Япония затваря границите си за чужденци до края на януари

Автор: Няма коментари Сподели:

Снимка: Soichiro Koriyama/Bloomberg

Японското правителство ще забрани влизането на чужденци, с изключение на онези, които имат право на пребиваване в страната, от 28 декември до края на януари, обяви правителството, цитирано от Bloomberg.

Решението беше взето след засилване на притеснения за новия щам на коронавируса и след отчитане на рекорден брой новозаразени с Covid-19 в Токио.

Правителството призовава хората да си стоят у дома, предава Ройтерс.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА Великобритания откри още по-нова и по-заразна мутация на коронавируса

Броят на регистрираните заразени в столицата достигна рекордните 949 в момент, в който Япония се подготвя за новогодишните празници. В този период обичайно хората се стичат от столицата към другите части на страната.

Броят на сериозните случаи остава без промяна спрямо ден по-рано – 81.

В петък Япония обяви първите си случаи на бързо разпространяващия се щам. Той беше открит при хора, пристигащи от Великобритания. Щамът е открит при мъж, който е посетил страната, и при член на семейството му – първите заразени, установени извън летищните провеки, обяви Nippon TV.

Новогодишните празненства обичайно са свързани със семейни събирания и масови посещения в храмове. Експерти предупреждават, че предотвратяването на допълнителното разпространение на вируса ще зависи от умереното поведение на хората.

                          https://www.investor.bg/aziia/336/a/iaponiia-zatvaria-granicite-si-za-chujdenci-do-kraia-na-ianuari-318736/

Предишна статия

“Тихата революция” в Исландия

Следваща статия

Πyтин зa cъдбaтa нa Бългapия и Света

Други интересни