Възраждане предлага въвеждане на граждански контрол за работата на правителството

Автор: Няма коментари Сподели:

Възраждане предлага въвеждане на граждански контрол на работата на правителството

На 25 ноември 2020 г. от 10:00 ч. Министерски съвет ще заседава по предложените от здравния министър медицински мерки.

Предложените мерки са същите, като въведените през март 2020 г. Тогава, при много по-ниска заболеваемост, бяха въведени строги мерки, а мотивът на правителството беше „да подготвим здравната система за втората вълна“.

Оказа се, че вместо методично да е подготвяна за втора вълна – здравната система е оставена „на автопилот“. Днес още повече липсват лекари и медицински специалисти, не са разкрити специализирани болнични отделения, липсват дори и разумни процедури, които да разпореждат къде и как да се насочат болните. 

Въпреки че математически няма епидемия – заболеваемостта е много под изискуемите 2500 / 100 000 души население – „подготвяната“ от правителството в продължение на 7 месеца здравна система е в колапс.

За съжаление последствията от мерките през март 2020 са не само здравни, но и икономически, а негативно повлияни са всички сфери от обществения живот. Двумесечното затваряне на държавата през март постигна безработица, срив на икономиката, фалити на малък и среден бизнес и по-трудно оцеляване за много българи.

Сега предложените мерки са по системата „още от същото“. Новите са същите като старите, но разширени във времето – през пролетта затварянето беше 2 месеца, сега заявката е за 4 месеца. Отново са оповестени само ограничения, но не и мерки за подпомагане на бизнеси и граждани.

Днес застрашено е най-ценното, което имаме – здравето и животът ни. Ако позволим налагането на драстични мерки, последиците за икономиката ни ще са трайни. Отново ще има фалирали фирми и бум на безработица. Очевидно е, че с действията си правителството на България води страната ни към фалит, защото нито една обществена сфера няма да издържи на повторно затваряне със заявка то да продължи четири месеца.

Ние от Възраждане настояваме правителството веднага да оповести всички свои действия за периода март – ноември 2020 г. Да бъде предоставена публично информация за получените средства от Европейския съюз и за тяхното изразходване. 

Кога точно ще бъдат подпомогнати всички фирми, които кандидатстваха за подпомагане през пролетта, тъй като голяма част от тях нямат дори отговор от държавата ще получат или не подпомагане. 

Да оповести как точно и при какви условия ще бъдат подпомогнати бизнеса и гражданите и то преди да реши да въведе строгите мерки. За следващите три седмици какви ще бъдат ежедневните действия на кабинета Борисов 3, за да подготви здравната система, да подсигури медицински специалисти и необходимото оборудване. След тези три седмици на строги мерки как ще се управлява кризата – каква е краткосрочната и дългосрочна стратегия. Какъв е планът на всяко министерство за поддържането и нормалното функциониране на сферата, за която е отговорно?

Време е да поискаме зачитане на гражданските ни права, а мерките за затваряне – да се прилагат само ако са крайно належащи, само след като параметрите на заболеваемост достигнат нормативно зададените параметри и задължително да се предхождат от мерки за компенсиране на бизнеси и граждани.

Време е работата на правителството да стане публична и да се извършва под гражданско наблюдение, тъй като настоящото правителство показа, че освен корумпирано, с изчерпан кредит на доверие, е и неопитно. Желанието му за власт не е продиктувано от грижа за българите, а от други политически зависимости.

Необходимо ни е ново, мъдро и загрижено за свободата на България националноотговорно правителство. Сега е времето да се обединим и да се преборим за свободата си!

На 25 ноември 2020 г. от 10:00 ч.ние ще бъдем пред Министерски съвет, за да покажем на правителството несъгласието си с налаганите от него мерки на ограничения без предхождащи ги мерки за подпомагане.

За повече информация: 0889 43 04 16 – инж. Николай Дренчев – организационен секретар на Възраждане

С уважение,

                            Екипът на Възраждане

Предишна статия

Giuliani explains Trump team split w/ Powell; The ‘Great Reset’ and its global impact | NTD Business

Следваща статия

Киро Брейка – лъжат много и във всичко…

Други интересни