ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЩИНАТА

Автор: Няма коментари Сподели:

Четиридесет и седем са болни от коронавирус в община Хисаря от началото на пандемията до края на октомври 2020 година, а още повече са тези, които са под карантина.  Кметът нареди да се засили контрола при   нерегламентираните  сметища в града и по селата, да се дезинфекцират помещенията навсякъде и стриктно да се спазват епидемиологичните мерки. В общинската сграда се влиза под строг контрол, четири пъти на ден се дезинфикцира, всички служители са с маски.

В неделя пазарът ще работи, след като инж. Ганева и управителят на Чистота, озеленяване, ремонт и строителство – Нено Костов намерят начин да се влиза от едната страна и да се излиза от друго място. Инж. Ганева изрази мнение, че хората не спазват епидемиологичните изисквания и дори смятат, че посочените цифри от националния щаб са манипулация.

  След  пресконференцията на 30 октомври в София стана ясно, че постепенно в България затъваме, защото болните са хиляди на ден, а болниците не са в състояние да ги приемат. Време е да спрем да се правим на безсмъртни и недосегаеми. Маските са задължителни и на открити пространства, не само в закрити помещения, автобуси, таксита, микробуси. 

Миенето на ръцете със сапун е задължителен акт и спасява от заразата. Носенето на маски помага, ако човек се зарази, да прекара много по- леко тази опасна инфекция – каза проф. Кантарджиев. Според него сега настъпва най – опасното време, защото идва сезонът на грипа, който е не по- малко страшен от коронавируса. Затова инж. Ганева приканва цялото население на общината да се пази според медицинските изисквания, за да не се увеличават болните и да не дава Господ да се стига до фатален край.

                                                                                                               ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Богомилите, Христос и апокрифните учения

Следваща статия

Каква оставка? Идат 12 милиарда от Европейския съюз… Ако падне ГЕРБ, кой ще ги „усвои”?

Други интересни