Европа не трябва да се предава в мрежата на Сорос

Автор: Няма коментари Сподели:

Виктор Орбан, мин. председател на Унгария, написа:

“Мнозина смятат, че министър-председателят на дадена държава не трябва да влиза в спор с Джордж Сорос. Техните разсъждения са, че Сорос е икономически престъпник, защото е спечелил парите си чрез спекулации, разрушавайки живота на милиони хора и дори изнудвайки цели национални икономики. Както правителствата не трябва да водят преговори с терористи, казват те, министър-председателите също не трябва да водят дебати с икономически престъпници.И все пак сега съм принуден да го направя, защото в статия, която се появи на уебсайта на Project Syndicate на 18 ноември, спекулантът и милиардер Джордж Сорос, роден в Унгария, издаде открити заповеди към лидерите на Европейския съюз. 

В статията си той ги инструктира да накажат строго държавите-членки, които не искат да станат част от обединяващата се европейска империя под знамето на глобално „отворено общество“.През цялата история силата на Европа винаги е черпена от нейните нации. Макар и от различен произход, европейските нации бяха свързани помежду си от общите корени на нашата вяра. Основата на нашите общности беше европейският модел на семейството, който сам се основава на юдео-християнските традиции. 

Именно християнската свобода осигури свобода на мисълта и културата и създаде доброкачествена конкуренция между нациите на континента. Тази великолепна амалгама от контрасти направи Европа водеща сила в света през вековете история.Всеки опит за обединяване на Европа под егидата на империята се провали. По този начин историческият опит ни казва, че Европа ще бъде отново велика, ако нейните нации отново станат велики и се противопоставят на всички форми на имперска амбиция. 

Великите сили отново се насочват към ликвидиране на европейските нации и обединяване на континента под егидата на глобална империя. Мрежата на Сорос, която се е вплела в европейската бюрокрация и нейния политически елит, от години работи за превръщането на Европа в имигрантски континент. Днес мрежата на Сорос, която популяризира глобално отворено общество и се стреми да премахне националните рамки, е най-голямата заплаха, пред която са изправени държавите от Европейския съюз. 

Целите на мрежата са очевидни: да се създадат мултиетнически, мултикултурни отворени общества чрез ускоряване на миграцията и да се разруши вземането на национални решения, като се предаде в ръцете на глобалния елит.Европейският съюз страда от множество страдания: от 2008 г. насам икономическа криза, която не се наблюдава от поколения; от 2015 г. насам миграционна криза; и през 2020 г. унищожителна глобална пандемия. 

Европа все още не се е възстановила от предишните си кризи и затова въздействието на пандемията на коронавируса има потенциал за още по-голямо бедствие. Вече има признаци за това: в няколко държави публичният дълг, равнището на безработица и общата икономическа ситуация достигнаха критични нива. Необходимостта от европейска солидарност, за да се обединят европейските държави, за да си помагат, никога не е била по-голяма.По време на всички тези кризи този спекулант – който се нарича филантроп – не взе предвид интересите на хората в Европа, а действа в своя полза. Запомня се, че той атакува унгарския форинт и най-голямата унгарска банка в икономическата криза и планира да ускори, разпредели и финансира презаселването на имигранти по време на мигрантската криза; и сега той предлага държавите-членки да се наказват взаимно, вместо да приемат солидарност и взаимопомощ. 

Мрежата, режисирана от Джордж Сорос, сега отхвърли всякакво колебание, което може да е имало по отношение на откритата намеса. Той иска да окаже по-голям натиск върху националните държави от всякога. Той настройва народите в Европа един срещу друг. Оперативната система на мрежата е лабиринтна и присъства на различни арени в обществения живот. На ведомостта на Джордж Сорос има дълъг списък с политици, журналисти, съдии, бюрократи и политически агитатори, маскирани като членове на организации на гражданското общество. И въпреки че милиардерът обвинява всички свои врагове в корупция, той самият е най-корумпираният човек в света. Той изплаща и купува каквото може – и тези, които не може да подкупи, ще бъдат клеветени, унижавани, сплашвани и унищожавани от мрежата чрез нейното страховито оръжие: левите медийни батальони. 

Много високопоставени бюрократи от ЕС работят с мрежата на Сорос, за да създадат единна империя. Те искат да изградят институционална система, която под егидата на отвореното общество се стреми да наложи единен начин на мислене, единна култура и единен социален модел на свободните и независими нации в Европа. Те се стремят да отменят правото на всеки народ да решава собствената си съдба. Това е и целта на предложението им за „върховенство на закона“ – което всъщност не признава върховенството на закона, а силата. По-честно би било да го наречем „управление на мнозинството“.”

Източник: цък

Предишна статия

Leonard Cohen – Dance Me To The End Of Love (Live in London)

Следваща статия

Генерал Рачо Петров – история…

Други интересни