О, Дядо Боже, защо вече не харесваш това управление?

Автор: Няма коментари Сподели:

Дядо Боже, защо всичко в края на властта на ГЕРБ се разпада?

Дядо Боже, както обича да казва Емил Хидрозоро, защо всичко в края на 10-годишното управление на ГЕРБ се разпада? Дядо, за кой грях ни наказваш, че ката ден нещо се струтва, нагъва или тече фекално?

Че има проклятие и че то работи стана ясно, още когато по-миналото лято язовирите бяха пресушени заради частни интереси. Жаждата и мръсотията на Перник обаче се оказаха залъгалка в сравнение с безводието през 2020-та. Тогава дойде кикотът на министър Хидрозоро, който наляво и надясно разправяше как Варна и Бургас тъй и тъй няма да имат вода.

Но, о, Боже! Изведнъж рукна от небето, валя дни наред като в идилия на Елин Пелин. И като текнаха едни пластмасови боклуци от Искъро, та чак до река Средецка в Странджа. Да не говорим за наводнените къщи и падналите мостове. Наистина, за кой ли грях, Дядо Боже!

Но, млъкни, сърце… Из онзи ден Хидрозоро показа на премиера как се следи всичко. От пушеците на „Мариците“ до вносния боклук на пристанището във Варна. Една вселенска мониторингова система дава възможност да си седиш в реално време и да наблюдаваш цялата свинщина в държавата. 

И това би трябвало да е голям кеф! Но само за Хидрозоро. Има наказателна процедура от Европа за фините прахови частици, декламира екоминистърът и ние тутакси се питаме: И какво от това?

Какво от това, че скали се сгромолясват върху нови пътища. Че асфалтът по магистралите е като легнал полицай до легнал полицай. Че някаква тръба за някакви 5 милиона пак е спукана и че Варна отново мирише на най-големия кенеф на света.

Кеф до кенеф, кенеф до кефа…

Защо, Дядо Боже, става така, че България няма ваксини срещу коронавируса? Защо тази държава пращи от набъбващата некадърност на управлението и бедите се надигат като тесто из нощви?

Но има и нещо хубаво. Има един-едиствен слънчев лъч, който ни сгрява. Я си представете, че ваксините на Световното управление са чиста отрова. Тогава майката и дъщеря Майдели ще се окажат най-големите спасителки на народа ни, защото няма да го боцкат с неодобрената ваксина на „Астра-Зенека“. Един ден струва ми се, ще трябва да има тяхна скулптурна група пред входа на новия парламент, където като статуи от месеци насам висят само фигури на живи ченгета.

А Хидрозоро нека си вземе две кила пуканки и да седне пред мониторите да гледа безкрайния действителен сериал за родната свинщина.

О, Дядо Боже, защо вече не харесваш това управление?

                  Цанко Цанев

                                                   Afera.bg                                   https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Институции и власти, практически, няма!

Следваща статия

Протестиращите скандираха “Путин е крадец!” , “Свобода”, “Мафия”, “Няма да забравим, няма да простим!”

Други интересни