Кубрат Пулев: Ще победя за България и в памет на баща ми!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

Преди голямата битка за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев даде специална пресконференция за българските журналисти. В навечерието на боя му срещу Антъни Джошуа в Лондон българинът сподели, че за него напрежението е нищо.

Кантарът показа: Пулев и Джошуа с почти еднакво тегло

“Не мога да анализирам каква беше причината за напрежението на кантара. Казахме си няколко неща. Това е абсолютно нормално. За мен е важно аз как се чувствам. Аз се чувствам уникално. Имам много енергия. Не ме интересува той. Когато един спортист е подготвен добре и се чувства добре това му дава необходимата увереност, стабилност и самочувствие да отиде и да победи. Аз по принцип съм си настървен”, започна Кубрат. 

“Победата ще търся. Най-важното – правилната игра. За мен е по важно какво ще се случи на ринга. Там да мога да покажа пълния си капацитет. Всичко това, което съм тренирал и целия опит, който натрупах. Чувствам се добре и ще се радвам тези всичките усилия да дадат резултат на ринга утре.

Експертът: Джошуа е подходящ за културист, има много хейтъри в Англия

Аз виждам надменност в негово поведение още от 2017-а, когато трябваше да играя с него. Това е само в негов минус. Интелигентните хора не са надменни. Надявам се да извадя на показ неговото истинско аз и да го победя убедително. Да покажа, че съм по-добрият боксьор и той го знае и аз го знам. Утре трябва да го победя, защото иначе остава само на думи. Именно ситуациите показват кой – кой е. Важна е за мен подкрепата. Любовта, желанието на хората за тази победа. Предполагам, че от България ще има много желаещи аз да победя. Искам да кажа на всички които ме подкрепят, че оценявам всичко това”, каза още Кобрата.

“Аз усещам силата от последните години много повече отколкото преди. Сега естествено също я усещам, усещам енергията. Трябва да постигна тази победа. И за мен и за баща ми, който искаше да сме боксьори с Тервел. За хората – да им вдъхнем кураж, да им върнем любовта, която ни дават.

Ние анализираме нещата, обсъждаме коментираме заедно. Таков и Тервел са голяма подкрепа за мен. Те са най-доверенните ми хора, които са били до мен и останаха до мен през годините. Изключително важно е това, за да покорим най-големия връх.

В професионалния бокс няма нито процент театър. Аз му казах на самия Джошуа, че аз не го мразя, но ще му покажа кой е по-добрият боксьор”, добави българинът.

“Той разчита на името си. Разчита на мачовете, в които е победил, защото наистина е побеждавал именити боксьори. Това все пак е някаква история, която му дава криле. Но нали знаете всичко се променя, всичко се движи. Нищо не може да е както вчера. Аз смятам утре да променя нещата.

Не му отвърнах, защото не смятам, че това е нивото. В крайна сметка всеки иска да докаже себе си. Всеки иска да бъде по-добрият. Но не отива от устата на един световен шампион и на нивото, на което той се представя, че е. На него вече световните титли не му отиват. И природата иска да има нов световен шампион”, заяви категорично Кубрат. 

“Използвахме хора за спарингите, които няма да трябва да пътуват от далеч, но обстановката е такава, че не е толкова лесно. Не е лесно човек да се подготвя в така обстановка”, разкри Пулев.

“Ще целуна българския флаг и ще кажа, че обичам България след победата”, каза Кубрат на въпрос какво ще е първото нещо, което ще направи, ако победи Джошуа. 

“Аз съм такъв човек, че винаги мисля позитивно, защото всички сме временно тук. За мен всичко това е положително, дори че няма публика. Въпреки че ми се искаше да има. Искаше ми се да е емоционален мач с пълна зала, но вярвам че всичко е в моя полза.

Той каза, че е гладен за битка, но аз не го виждам толкова гладен. Отдавна тези титли му тежат и тази тежест го натиска и той самият вече не може да издържа на това напрежение.

Едва ли мога да кажа кой беше победител в нещо подобно на това, което се случи на кантара. Смятам, че провокацията дойде от напрежение от самата енергия на този мач. Напрежението расте всеки изминала минута. Преди такава голяма битка е напълно нормално. За мен това напрежение е нищо”, анализира българинът.

“На мен в главата ми се върти единствено как да бъда по-добър утре и как да успея да победя колкото се може по-убедително. Да покажа на света коя е България, кой съм аз. Да занеса титлите в България. Много е лесно да кажа какво предпочитам, и то да се случи. За мен е важно да изпълня моята стратегия и тактика и това до доведе до успеха, който желая. Със сигурност, когато взема титлите ще искам следващият мач да бъде в България. Знаете, че обичам България. Каквото мога ще направя, за да може мачовете ми да са в България. Знаехте колко пъти взимахме мачовете да са в България, а бойците се отказваха. Милър и Дилиън Уайт бяха от тях. Накрая дойде Хюи Фюри. Много би ме зарадвало да бъда световен шампион и да направя мач, с който да защитавам титлите в България”, завърши Пулев. 

https://dsport.bg/kubrat-pulev-ste-pobeda-za-balgaria-i-v-pamet-na-basta-mi.html#parent=section

 Редакцията на Тракийски Свят благодари на Димитър Димитров и Анна Зографова за положения труд и идеи от тях…    

Предишна статия

Милиарди в семейството на Путин и новините от радио Свобода

Следваща статия

НА ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ (Александър Гочев) Част 2

Други интересни