Всяка зима страната ни става свидетел на едно и също нещо – смог, мъгли, лошо качество на въздуха, който всички дишаме!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Българската столица задмина държави като Пакистан, Индия и Китай по мръсен въздух. Днес София се нарежда на първо място по опасни нива на фини прахови частици. Само за минути българската столица задмина и Сараево – градът бе на първо място в сутрешните часове.

Това е поредният ден, в който българският най-голям град отбелязва тревожни нива на замърсявания. Най-големи са проблемите в районите „Младост“, „Хиподрума“ и „Надежда”. Днес нивата на фини прахови частици във въздуха са 124.3 µg/m³.

Във връзка с повишените нива на фини прахови частици Столичната община съобщава, че предприема извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници на замърсяване с прахови частици.

Това е една от многото неуправляеми от властта кризи. Всяка зима страната ни става свидетел на едно и също нещо – смог, мъгли, лошо качество на въздуха, който всички дишаме. За съжаление управляващите обикновено действат постфактум – буферните паркинги се пускат късно, „Зеленият билет“ за пътуване потъна в забрава.

Да не забравяме: мръсният въздух е свързан с решението на много столичани да гласуват за сегашната управа, начело с Йорданка Фандъкова от ГЕРБ.

                                                             Frognews.bg                       https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

100 Places To Visit In Europe

Следваща статия

„Най мразим да мислим”

Други интересни