Разпределят пари, източват фондове, харчат от наше име за собствения си популизъм

Автор: Няма коментари Сподели:

                               Радослав Бимбалов

Няма страшни числа. Има страшни хора – от горе до долу. Тези долу ще ги накараме да си сложат маските и да си мият ръцете. Но тези отгоре просто трябва да си ходят. Веднага. Това написа Радослав Бимбалов.

Ето какво пише още пиар-експертът във фейсбук за COVID обстановката:


Деветстотин осемдесет и осем. Хиляда петстотин шейсет и девет. Две хиляди седемстотин петдесет и осем.


Усетихте ли го? Хладен полъх по връхчетата на космите ви. Първичен, неуправляем страх.


Фобия от числа. Нищо ново за човеците, всъщност. Науката отдавна е дефинирала, например, Тердекафобията – причинена от популярният фатализъм, свързан с числото 13. 

Още по-впечатляващо звучи Хексакосиоихексеконтахексафобията. Не успяхте да го прочетете, нали? Не се шегувам, съществува такава дума. Това е страх от библейското число на звяра – 666. Страхът към числата се нарича Аритмофобия – ирационално чувство, за което обяснение принципно няма.


Сега, обаче, има. Аритмофобията ни в момента се подклажда от ежедневната прогресия на числата, с които епидемичната статистика се опитва да ни респектира. Ясно защо – за да се дисциплинираме, да се пазим. Все благородни цели.


Хубаво е да се стреснем, да. Но, за бога, нека не се вторачваме стреснато в тъпи числа. Няма нужда да преглъщаме сухо заради бездушни статистики. Има истински неща, които са доста по-страшни в момента.

 

Здравната ни система е тежко болна. Доболничната помощ е вдигнала ръце от нас. Медицинският персонал е недостатъчен, изморен и често по-болен от нас самите. Управляват ни критично некадърни хора. С доказано фалшив патриотизъм, те решават вместо нас как да се борим с кризи, от които те самите няма да страдат. Разпределят пари, източват фондове, харчат от наше име за собствения си популизъм. 

А най-страшна е заразната неадекватност, която тръгва от тези малоумни управници и стига до обикновените кретени, които отказват да си сложат маските или да си мият ръцете, защото са безсмъртни.

 
https://frognews.bg/politika/radoslav-bimbalov-niama-strashni-chisla-ima-strashni-hora.html

Предишна статия

АПОФЕОЗ ПОЛИТИЧЕСКОЙ КОРРУПЦИИ

Следваща статия

Всичко това ми изглежда като война за изтребване на народа…

Други интересни