Знаете ли колко струва един хляб и случвало ли Ви се е да гледате как баба с бастун брои жълти стотинки, за да види ще и стигнат ли за кисело мляко?

Автор: Няма коментари Сподели:

Премиера Борисов вече пети пореден месец обявява допълнителните петдесетолевки за пенсионерите. ”Новината” се лансира ежемесечно вече почти половин година.

„Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Подкрепата ще продължи и през следващата година, като сме предвидили в проекта на бюджет допълнителни 318 млн. лв., за да обезпечим мярката. Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия. Предвиждаме и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв. Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!“, написа Борисов в личния си профил във Facebook.

„Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат“, написа Борисов в началото на месец октомври.

В края на октомври пък премиерът обяви: Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме. В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа.

Истината е, че няма значение какво и кога е казал Борисов за петдесетолевките. Защото „новината“ звучи идентично всеки път. Да обобобщим: Надбавки от 50 лева за пенсионерите ще има всеки месец до края на мандата. Всеки месец по време на пандемията и след края на пандемията и след изборите, ако… но ако ГЕРБ спечели. Посланието е това и с него ни облъчват вече месеци наред и то от социалните мрежи – там, откъдето се управлява държавата в момента.

                        Те го заслужават

„Те го заслужават“ отсече Борисов. Заслужават много повече, ще допълня аз, господин премиер.

 И отново ще ви попитам – спирал ли Ви е гладен човек? 

Знаете ли колко струва един хляб и случвало ли Ви се е да гледате как баба с бастун брои жълти стотинки, за да види ще и стигнат ли за кисело мляко? 

Пенсионерите заслужават много повече, господин Борисов. И Вие не можете да им го дадете с 50 лева допълнително. 

Тези пари не са и трохичка от пачките във Вашето чекмедже.

                                                                                                Джесика Вълчева

                                                            https//frognews.bg/                    https://svobodnoslovo.eu/

                                        Мълчанието не ви прави невинни, а съучастници…

Протестиращи полицаи опънаха палатка пред Министерски съвет. Асоциацията на лекарски асистенти, сестри и фелдшери поиска оставката на Борисов заради хаоса с епидемиологичните мерки. 132 дни протестиращи скандират премиерът да се омита и да вземе със себе си Иван Гешев, правителството и парламента. В свищовската болница икономист, кинезитерапевт и медсестра се грижат за covid болните.

Ситуацията в шуменската болница е трагична. Същото е в Разград и други градове. Недостигат лекарства. Имаме остра нужда от над 30 хиляди медсестри. Независими финансови експерти и икономисти определиха проекто-бюджет 2021 като позорен.

Членове и симпатизанти на ГЕРБ, всички вие прекрасно знаете, че снимките с милионите и златните кюлчета в чекмеджето на Борисов, както и записите с негови псувни, обиди и цинизми са напълно автентични. Последното изпълнение: „Дейба майка им глупава. Давай да бегаме оттука!“ – също е истинско – наясно сте.

Много от вас са почтени хора, които са вярвали преди време, че подкрепят нормална партия. За 11 години управление на Борисов не помръднахме от дъното на ЕС поне по 1-2 пункта от черните статистики. Продължаваме да сме най-бедни, боледуващи и умиращи. Борисов се хвали с магистрали, но да се строят пътища е задължение на всяко правителство. 

В други страни се прави същото от десетилетия и дори столетия и се прави качествено и в срок. Сигурно и там се краде от средствата, но има някаква граница, има нормална прокуратура, разследвания и съд. И там има корупция, но тя не е обхванала цялата държава. И там има неморални управници, но не и тотална деградирали. 

И мафия има навсякъде, но тук мафията е в държавното управление. Области и градове в страната са са феодални владения. Рекетът и изнудването са модел на управление. Прокуратурата е Министерство на наказанията, а не крепост на закона. Преследват се и се мачкат неудобните.

Всичко това го виждаме, виждате го и вие, хората от ГЕРБ. Знаете по какъв начин активисти и партийни величия забогатяват, прокарват лобистки закони, участват в задкулисни договорки и схеми. Знаете също, че Борисов и Пеевски са тандем, който работи на пълни обороти в интерес на олигархо-мафиотски кръг.

Напоследък изявите на лидера на партията ви и министър-председател на страната са откровено смущаващи. Те будят тревожни въпроси, най-важният от които е: Защо цял един народ е заложник на самозабравил се и вероятно болен управник? Наистина ли вярвате във всекидневните хвалби на този човек, че процъфтяваме? Не виждате ли какво се случва около вас, с ваши близки и познати? От добро ли над два милиона българи са в чужбина? Да не би да мразят Pодината си? Наистина ли мислите, че само Борисов и кръгът му са патриоти?

Мълчанието не ви прави невинни, а съучастници.

Българите никога не сме се славили с бунтарски дух и съдбата на поборниците ни през вековете доказва това. Но човек поне веднъж в живота трябва да направи правилния избор, а не удобния. Ако толкова държите на Борисов, помогнете му като го убедите да си тръгне. Няма ли сред всички вас поне един, който да кресне „Стига!“?! 

Да заяви на вожда, че е прекрачил всички граници и трябва да се маха. Това така или иначе ще се случи, но можете да прекратите агонията. Заложена е съдбата на милиони хора. Кажете му истината за измислената от него България и тази, в която живеем. Представа нямате колко не му пука за вас. Направете го, за да можете да гледате децата си в очите, а и за да успокоите поне малко съвестта си.

                                                                              Борис Петков

Image title

                                            https//frognews.bg/                    https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

– Слушам!

Следваща статия

Alexey Arkhipovsky plays Paganin…

Други интересни