КОЙ УПРАВЛЯВА ОБЩИНА ХИСАРЯ?

Автор: Няма коментари Сподели:

 Промяната в Наредбата за таксите и услугите пак раздели съветниците. 

Гатьо Султанов от Социалистическа партия „Български път“ предложи да не се приема предложението на кмета – Пенка Ганева за промилите, с които се запознахте в предишната информация. Според него времето на пандемия стопи доходите на хората и затова ще бъде добре такстата смет да бъде намалена с 0.3 промила. 

Това предложение бе подкрепено от д-р Недевски, от инж. Ненко Костов и от петимата съветници от БСП – инж. Пенка Рахова, Пенчо Шапков, Ива Вълчева, Мария Мустакова и Таня Марковска. 

Пенчо Шапков заяви за „Тракийски Cвят“, че предварително съветниците от БСП са решили, че няма да гласуват за предложението на кмета. Съветниците от ГЕРБ – инж. Бойко Гаврилов, Васил Пендев, Мариана Александрова, Виделина Попова, от Коалиция СДС / СДС, АБВ/ – инж. Найден Павлов, инж. Рангел Спасов, инж. Атанас Куковски, Борис Витев и присъединилата се към тях още от началото на мандата Даниела Пирянкова от ВМРО гласуваха против предложенито на Султанов и приеха предожнието на кмета. 

 Другото, което направи впечатление на тези съветници, които искат да има честно управление, беше, че кметът ги постави при свършен факт. Общинските пътища и канали са оценени от Областна дирекция „Земеделие“, а не от община Хисаря. 

Всеки би се запитал как областта се разпорежда с общински имоти. Но този въпрос не бе разискван на сесията, а само на заседание на комисията по устройство на територията, благоустройство, инфраструктура и околна среда, ръководена от Атанас Куковски. 

От кого се управлява община Хисаря? От девет съветници, които никога не приемат предложенията на останалите осем, макар че осемте, когато са на едно мнение, се опитват да влияят поне с изказванията си. Напразно. Никой не ги чува. 

 Оставаме ви да размислите деветимата ли дърпат конците на кмета, или кметът им се отплаща за подкрепата на изборите. 

                                                                                 Тракийски Cвят

Предишна статия

“Лекарите са нужни само на грешните хора.” Учителя Петър Дънов. От кои и какви сме ние?

Следваща статия

БЪЛГАРИЯ – МИЗИЯ, ТРАКИЯ, МАКЕДОНИЯ (Част шеста)

Други интересни