Пък който докъдето стигне…

Автор: Няма коментари Сподели:

Докато Съединените американски щати станаха възможни като единна федеративна система, защото някога стъпиха върху обединяването на различни етнически групи с цел постигане на общо благосъстояние, Европейският съюз се опитва да реализира федерация през така наречените европейски ценности – познати на света от хилядолетия алабализми. Не съм антиевропеец, напротив, но виждам слабостите на глинения човек, който се опитва да направи внушение, че е железен и опасностите, които стоят зад такова поведение.

 ––––––––––––––––––––––––- 

 Вижте, например, как дебалансира благосъстоянието на европейските народи самата Германия с личните си интереси стратегически нтереси по оста Берлин-София-Анкара-Москва. Изобщо не му пука на „ханс“, че бъдещите рискове са в пъти по големи от ползите. Не и пука на същата тази алчна наша Германия, че самата тя е гласувала правилата за поръчка и разпределения на ваксините в ЕС и зад гърба на всички в същия този момент се е договаряла задкулисно с производителите за собствени квоти, извън общото споразумение. За тях може, за всички останали – трябва да спазват федеративното европейско законодателство. –––––––––––––––––––––––- 

 Колко време може да издържи подобен съюз? 

И съществува ли въобще такъв при прилагане на познатите ни двойни стандарти, общи а всъщност индивидуални регулации и пълна властническа хегемония на по силния над по-слабия? Според ме, ден до пладне. 

Въпреки, че ако се вгледате по – добре ще видите, че ЕС и сега не съществува като единен съюз на равноправни държави, образуван от мотивирани граждани.

Не Русия е проблема, господа, нито Великобритания, Китай, Северна Корея, чевените кхмери или извънземните влияния върху невероятния европейски съюз, управляван от напълно престъпно надевропейско политическо лоби, което възприема и управлява тази крехка система, точно като женския пазар в столицата ни – неефективно, задкулисно и безперспективно. ,

Затова ви предлагам ако искате да сте умни и все пак да имате няколко предварителни хода в неясното ни бъдеще, да живеете с илюзиите си в ЕС, но в действията и организацията на живота си да живеете като разумни същества, все едно този съюз не съществува. Нито съществува друг такъв, който да ви осигури благоденствие и лична сигурност. 

Има такъв начин. Не се огъвайте пред подлеци, лицемери и овластени лъснати селски тарикати, докато не видите с очите си справедливост, достойна за уважение и подкрепа. Вашата подкрепа.

                                                Пък който докъдето стигне.

                                                                                                Image title                                                                              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

КОМУ Е ИЗГОДНО?!?

Следваща статия

Интервю за Раждането, Живота и отвъд него с Георги Изворски и Силвина Бел Илали

Други интересни