Президентството: Жалко за манипулациите на Томислав Дончев. Президентът не съгласува бюджета

Автор: Няма коментари Сподели:

Администрацията на президента няма отношение към предварителното съгласуване на държавния бюджет, освен в частта, засягаща бюджета на самата президентската институция. Това се казва в изявление, изпратено от прессекретариата на държавния глава във връзка с постъпили запитвания от страна на медиите. От Президентството заявяват още, че позицията на Министерството на финансите и на народни представители от управляващото мнозинство, според които предложеният проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г. е бил съгласуван с президентската администрация, представлява откровена и груба манипулация на фактите.

А ето какво написа в профила си във Фейсбук Димитър Стоянов, главен секретар на президентството:

Във връзка със съгласуването на бюджета от Администрацията на президента:

Поредната гербаджийска интрига. Тук няма да коментирам институционалността защото тя изискваше да се пуликува освен писмото на Администрацията и писмото на Министерството на финансите. Няма да го публикувам. Техните интриги ми са далечни.

Няма обаче как да не коментирам това, че президентът бил съгласувал проекта на бюджет. Това е лъжа. Излъгаха най брутално и безсрамно. Писмото е до администрацията (даже не е посочено до кого), а не до президента. Президентската институция съгласува единствено и само бюджета на Администрацията. Писмото е изпратено до всички първостепенни разпоредители с бюджетни средства, включително и до Агенцията за ядрено регулиране и до Съвета за електронни медии. Надявам се и те да са съгласували целия проектобюджет … на цялата държава.

Президентът не съгласува проектозакони. Президентът е на края в цялостната верига на законотворчеството. Томислав Дончев нима не го знае? Ако го знае, то цялата пресконференция е манипулативна. Ако не знае, жалко!

И ако за финансовият и социалният чиновник е допустимо да не са коректни (явно им липсва административен капацитет), то е недопустимо написаното от Десислава Атанасова във ФБ. Нима юристите на ГЕРБ не знаят, че президентът не съгласува проектозакони? Жалко!

                                           Източник: Гласове           https://www.lentata.com/page_19181.html

Предишна статия

Китай и Русия обявиха готовност за военен съюз срещу САЩ

Следваща статия

Скандален сърбин и офицери от ЦРУ купуват Нова телевизия (Part 2)

Други интересни