Българският политически терен е пълен с играчи, които смятат, че е достатъчно да добавят някоя завъртулка към екипите си, за да придобият абсолютно нов имидж

Други интересни