Новината, че Възраждане влиза в следващия парламент, предизвика поредната проверка…

Автор: Няма коментари Сподели:

Уважаеми колеги,

Новината, че Възраждане влиза в следващия парламент, предизвика поредната проверка на председателя й

Ден, след като проучване на независими маркетолози посочи, че Възраждане влиза в следващия парламент, започна нова проверка на д-р Костадин Костадинов.

Този път той ще бъде проверяван като физическо лице от НАП Силистра.

От януари до момента, д-р Костадин Костадинов е разследван от КПКОНПИ, Икономическа полиция, СДВР, Окръжна следствена служба и ДАНС. Подложен е на масирана медийна кампания чрез медии, приближени до правителството, с която властимащите се опитват да компрометират лидера на Възраждане. Обект е и на множество опити за повдигане на обвинения срещу него от страна на Прокуратурата.

На 2-ри септември, по време на мащабен протест в София, д-р Костадинов беше отведен  от полицията. След повече от 12 часа в неяснота за местонахождението му се оказа, че е бил задържан и е пренощувал в Софийския затвор. Акт на управляващите, който няма законово основание и е недопустим в 21-ви век за държава, членка на Европейския съюз.

Обект на разследване е и субсидията на Възраждане, заради която в период от три години са назначени и успешно приключили, без да констатират нарушения, шест одита на Сметната палата, а към момента тече седми одит. Освен това, ДАНС и Прокуратурата водят активно мероприятие по заличаването на Възраждане – единствената политическа организация, създадена от български граждани-доброволци, обединение от родолюбивия идеал да превърнат България в предпочитано място за живеене, работа и отглеждане на деца.

В последните девет месеца, председателят на Възраждане е най-разследвания политик в държавата, а политическа организация Възраждане, притежаваща най-малката субсидия, в размер на 1 % от общия размер на субсидиите в  държавата, е одитирана многократно. 

Огромен финансов ресурс се отделя за проверки, които не откриват никакви нарушения, но въпреки това се продължава тяхното назначаване. Това многократно доказва и периодично ни напомня от кого се ръководи действителната опозиция в България.

Ние, от Възраждане, питаме: Кога всички проверки, назначени към Възраждане и нейния председател ще се случат и за всички останали партии и политически лидери? Кога ще стане ясно, какво е имотното и финансово им състояние? 

Ние, от Възраждане, приветстваме проверките, защото хората, които ще водят Родината ни, трябва да са доказано почтени и достойни. За съжаление, не очакваме да видим резултата от тази проверка в близко бъдеще – знаем, че и тази, както и другите проверки срещу Възраждане, е започнала не за да приключи скоро, а за да се ползва дълго във времето за пропагандни цели в ущърб на политическата организация. 

Ще работим в такава посока, че да видим честно и обективно извършени проверки не само на опозицията, но и на председателя на Министерски съвет, в чието нощно шкафче се съдържа сума, “достойна” за  трезор на банков клон, видно от публично публикуван снимков материал. 

Необходими са честни и обективни проверки както на настоящи и бивши министри от трите кабинета на Борисов,  така и ревизии на хората, получили многомилионни грантове от чужди агенти – например от „Ханс Зайдел“, “Конрад Аденауер” и “Америка за България” с цел да създадат политически проекти, доминиращи в политическото пространство на България.

С уважение,

                                         Екипът на Възраждане

Предишна статия

“Алтернативата” с Генка Шикерова

Следваща статия

На ход сме ние, госпожа Европа – мяра според мяра…

Други интересни